Volkswagen Scirocco: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Volkswagen Scirocco in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Volkswagen Scirocco. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Volkswagen Scirocco in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Volkswagen Scirocco. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Volkswagen SciroccoModel gegevens
Aantal actieve registraties5.755
Jaren eerste toelating1974 t/m 2018
Aantal verkocht (2008 t/m 2015)2.218
Meest voorkomende kleurWit
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€34.209
Gemiddeldvermogen105 kW / 143 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Volkswagen Scirocco.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Volkswagen Scirocco verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Scirocco per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Volkswagen Scirocco voor de jaren 2008 tot en met 2015. In totaal zijn er in deze periode 2.218 exemplaren van de Volkswagen Scirocco verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 277 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Volkswagen Scirocco per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Scirocco dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Scirocco dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Scirocco dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Volkswagen Scirocco die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Wit is de meest voorkomende kleur van Volkswagen Scirocco. Er zijn momenteel 1.719 auto's van de Volkswagen Scirocco die in het wit rondrijden. Dat is 30% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volkswagen Scirocco. Het betreft alle Volkswagen Scirocco personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volkswagen Scirocco rondrijden. Er zijn momenteel 5.539 auto's van Volkswagen Scirocco met benzine als energiebron. Dat is 96% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volkswagen Scirocco (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Volkswagen Scirocco komt in Nederland het vaakst voor als Coupé: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 4.759 auto's van Volkswagen Scirocco met coupé als type carrosserie (dat is 83%).

Tabellen met gegevens voor de Volkswagen Scirocco

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Volkswagen Scirocco. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine5.53996,25%
Diesel1733,01%
Benzine+LPG400,70%
LPG30,05%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Volkswagen Scirocco rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet40,07%
Coupé4.75982,69%
Hatchback5088,83%
MPV00,00%
Onbekend4668,10%
Pick-uptruck00,00%
Sedan170,30%
Stationwagen10,02%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Volkswagen Scirocco het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Volkswagen Scirocco er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.05.748100%
5.020%
6.050%

Met hoeveel cilinders komt de Volkswagen Scirocco het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Volkswagen Scirocco er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
201820,03%
201760,10%
2016390,68%
2015741,29%
2014991,72%
20131522,64%
20123405,91%
201165611,40%
20101.03818,04%
20091.84332,02%
20084327,51%
199410,02%
199360,10%
1992130,23%
1991220,38%
1990360,63%
1989390,68%
1988480,83%
1987801,39%
19861242,15%
1985691,20%
1984601,04%
1983510,89%
1982661,15%
1981621,08%
1980460,80%
1979661,15%
1978881,53%
1977721,25%
1976721,25%
1975340,59%
1974190,33%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Volkswagen Scirocco. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram3015,23%
800-900 kilogram5659,82%
900-1.000 kilogram2023,51%
1.000-1.100 kilogram60,10%
1.100-1.200 kilogram721,25%
1.200-1.300 kilogram4.42476,87%
1.300-1.400 kilogram1833,18%
1.400-1.500 kilogram20,03%
1.500-1.750 kilogram00,00%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Scirocco er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Volkswagen Scirocco geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Wit1.71929,87%
Zwart1.41124,52%
Grijs1.10919,27%
Blauw67811,78%
Bruin3195,54%
Groen2233,87%
Rood2063,58%
Geel490,85%
Paars220,38%
Beige90,16%
Oranje90,16%
Onbekend10,02%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Scirocco komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Scirocco er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
VOLKSWAGENSCIROCCO4.73982,35%
VOLKSWAGENSCIROCCO 16V771,34%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 70KW U9651,13%
VOLKSWAGEN531221 SCIROCCO621,08%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT400,70%
VOLKSWAGEN531221 SCIROCCO TS390,68%
VOLKSWAGEN531731 SCIROCCO GLI380,66%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 66 KW380,66%
VOLKSWAGEN531251 SCIROCCO TS350,61%
VOLKSWAGEN531421 SCIROCCO GL350,61%
VOLKSWAGEN531221 SCIROCCO GT320,56%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 70KW K6300,52%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 63KW290,50%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX 82 KW260,45%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 66 KW240,42%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX 70KW K6240,42%
VOLKSWAGEN531331 SCIROCCO GTI230,40%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTI 82 KW210,36%
VOLKSWAGEN531121 SCIROCCO LS180,31%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX 66 KW170,30%
VOLKSWAGEN531021 SCIROCCO130,23%
VOLKSWAGENSCIROCCO 16V 95 KW K6130,23%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 55 KW130,23%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 51KW120,21%
VOLKSWAGENSCIROCCO GLI 82 KW120,21%
VOLKSWAGEN531021 SCIROCCO S110,19%
VOLKSWAGEN531121 SCIROCCO100,17%
VOLKSWAGENSCIROCCO 16V 95KW U9100,17%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL90,16%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL 66 KW90,16%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTI90,16%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX 70KW U990,16%
VOLKSWAGEN531421 SCIROCCO80,14%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTI 81KW80,14%
VOLKSWAGEN531251 SCIROCCO GT70,12%
VOLKSWAGEN531731 SCIROCCO GL170,12%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 53 KW K670,12%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 66KW70,12%
VOLKSWAGEN531423 SCIROCCO GL AUTOMATIC60,10%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 63KW60,10%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 51KW60,10%
VOLKSWAGENVOLKSWAGEN SCIROCCO60,10%
VOLKSWAGEN531123 SCIROCCO LS AUTOMATIC50,09%
VOLKSWAGEN531451 SCIROCCO GL50,09%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 66KW50,09%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 55 KW50,09%
VOLKSWAGEN531110 SCIROCCO L40,07%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL AUTOMATIC 51KW40,07%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL 63KW40,07%
VOLKSWAGENSCIROCCO GLI 81KW40,07%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 55 KW AUT40,07%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX 66 KW AUT40,07%
VOLKSWAGEN531223 SCIROCCO GT AUTOMATIC30,05%
VOLKSWAGEN531223 SCIROCCO TS AUTOMATIC30,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO 1.4 TSI30,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 55KW B630,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL 51KW30,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL 66 KW AUT30,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 66 KW AUT.30,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX30,05%
VOLKSWAGENSCIROCCO GTX 70KW AUTO.K630,05%
VOLKSWAGENVW SCIROCCO30,05%
VOLKSWAGEN521421 SCIROCCO20,03%
VOLKSWAGEN531010 SCIROCCO20,03%
VOLKSWAGEN531253 SCIROCCO TS AUTOMATIC20,03%
VOLKSWAGEN531423 SCIROCCO GL20,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO 1.4TSI20,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL GT GL20,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO GLI20,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 70KW AUT.U920,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT 70KW AUTO. K620,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO GT AUTOMATIC 63KW20,03%
VOLKSWAGENSCIROCCO LS20,03%
VOLKSWAGEN53 SCIROCCO GL10,02%
VOLKSWAGEN53 SCIROCCO GT10,02%
VOLKSWAGEN531010 SCIROCCO OF 531110 SCIROCCO L10,02%
VOLKSWAGEN531021 SCIROCCOS10,02%
VOLKSWAGEN531023 SCIROCCO S AUTOMATIC10,02%
VOLKSWAGEN531123 SCIROCCO10,02%
VOLKSWAGEN531123 SCIROCCO TS10,02%
VOLKSWAGEN531221SCIROCCO GT10,02%
VOLKSWAGEN531223 SCIROCCO GT10,02%
VOLKSWAGEN531731 SCIROCCO10,02%
VOLKSWAGENSCIR0CCO GT10,02%
VOLKSWAGENSCIROCC010,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 1.610,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 1.6 KAT10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 16V 95KW10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 2 0 TSI AUT.10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 2.0 R10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 2.0 TSI10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 2.0TSI10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO 57 KW10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 40KW10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 55 KW AUT10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 55 KW AUT.10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO CL 66 KW AUT10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL 55 KW AUT10,02%
VOLKSWAGENSCIROCCO GL 55KW B610,02%
VolkswagenOverige types220,38%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Volkswagen Scirocco die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Wit1.71929,87%
Zwart1.41124,52%
Grijs1.10919,27%
Blauw67811,78%
Bruin3195,54%
Groen2233,87%
Rood2063,58%
Geel490,85%
Paars220,38%
Beige90,16%
Oranje90,16%
Onbekend10,02%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Scirocco komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Scirocco er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend5.755100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Scirocco er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo