Bekijk ook: opvallend verschil tussen de beursprijzen en de consumentenprijzen voor gas!

Toyota: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Toyota in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Toyota modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 november 2022.
Informatie over Toyota in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Toyota modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 november 2022.
Belangrijkste gegevens

ToyotaMerk gegevens
Aantal actieve registraties654.303
Aantal modellen55
Jaren eerste toelating1960 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)1.064.174
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€22.618
Gemiddeldvermogen60 kW / 81 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Toyota.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Toyota


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Toyota.

De grafiek toont de top 15 modellen van Toyota. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 54 modellen van Toyota.

Toyota verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Toyota per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met oktober 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Toyota in deze periode is 1.935 per maand.

Toyota verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Toyota per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Toyota voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 1.064.174 personenauto's van Toyota verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 26.604 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met oktober. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Toyota per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Toyota dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Toyota dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Toyota dat op 4 november 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Toyota die op 4 november 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Toyota. Er zijn momenteel 251.849 auto's van Toyota die in het grijs rondrijden. Dat is 38% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Toyota. Het betreft alle Toyota personenauto's die op 4 november 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Toyota rondrijden. Er zijn momenteel 440.724 auto's van Toyota met benzine als energiebron. Dat is 67% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Toyota (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 november 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Toyota komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 338.668 auto's van Toyota met hatchback als type carrosserie (dat is 52%).

Tabellen met gegevens voor Toyota

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over Toyota. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine440.72467,36%
Benzine+Elektriciteit201.78130,84%
Diesel9.6191,47%
Benzine+LPG1.3560,21%
Elektriciteit3970,06%
Elektriciteit+Waterstof2240,03%
Benzine+Elektriciteit+LPG1620,02%
Waterstof170,00%
LPG130,00%
Alcohol50,00%
Elektriciteit+LPG20,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit10,00%
Alcohol+Elektriciteit10,00%
CNG10,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
LNG00,00%
Onbekend00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Toyota rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 november 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen10,00%
Cabriolet1.1190,17%
Coupé7.4661,14%
Hatchback338.66851,76%
MPV217.22933,20%
Onbekend2.0750,32%
Pick-uptruck20,00%
Sedan9.9841,53%
Stationwagen77.75711,88%
Truckstationwagon20,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Toyota het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)200,00%
2.020,00%
3.0218.10833,33%
4.0432.38566,08%
5.010,00%
6.02.6770,41%
8.04740,07%
12.030,00%
Onbekend6330,10%

Met hoeveel cilinders komen de auto's van Toyota het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202220.4863,13%
202126.3754,03%
202026.6114,07%
201933.8755,18%
201831.2414,77%
201731.8604,87%
201625.4233,89%
201528.3344,33%
201425.8753,95%
201331.7174,85%
201238.1715,83%
201138.1125,82%
201039.0455,97%
200935.9165,49%
200833.1625,07%
200733.7565,16%
200630.4924,66%
200520.1493,08%
200417.6902,70%
200314.6052,23%
200213.1722,01%
200111.5551,77%
200013.0582,00%
19997.8491,20%
19985.4700,84%
19974.2790,65%
19963.7220,57%
19952.0630,32%
19941.6600,25%
19931.2040,18%
19921.0860,17%
19918730,13%
19906410,10%
19893900,06%
19883900,06%
19875660,09%
19867930,12%
19855170,08%
19842710,04%
19832240,03%
19821820,03%
19811390,02%
19801540,02%
19791530,02%
19781660,03%
19772350,04%
19761320,02%
19751170,02%
1974730,01%
1973820,01%
1972450,01%
1971370,01%
1970340,01%
1969180,00%
1968180,00%
196790,00%
1966100,00%
1965170,00%
196410,00%
196310,00%
196210,00%
196010,00%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Toyota. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram50.9437,79%
800-900 kilogram172.13026,31%
900-1.000 kilogram68.64310,49%
1.000-1.100 kilogram106.04716,21%
1.100-1.200 kilogram32.9105,03%
1.200-1.300 kilogram50.6867,75%
1.300-1.400 kilogram115.03017,58%
1.400-1.500 kilogram32.0394,90%
1.500-1.750 kilogram20.9113,20%
1.750-2.000 kilogram2.5670,39%
2.000-2.500 kilogram2.1470,33%
2.500+ kilogram2500,04%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Toyota er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 november 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Toyota geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs251.84938,49%
Zwart102.18215,62%
Wit95.59414,61%
Blauw90.30813,80%
Rood60.2969,22%
Groen25.2193,85%
Bruin14.8252,27%
Beige5.9200,90%
Geel3.2470,50%
Paars2.4470,37%
Oranje2.3720,36%
Diversen150,00%
Rose130,00%
Crème110,00%
Onbekend50,00%

In welke kleur komen de auto's van Toyota het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

ModelAantal RDWPercentage
Toyota Yaris181.31127,71%
Toyota Aygo163.78925,03%
Toyota Auris58.1078,88%
Toyota Corolla41.8586,40%
Toyota RAV435.3595,40%
Toyota C-HR27.2744,17%
Toyota Prius23.4153,58%
Toyota Corolla Verso20.4593,13%
Toyota Avensis18.9992,90%
Toyota Starlet15.0362,30%
Toyota Verso10.5821,62%
Toyota Verso-S9.0391,38%
Toyota Prius Plus8.2141,26%
Toyota Yaris Verso6.5311,00%
Toyota Yaris Cross6.3760,97%
Toyota Aygo X3.8130,58%
Toyota Land Cruiser3.2230,49%
Toyota IQ3.1770,49%
Toyota Celica2.7330,42%
Toyota Avensis Verso2.5050,38%
Toyota Urban Cruiser2.3750,36%
Toyota MR21.7660,27%
Toyota Camry1.3080,20%
Toyota Proace9550,15%
Toyota Carina9290,14%
Toyota Overige modellen7580,12%
Toyota Previa6530,10%
Toyota Supra4570,07%
Toyota Picnic4400,07%
Toyota GT863520,05%
Toyota Paseo3370,05%
Toyota Highlander3190,05%
Toyota FJ Cruiser2660,04%
Toyota RAV4 FunCruiser2590,04%
Toyota Mirai2400,04%
Toyota Proace City2120,03%
Toyota Charade1960,03%
Toyota Crown1600,02%
Toyota Tercel1270,02%
Toyota Sienna950,01%
Toyota 1000680,01%
Toyota Hi-Ace620,01%
Toyota 4Runner580,01%
Toyota Cressida520,01%
Toyota Sequoia120,00%
Toyota Lite-Ace100,00%
Toyota Hilux70,00%
Toyota RX60,00%
Toyota bZ4X60,00%
Toyota Avalon50,00%
Toyota Venza50,00%
Toyota GS30,00%
Toyota LS20,00%
Toyota SC20,00%
Toyota GX10,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende modellen van Toyota. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs251.84938,49%
Zwart102.18215,62%
Wit95.59414,61%
Blauw90.30813,80%
Rood60.2969,22%
Groen25.2193,85%
Bruin14.8252,27%
Beige5.9200,90%
Geel3.2470,50%
Paars2.4470,37%
Oranje2.3720,36%
Diversen150,00%
Rose130,00%
Crème110,00%
Onbekend50,00%

In welke kleur komen de auto's van Toyota het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Toyota er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 november 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend654.303100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Toyota er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 november 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo