Rolls-Royce Phantom: verkoopcijfers en registratiegegevens

Rolls-Royce Phantom: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Rolls-Royce Phantom in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Rolls-Royce Phantom. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Informatie over de Rolls-Royce Phantom in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Rolls-Royce Phantom. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Belangrijkste gegevens

Rolls-Royce PhantomModel gegevens
Aantal actieve registraties115
Jaren eerste toelating1927 t/m 2020
Aantal verkocht (2003 t/m 2020)33
Meest voorkomende kleurZwart
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€591.096
Gemiddeldvermogen259 kW / 353 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Rolls-Royce Phantom.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Rolls-Royce Phantom verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Rolls-Royce Phantom per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van mei 2020 tot en met mei 2020. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Rolls-Royce Phantom in deze periode is 1 per maand.

Rolls-Royce Phantom verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Rolls-Royce Phantom per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Rolls-Royce Phantom voor de jaren 2003 tot en met 2020. In totaal zijn er in deze periode 33 exemplaren van de Rolls-Royce Phantom verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 2 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Rolls-Royce Phantom per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Rolls-Royce Phantom dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Rolls-Royce Phantom dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Rolls-Royce Phantom dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Rolls-Royce Phantom die op 9 december 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Zwart is de meest voorkomende kleur van Rolls-Royce Phantom. Er zijn momenteel 43 auto's van de Rolls-Royce Phantom die in het zwart rondrijden. Dat is 37% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Rolls-Royce Phantom. Het betreft alle Rolls-Royce Phantom personenauto's die op 9 december 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Rolls-Royce Phantom rondrijden. Er zijn momenteel 115 auto's van Rolls-Royce Phantom met benzine als energiebron. Dat is 100% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Rolls-Royce Phantom (gegevens op basis van de personenauto's die op 9 december 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Rolls-Royce Phantom komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 70 auto's van Rolls-Royce Phantom met sedan als type carrosserie (dat is 61%).

Tabellen met gegevens voor de Rolls-Royce Phantom

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over de Rolls-Royce Phantom voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Rolls-Royce Phantom rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 9 december 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine115100%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
Benzine+LPG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LNG+LPG00%
LPG00%
Waterstof00%

Met welk type carrosserie komt de Rolls-Royce Phantom het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Rolls-Royce Phantom er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet2420,87%
Coupé97,83%
Hatchback10,87%
MPV00,00%
Onbekend119,57%
Pick-uptruck00,00%
Sedan7060,87%
Stationwagen00,00%
Truckstationwagon00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komt de Rolls-Royce Phantom het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Rolls-Royce Phantom er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
6.02118%
8.0109%
12.08473%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Rolls-Royce Phantom. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
202010,87%
201886,96%
201710,87%
201621,74%
201521,74%
201432,61%
201332,61%
201210,87%
201132,61%
201021,74%
200997,83%
200886,96%
200776,09%
200676,09%
200554,35%
200497,83%
200386,96%
197732,61%
197410,87%
196910,87%
196710,87%
196421,74%
196010,87%
193854,35%
193710,87%
193521,74%
193421,74%
193310,87%
193221,74%
193110,87%
193021,74%
192943,48%
192865,22%
192710,87%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Rolls-Royce Phantom er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 9 december 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Rolls-Royce Phantom geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00%
600-800 kilogram00%
800-900 kilogram00%
900-1.000 kilogram00%
1.000-1.100 kilogram00%
1.100-1.200 kilogram00%
1.200-1.300 kilogram00%
1.300-1.400 kilogram00%
1.400-1.500 kilogram00%
1.500-1.750 kilogram00%
1.750-2.000 kilogram11%
2.000-2.500 kilogram3732%
2.500+ kilogram7767%

Welke kleur van de Rolls-Royce Phantom komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Rolls-Royce Phantom er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart4337,39%
Grijs2925,22%
Blauw1714,78%
Wit119,57%
Rood65,22%
Groen43,48%
Bruin32,61%
Beige10,87%
Geel10,87%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende types van de Rolls-Royce Phantom. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

MerkTypeAantal RDWPercentage
ROLLS ROYCEPHANTOM2420,87%
ROLLS ROYCERR012320,00%
ROLLS ROYCEPHANTOMDROPHEADCOUPE1513,04%
ROLLS ROYCEPHANTOMCOUPE65,22%
ROLLS ROYCEPHANTOMII54,35%
ROLLS ROYCEPHANTOMIII43,48%
ROLLS-ROYCEPHANTOM32,61%
ROLLS ROYCEPHANTOM132,61%
ROLLS ROYCEPHANTOMI32,61%
ROLLS ROYCEROLLSROYCEPHANTOM32,61%
ROLLS ROYCEPHANTOM221,74%
ROLLS ROYCEPHANTOM2CONTINENTAL21,74%
ROLLS ROYCEPHANTOMDROPHEAD21,74%
ROLLS ROYCEPHANTOM2BARKEROPENTOURER10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOM610,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMAUTO10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMCOUP10,87%
ROLLS-ROYCEPHANTOMCOUPE10,87%
ROLLS-ROYCEPHANTOMDROPHEADCOUPE10,87%
ROLLS-ROYCEPHANTOMDROPHEADCOUPÉ10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOME10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMICABRIOLET10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMIICONTINENTAL10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMIIPULLMANLIMOUSINEDEVILLE10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMLIMOUSINE10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMV10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMVHEARSE10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMVI10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMVII10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMVILIMOUSINE10,87%
ROLLS ROYCEPHANTOMVPARKWARDLANDAULETTE10,87%
ROLLS ROYCEPHANTONIII10,87%
ROLLS ROYCEPHANTONIIIDELUXE10,87%

Welke kleur van de Rolls-Royce Phantom komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Rolls-Royce Phantom er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart4337,39%
Grijs2925,22%
Blauw1714,78%
Wit119,57%
Rood65,22%
Groen43,48%
Bruin32,61%
Beige10,87%
Geel10,87%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Rolls-Royce Phantom er per zuinigheidslabel in de RDW data van 9 december 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00,00%
B00,00%
C00,00%
D00,00%
E21,74%
F10,87%
G10,87%
Onbekend11196,52%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo