Informatie over de Volkswagen Lupo

Informatie over de Volkswagen Lupo

Informatie over de Volkswagen Lupo in cijfers en grafieken op basis van data van RDW, RAI en BOVAG. Met registratie en verkoopgegevens. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 12 september 2021.
Informatie over de Volkswagen Lupo in cijfers en grafieken op basis van data van RDW, RAI en BOVAG. Met registratie en verkoopgegevens. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 12 september 2021.
Belangrijkste gegevens

Volkswagen LupoModel gegevens
Aantal actieve registraties13.345
Jaren eerste toelating1998 t/m 2006
Aantal verkocht (1998 t/m 2005)17.579
Meest voorkomende kleurZwart
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€15.212
Gemiddeldvermogen49 kW / 67 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Volkswagen Lupo.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Volkswagen Lupo verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Lupo per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Volkswagen Lupo voor de jaren 1998 tot en met 2005. In totaal zijn er in deze periode 17.579 exemplaren van de Volkswagen Lupo verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 2.197 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Volkswagen Lupo per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Lupo dat op 12 september 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Lupo dat op 12 september 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 9 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Lupo dat op 12 september 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Volkswagen Lupo die op 12 september 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Zwart is de meest voorkomende kleur van Volkswagen Lupo. Er zijn momenteel 4.576 auto's van de Volkswagen Lupo die in het zwart rondrijden. Dat is 34% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volkswagen Lupo. Het betreft alle Volkswagen Lupo personenauto's die op 12 september 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volkswagen Lupo rondrijden. Er zijn momenteel 11.978 auto's van Volkswagen Lupo met benzine als energiebron. Dat is 90% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volkswagen Lupo (gegevens op basis van de personenauto's die op 12 september 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Volkswagen Lupo komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 13.326 auto's van Volkswagen Lupo met hatchback als type carrosserie (dat is 100%).

Tabellen met gegevens voor de Volkswagen Lupo

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over de Volkswagen Lupo voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Volkswagen Lupo rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 12 september 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine11.97889,76%
Diesel1.34510,08%
Benzine+LPG200,15%
Alcohol10,01%
Elektriciteit10,01%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welk type carrosserie komt de Volkswagen Lupo het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Volkswagen Lupo er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé00,00%
Hatchback13.32699,86%
MPV10,01%
Onbekend40,03%
Pick-uptruck00,00%
Sedan140,10%
Stationwagen00,00%
Truckstationwagon00,00%
Vrachtwagen00,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komt de Volkswagen Lupo het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Volkswagen Lupo er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)10,01%
3.01.1328,48%
4.012.21191,50%
Onbekend10,01%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Volkswagen Lupo. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
2006130,10%
20055824,36%
20041.3269,94%
20031.62912,21%
20022.51818,87%
20012.27117,02%
20002.30517,27%
19992.36017,68%
19983412,56%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Lupo er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 12 september 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Volkswagen Lupo geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram310,23%
800-900 kilogram11.66887,43%
900-1.000 kilogram1.63812,27%
1.000-1.100 kilogram80,06%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram00,00%
1.300-1.400 kilogram00,00%
1.400-1.500 kilogram00,00%
1.500-1.750 kilogram00,00%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Lupo komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Lupo er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart4.57634,29%
Blauw2.74920,60%
Grijs2.49218,67%
Groen1.62212,15%
Rood1.2539,39%
Geel4103,07%
Wit2331,75%
Paars70,05%
Bruin20,01%
Oranje10,01%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende types van de Volkswagen Lupo. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

MerkTypeAantal RDWPercentage
VOLKSWAGENLUPO13.32899,87%
VOLKSWAGENVOLKSWAGENLUPO60,04%
VOLKSWAGENLUPO1030,02%
VOLKSWAGEN6XLUPO20,01%
VOLKSWAGENLUPO12TDI10,01%
VOLKSWAGENLUPO1410,01%
VOLKSWAGENLUPO1616V6V10,01%
VOLKSWAGENLUPO55KWTDI10,01%
VOLKSWAGENLUPOTDI10,01%
VOLKSWAGENVWLUPO10,01%

Welke kleur van de Volkswagen Lupo komt het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Lupo er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 12 september 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Zwart4.57634,29%
Blauw2.74920,60%
Grijs2.49218,67%
Groen1.62212,15%
Rood1.2539,39%
Geel4103,07%
Wit2331,75%
Paars70,05%
Bruin20,01%
Oranje10,01%
Beige00,00%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Lupo er per zuinigheidslabel in de RDW data van 12 september 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A6404,80%
B2571,93%
C5.66542,45%
D1280,96%
E3682,76%
F00,00%
G00,00%
Onbekend6.28747,11%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo