Volkswagen Passat: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Volkswagen Passat in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Volkswagen Passat. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Volkswagen Passat in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Volkswagen Passat. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Volkswagen PassatModel gegevens
Aantal actieve registraties60.554
Jaren eerste toelating1973 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)277.483
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€43.287
Gemiddeldvermogen99 kW / 135 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Volkswagen Passat.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Volkswagen Passat verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Passat per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Volkswagen Passat in deze periode is 74 per maand.

Volkswagen Passat verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Passat per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Volkswagen Passat voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 277.483 exemplaren van de Volkswagen Passat verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 6.937 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Volkswagen Passat per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Passat dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Passat dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Passat dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Volkswagen Passat die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Volkswagen Passat. Er zijn momenteel 23.686 auto's van de Volkswagen Passat die in het grijs rondrijden. Dat is 39% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volkswagen Passat. Het betreft alle Volkswagen Passat personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volkswagen Passat rondrijden. Er zijn momenteel 31.468 auto's van Volkswagen Passat met benzine als energiebron. Dat is 52% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volkswagen Passat (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Volkswagen Passat komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 47.740 auto's van Volkswagen Passat met stationwagen als type carrosserie (dat is 79%).

Tabellen met gegevens voor de Volkswagen Passat

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Volkswagen Passat. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine31.46851,97%
Diesel21.21435,03%
Benzine+Elektriciteit7.45012,30%
Benzine+LPG2380,39%
Benzine+CNG1760,29%
Alcohol+Benzine60,01%
Benzine+Elektriciteit+LPG10,00%
CNG10,00%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Volkswagen Passat rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet10,00%
Coupé90,01%
Hatchback1070,18%
MPV00,00%
Onbekend1720,28%
Pick-uptruck00,00%
Sedan12.52520,68%
Stationwagen47.74078,84%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Volkswagen Passat het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Volkswagen Passat er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.059.12897,65%
5.05550,92%
6.07871,30%
8.0840,14%

Met hoeveel cilinders komt de Volkswagen Passat het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Volkswagen Passat er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20224900,81%
20219231,52%
20201.5862,62%
20191.8473,05%
20183.1115,14%
20173.5135,80%
20166.87911,36%
20158.45313,96%
20141.6252,68%
20131.6962,80%
20125.2498,67%
20114.9678,20%
20102.5434,20%
20092.1213,50%
20082.1333,52%
20071.9233,18%
20062.7814,59%
20051.2872,13%
20041.0251,69%
20031.0731,77%
20021.0881,80%
20011.0141,67%
20007951,31%
19996271,04%
19984860,80%
19972870,47%
19961050,17%
1995760,13%
1994650,11%
1993880,15%
1992770,13%
1991730,12%
1990580,10%
1989460,08%
1988290,05%
1987770,13%
1986740,12%
1985390,06%
1984450,07%
1983590,10%
1982460,08%
1981270,04%
198040,01%
197840,01%
197740,01%
197650,01%
197540,01%
1974200,03%
197370,01%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Volkswagen Passat. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram10,00%
800-900 kilogram440,07%
900-1.000 kilogram2850,47%
1.000-1.100 kilogram930,15%
1.100-1.200 kilogram4740,78%
1.200-1.300 kilogram3.3815,58%
1.300-1.400 kilogram22.01136,35%
1.400-1.500 kilogram23.55038,89%
1.500-1.750 kilogram10.64817,58%
1.750-2.000 kilogram650,11%
2.000-2.500 kilogram20,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Passat er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Volkswagen Passat geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs23.68639,12%
Zwart18.89731,21%
Blauw8.86314,64%
Bruin4.8888,07%
Wit2.3293,85%
Groen1.0691,77%
Rood5650,93%
Beige1430,24%
Geel730,12%
Paars230,04%
Oranje130,02%
Diversen50,01%
Crème00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Passat komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Passat er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
VOLKSWAGENPASSAT59.31297,95%
VWPASSAT1170,19%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 66 KW E2870,14%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66 KW E2780,13%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT530,09%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 66KW U9510,08%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66KW U9380,06%
VOLKSWAGENPASSAT C DIESEL 40 KW250,04%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 85 KW240,04%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66 KW U9230,04%
VOLKSWAGENPASSAT C 55KW160,03%
VOLKSWAGENPASSAT CL 55 KW160,03%
VOLKSWAGENPASSAT CL D 50KW160,03%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 66KW U9150,02%
VOLKSWAGENPASSAT 53 KW K6140,02%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT DIESEL 40KW130,02%
VOLKSWAGENPASSAT LS120,02%
VOLKSWAGENPASSAT C DIESEL 40KW100,02%
VOLKSWAGENPASSAT C VARIANT DIESEL 40 KW100,02%
VOLKSWAGENPASSAT CL 55KW100,02%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT 53 KW K6100,02%
VOLKSWAGENPASSAT C 55 KW90,01%
VOLKSWAGENPASSAT C VARIANT DIESEL 40KW90,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 85 KW90,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL DIESEL 40 KW90,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT D 50KW90,01%
VOLKSWAGENPASSAT L90,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL80,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL 66KW U980,01%
VOLKSWAGENVOLKSWAGEN PASSAT80,01%
VOLKSWAGENPASSAT 2.0T70,01%
VOLKSWAGENPASSAT 66KW K670,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 55 KW U970,01%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT 66KW K670,01%
VOLKSWAGENPASSAT VR6 VARIANT 128 KWAUT E270,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 53KW U960,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66 KW AUT E260,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66KW K660,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL DIESEL 40KW60,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL KAT DIESEL 55 KW60,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT TDI 66 KW60,01%
VOLKSWAGENPASSAT DIESEL 40KW60,01%
VOLKSWAGENPASSAT GLS60,01%
VOLKSWAGENPASSAT GT VARIANT 118 KW SYNCRO U960,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 53KW K650,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 55KW AUT50,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66 KW AUT U950,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 55 KW50,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 85 KW E250,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL 66 KW E250,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 128 KW U950,01%
VOLKSWAGENPASSAT S50,01%
VOLKSWAGENPASSAT VR6 VARIANT 128 KW E250,01%
VOLKSWAGENPassat50,01%
VOLKSWAGENPASSAT 2.0 T40,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL40,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL 55 KW E240,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 55KW40,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 66 KW AUT E240,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 66KW K640,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT DIESEL 40 KW40,01%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT TD 59KW40,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL 85 KW40,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL DIESEL 40KW40,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 128 KW E240,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 66 KW E240,01%
VOLKSWAGENPASSAT GL5S40,01%
VOLKSWAGENPASSAT GT VARIANT 85 KW U940,01%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT DIESEL TURBO 51KW40,01%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT GT 85KW K640,01%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT SYNCRO GT 88KW K640,01%
VOLKSWAGENPASSAT 1.8 TSI30,00%
VOLKSWAGENPASSAT C30,00%
VOLKSWAGENPASSAT C VARIANT KAT.66KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT CL 66KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT CL DIESEL TURBO 51KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT CL TDI 66 KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT CL VARIANT 55 KW U930,00%
VolkswagenOverige types2350,39%
VOLKSWAGENPASSAT GL 128 KW U930,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL 66 KW U930,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL 66KW K630,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL 85 KW E230,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL DIESEL TURBO 51KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 128 KW AUT U930,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 66KW K630,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 85 KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT 85 KW E230,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT D 50KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL VARIANT DIESEL TURBO 51 KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT GL5 85 KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT GT VARIANT 128 KW U930,00%
VOLKSWAGENPASSAT SE30,00%
VOLKSWAGENPASSAT TS30,00%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT 66KW30,00%
VOLKSWAGENPASSAT VARIANT SYNCRO CL 88KW K630,00%
VOLKSWAGENPASSAT VR6 128 KW E230,00%
VOLKSWAGENPASSAT 2.0 FSI20,00%
VOLKSWAGENPASSAT 2.0 TURBO20,00%
VOLKSWAGENPASSAT C 44 KW20,00%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Volkswagen Passat die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs23.68639,12%
Zwart18.89731,21%
Blauw8.86314,64%
Bruin4.8888,07%
Wit2.3293,85%
Groen1.0691,77%
Rood5650,93%
Beige1430,24%
Geel730,12%
Paars230,04%
Oranje130,02%
Diversen50,01%
Crème00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Passat komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Passat er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend60.554100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Passat er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo