Volkswagen Caddy: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Volkswagen Caddy in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Volkswagen Caddy. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Volkswagen Caddy in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Volkswagen Caddy. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Volkswagen CaddyModel gegevens
Aantal actieve registraties8.608
Jaren eerste toelating1983 t/m 2022
Aantal verkocht (2003 t/m 2022)7.919
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€31.364
Gemiddeldvermogen74 kW / 101 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Volkswagen Caddy.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Volkswagen Caddy verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Caddy per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Volkswagen Caddy in deze periode is 3 per maand.

Volkswagen Caddy verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Caddy per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Volkswagen Caddy voor de jaren 2003 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 7.919 exemplaren van de Volkswagen Caddy verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 396 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Volkswagen Caddy per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Caddy dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Caddy dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Caddy dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Volkswagen Caddy die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Volkswagen Caddy. Er zijn momenteel 3.047 auto's van de Volkswagen Caddy die in het grijs rondrijden. Dat is 35% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volkswagen Caddy. Het betreft alle Volkswagen Caddy personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volkswagen Caddy rondrijden. Er zijn momenteel 6.033 auto's van Volkswagen Caddy met benzine als energiebron. Dat is 70% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volkswagen Caddy (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Volkswagen Caddy komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 6.513 auto's van Volkswagen Caddy met stationwagen als type carrosserie (dat is 76%).

Tabellen met gegevens voor de Volkswagen Caddy

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Volkswagen Caddy. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine6.03370,09%
Diesel1.99923,22%
CNG4895,68%
Benzine+LPG810,94%
Benzine+CNG50,06%
Elektriciteit10,01%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Volkswagen Caddy rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé00,00%
Hatchback20,02%
MPV1.76520,50%
Onbekend3263,79%
Pick-uptruck20,02%
Sedan00,00%
Stationwagen6.51375,66%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Volkswagen Caddy het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Volkswagen Caddy er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)10%
3.02693%
4.08.33897%

Met hoeveel cilinders komt de Volkswagen Caddy het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Volkswagen Caddy er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
2022120,14%
2021901,05%
20201251,45%
20193914,54%
20186727,81%
20176097,07%
20165065,88%
20153644,23%
20144064,72%
20134735,49%
20127048,18%
201194010,92%
20103253,78%
20095756,68%
20085596,49%
20074475,19%
20064525,25%
20055446,32%
20043233,75%
200320,02%
200250,06%
200190,10%
200080,09%
199970,08%
1998160,19%
199780,09%
199680,09%
199140,05%
199050,06%
198930,03%
198810,01%
198770,08%
198620,02%
198550,06%
198310,01%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Volkswagen Caddy. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram10,01%
800-900 kilogram40,05%
900-1.000 kilogram40,05%
1.000-1.100 kilogram470,55%
1.100-1.200 kilogram250,29%
1.200-1.300 kilogram7668,90%
1.300-1.400 kilogram4.62453,72%
1.400-1.500 kilogram1.90522,13%
1.500-1.750 kilogram1.22014,17%
1.750-2.000 kilogram120,14%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Caddy er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Volkswagen Caddy geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs3.04735,40%
Wit1.35615,75%
Blauw1.21414,10%
Zwart1.09512,72%
Rood7648,88%
Bruin4585,32%
Groen3213,73%
Paars2112,45%
Geel1171,36%
Oranje250,29%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Caddy komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Caddy er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
VOLKSWAGENCADDY6.70877,93%
VOLKSWAGENCADDY LIFE1.77120,57%
VOLKSWAGENCADDY -LIFE370,43%
VWCADDY200,23%
VOLKSWAGENCADDY 55 KW150,17%
VOLKSWAGENVOLKSWAGEN CADDY90,10%
VOLKSWAGENCADDY HYCAR60,07%
VOLKSWAGENCADDY 44 KW50,06%
VOLKSWAGENCADDY D 40 KW HARDTOP40,05%
VOLKSWAGENCADDY 55KW30,03%
VOLKSWAGENCADDY MAXI AMF-BRUNS30,03%
VOLKSWAGENCADDY 1 2 TSI20,02%
VOLKSWAGENCADDY 1.2 TSI20,02%
VOLKSWAGENCADDY 1.420,02%
VOLKSWAGENCADDY 55KW HARDTOP AUT.20,02%
VOLKSWAGENVOLKSWAGEN VW CADDY20,02%
VOLKSWAGENCADDY 1.6D10,01%
VOLKSWAGENCADDY 1.9 TDI10,01%
VOLKSWAGENCADDY 5510,01%
VOLKSWAGENCADDY 55 KW 50010,01%
VOLKSWAGENCADDY 55 KW AUT.10,01%
VOLKSWAGENCADDY 55 KW AUTOMATIC10,01%
VOLKSWAGENCADDY 55 KW HARDTOP AUT.10,01%
VOLKSWAGENCADDY 55KW AUT.10,01%
VOLKSWAGENCADDY AMF-BRUNS10,01%
VOLKSWAGENCADDY D 40KW HARDTOP10,01%
VOLKSWAGENCADDY FLEXIRAMP10,01%
VOLKSWAGENCADDY HYCAR 55 KW10,01%
VOLKSWAGENCADDY LIVE10,01%
VOLKSWAGENCADDY MAXI10,01%
VOLKSWAGENCADDY MAXI REC10,01%
VOLKSWAGENCADDY TDI 66 KW10,01%
VWVW CADDY10,01%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Volkswagen Caddy. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs3.04735,40%
Wit1.35615,75%
Blauw1.21414,10%
Zwart1.09512,72%
Rood7648,88%
Bruin4585,32%
Groen3213,73%
Paars2112,45%
Geel1171,36%
Oranje250,29%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Caddy komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Caddy er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend8.608100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Caddy er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo