Talbot: verkoopcijfers en registratiegegevens

Talbot: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Talbot in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Talbot modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2021.
Informatie over Talbot in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Talbot modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2021.
Belangrijkste gegevens

TalbotMerk gegevens
Aantal actieve registraties542
Aantal modellen11
Jaren eerste toelating1913 t/m 1986
Aantal verkocht (1983 t/m 1985)13.308
Meest voorkomende kleurRood
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€89.204
Gemiddeldvermogen21 kW / 28 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Talbot.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Talbot


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor alle modellen van Talbot.

De grafiek toont alle modellen van Talbot. Hierbij is het aantal auto's per model bepaald op basis van de herkenning van de modelnaam in de handelsnaam van de auto in de RDW voertuigenadministratie. Bekijk ook de tabel met gegevens per model.

Talbot verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Talbot per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Talbot voor de jaren 1983 tot en met 1985. In totaal zijn er in deze periode 13.308 personenauto's van Talbot verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 4.436 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Talbot per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Talbot dat op 20 oktober 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Talbot dat op 20 oktober 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Talbot dat op 20 oktober 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Talbot die op 20 oktober 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Rood is de meest voorkomende kleur van Talbot. Er zijn momenteel 98 auto's van Talbot die in het rood rondrijden. Dat is 18% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Talbot. Het betreft alle Talbot personenauto's die op 20 oktober 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Talbot rondrijden. Er zijn momenteel 524 auto's van Talbot met benzine als energiebron. Dat is 97% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Talbot (gegevens op basis van de personenauto's die op 20 oktober 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Talbot komt in Nederland het vaakst voor als Onbekend: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 354 auto's van Talbot met onbekend als type carrosserie (dat is 65%).

Tabellen met gegevens voor Talbot

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over Talbot voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Talbot rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 20 oktober 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine52497%
Benzine+LPG143%
Diesel41%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LNG00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LNG+LPG00%
LPG00%
Waterstof00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Talbot het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Talbot er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Cabriolet11320,85%
Coupé81,48%
Hatchback254,61%
MPV00,00%
Onbekend35465,31%
Pick-uptruck00,00%
Sedan417,56%
Stationwagen10,18%
Truckstationwagon00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komen de auto's van Talbot het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Talbot er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.049090%
6.0356%
8.0173%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Talbot. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
198630,55%
1985336,09%
19845810,70%
1983468,49%
19826211,44%
1981325,90%
1980112,03%
197940,74%
197710,18%
197650,92%
197571,29%
197450,92%
1973112,03%
197261,11%
1971142,58%
1970213,87%
1969203,69%
1968224,06%
1967336,09%
1966244,43%
1965162,95%
1964132,40%
1963112,03%
196271,29%
196150,92%
196061,11%
195920,37%
195810,18%
195640,74%
195540,74%
195450,92%
195371,29%
195220,37%
195130,55%
195010,18%
194920,37%
194830,55%
194710,18%
194610,18%
194510,18%
193930,55%
193820,37%
193720,37%
193630,55%
193530,55%
193310,18%
193161,11%
193020,37%
192910,18%
192710,18%
192620,37%
192410,18%
191410,18%
191310,18%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Talbot er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 20 oktober 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Talbot geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram10319,00%
800-900 kilogram8515,68%
900-1.000 kilogram14626,94%
1.000-1.100 kilogram11421,03%
1.100-1.200 kilogram295,35%
1.200-1.300 kilogram244,43%
1.300-1.400 kilogram203,69%
1.400-1.500 kilogram81,48%
1.500-1.750 kilogram81,48%
1.750-2.000 kilogram50,92%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

In welke kleur komen de auto's van Talbot het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Talbot er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Rood9818,08%
Blauw9417,34%
Groen8415,50%
Wit6712,36%
Grijs6511,99%
Bruin458,30%
Zwart448,12%
Beige234,24%
Geel101,85%
Onbekend61,11%
Crème30,55%
Paars20,37%
Oranje10,18%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende modellen van Talbot. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

ModelAantal RDWPercentage
Talbot Overige modellen19135,24%
Talbot Samba10118,63%
Talbot Alpine9216,97%
Talbot Horizon478,67%
Talbot Solara407,38%
Talbot Sunbeam213,87%
Talbot Rapier152,77%
Talbot Tagora152,77%
Talbot Tiger101,85%
Talbot Sceptre91,66%
Talbot Supreme10,18%

In welke kleur komen de auto's van Talbot het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Talbot er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 20 oktober 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Rood9818,08%
Blauw9417,34%
Groen8415,50%
Wit6712,36%
Grijs6511,99%
Bruin458,30%
Zwart448,12%
Beige234,24%
Geel101,85%
Onbekend61,11%
Crème30,55%
Paars20,37%
Oranje10,18%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Talbot er per zuinigheidslabel in de RDW data van 20 oktober 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend542100%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo