Toyota: verkoopcijfers en registratiegegevens

Toyota: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Toyota in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Toyota modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 16 september 2021.
Informatie over Toyota in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Toyota modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 16 september 2021.
Belangrijkste gegevens

ToyotaMerk gegevens
Aantal actieve registraties634.806
Aantal modellen52
Jaren eerste toelating1962 t/m 2021
Aantal verkocht (1983 t/m 2021)1.036.630
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€21.941
Gemiddeldvermogen60 kW / 81 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Toyota.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Toyota


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Toyota.

De grafiek toont de top 15 modellen van Toyota. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 51 modellen van Toyota.

Toyota verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Toyota per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2021. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Toyota in deze periode is 1.912 per maand.

Toyota verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Toyota per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Toyota voor de jaren 1983 tot en met 2021. In totaal zijn er in deze periode 1.036.630 personenauto's van Toyota verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 26.580 per jaar. De gegevens voor 2021 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Toyota per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Toyota dat op 16 september 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Toyota dat op 16 september 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Toyota dat op 16 september 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Toyota die op 16 september 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Toyota. Er zijn momenteel 248.053 auto's van Toyota die in het grijs rondrijden. Dat is 39% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Toyota. Het betreft alle Toyota personenauto's die op 16 september 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Toyota rondrijden. Er zijn momenteel 446.998 auto's van Toyota met benzine als energiebron. Dat is 70% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Toyota (gegevens op basis van de personenauto's die op 16 september 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Toyota komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 323.049 auto's van Toyota met hatchback als type carrosserie (dat is 51%).

Tabellen met gegevens voor Toyota

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over Toyota voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Toyota rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 16 september 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine446.99870,41%
Benzine+Elektriciteit174.05627,42%
Diesel11.8931,87%
Benzine+LPG1.3910,22%
Elektriciteit+Waterstof1630,03%
Benzine+Elektriciteit+LPG1430,02%
Elektriciteit1230,02%
LPG130,00%
Waterstof100,00%
Alcohol70,00%
Elektriciteit+LPG40,00%
CNG20,00%
Alcohol+Elektriciteit10,00%
Benzine+CNG10,00%
Elektriciteit+LNG10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Toyota het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet1.0880,17%
Coupé7.6031,20%
Hatchback323.04950,89%
MPV214.50733,79%
Onbekend2.0440,32%
Pick-uptruck20,00%
Sedan10.8981,72%
Stationwagen75.61311,91%
Truckstationwagon20,00%
Vrachtwagen00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komen de auto's van Toyota het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)210,00%
2.010,00%
3.0197.83331,16%
4.0433.45768,28%
5.030,00%
6.02.7570,43%
7.010,00%
8.04380,07%
9.010,00%
12.030,00%
Onbekend2910,05%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Toyota. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
202115.9942,52%
202024.7703,90%
201931.4394,95%
201828.7544,53%
201730.3204,78%
201624.7113,89%
201528.2584,45%
201425.6614,04%
201331.7565,00%
201238.3096,03%
201138.4326,05%
201039.6416,24%
200936.5335,75%
200834.1165,37%
200735.1335,53%
200632.1255,06%
200521.9333,46%
200419.4893,07%
200316.2802,56%
200214.6802,31%
200112.9322,04%
200014.8172,33%
19999.2541,46%
19986.3571,00%
19975.0210,79%
19964.3430,68%
19952.4490,39%
19941.9880,31%
19931.4660,23%
19921.2600,20%
19919750,15%
19906980,11%
19894190,07%
19884260,07%
19875940,09%
19868270,13%
19855290,08%
19842730,04%
19832260,04%
19821840,03%
19811380,02%
19801550,02%
19791470,02%
19781650,03%
19772390,04%
19761330,02%
19751160,02%
1974730,01%
1973820,01%
1972450,01%
1971370,01%
1970330,01%
1969170,00%
1968180,00%
196790,00%
196680,00%
1965170,00%
196410,00%
196210,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Toyota er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 16 september 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Toyota geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram51.9938,19%
800-900 kilogram173.45927,32%
900-1.000 kilogram65.96710,39%
1.000-1.100 kilogram98.88715,58%
1.100-1.200 kilogram29.3574,62%
1.200-1.300 kilogram52.2658,23%
1.300-1.400 kilogram109.85617,31%
1.400-1.500 kilogram31.5914,98%
1.500-1.750 kilogram16.9382,67%
1.750-2.000 kilogram2.3150,36%
2.000-2.500 kilogram1.8740,30%
2.500+ kilogram3040,05%

In welke kleur komen de auto's van Toyota het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs248.05339,08%
Zwart99.29615,64%
Blauw90.09714,19%
Wit86.69213,66%
Rood58.7869,26%
Groen23.6853,73%
Bruin14.0452,21%
Beige6.5171,03%
Geel2.8710,45%
Paars2.4280,38%
Oranje2.2930,36%
Rose140,00%
Diversen130,00%
Crème110,00%
Onbekend50,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende modellen van Toyota. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

ModelAantal RDWPercentage
Toyota Yaris176.15527,75%
Toyota Aygo160.56825,29%
Toyota Auris58.2389,17%
Toyota Corolla39.8786,28%
Toyota RAV431.4264,95%
Toyota Prius25.1453,96%
Toyota Corolla Verso22.9443,61%
Toyota C-HR21.9793,46%
Toyota Avensis21.1593,33%
Toyota Starlet17.2812,72%
Toyota Verso10.4451,65%
Toyota Verso-S8.8941,40%
Toyota Prius Plus8.4681,33%
Toyota Yaris Verso7.0651,11%
Toyota Land Cruiser3.3600,53%
Toyota IQ3.2010,50%
Toyota Avensis Verso3.0930,49%
Toyota Celica2.8360,45%
Toyota Urban Cruiser2.4080,38%
Toyota MR21.7690,28%
Toyota Camry1.3890,22%
Toyota Carina1.0760,17%
Toyota Overige modellen7980,13%
Toyota Previa7740,12%
Toyota Proace6930,11%
Toyota Picnic5960,09%
Toyota Supra4460,07%
Toyota Paseo3830,06%
Toyota GT863170,05%
Toyota RAV4 FunCruiser2860,05%
Toyota Hi-Ace2510,04%
Toyota FJ Cruiser2450,04%
Toyota Charade1880,03%
Toyota Mirai1720,03%
Toyota Highlander1530,02%
Toyota Crown1490,02%
Toyota Tercel1270,02%
Toyota Sienna990,02%
Toyota Proace City740,01%
Toyota 1000680,01%
Toyota 4Runner570,01%
Toyota Cressida510,01%
Toyota Hilux480,01%
Toyota Lite-Ace150,00%
Toyota Sequoia130,00%
Toyota RX80,00%
Toyota Venza60,00%
Toyota Avalon50,00%
Toyota GS20,00%
Toyota LS20,00%
Toyota SC20,00%
Toyota GX10,00%

In welke kleur komen de auto's van Toyota het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 16 september 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs248.05339,08%
Zwart99.29615,64%
Blauw90.09714,19%
Wit86.69213,66%
Rood58.7869,26%
Groen23.6853,73%
Bruin14.0452,21%
Beige6.5171,03%
Geel2.8710,45%
Paars2.4280,38%
Oranje2.2930,36%
Rose140,00%
Diversen130,00%
Crème110,00%
Onbekend50,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Toyota er per zuinigheidslabel in de RDW data van 16 september 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A266.85342,04%
B106.57416,79%
C83.42913,14%
D34.9555,51%
E11.7911,86%
F3.8160,60%
G1.9280,30%
Onbekend125.46019,76%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo