Volkswagen Transporter: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Volkswagen TransporterModel gegevens
Aantal actieve registraties2.397
Jaren eerste toelating1953 t/m 2022
Aantal verkocht (1992 t/m 2023)18.146
Meest voorkomende kleurWit
Meest voorkomende brandstofDiesel
Gemiddelde catalogusprijs€43.703
Gemiddeldvermogen61 kW / 82 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Volkswagen Transporter.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Volkswagen Transporter verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Transporter per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met oktober 2023. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Volkswagen Transporter in deze periode is 4 per maand.

Volkswagen Transporter verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Volkswagen Transporter per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Volkswagen Transporter voor de jaren 1992 tot en met 2023. In totaal zijn er in deze periode 18.146 exemplaren van de Volkswagen Transporter verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 567 per jaar. De gegevens voor 2023 bevatten de verkoopcijfers tot en met oktober.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Volkswagen Transporter per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Transporter dat op 6 november 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Transporter dat op 6 november 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Volkswagen Transporter dat op 6 november 2023 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Volkswagen Transporter die op 6 november 2023 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Wit is de meest voorkomende kleur van Volkswagen Transporter. Er zijn momenteel 1.172 auto's van de Volkswagen Transporter die in het wit rondrijden. Dat is 49% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volkswagen Transporter. Het betreft alle Volkswagen Transporter personenauto's die op 6 november 2023 een geldig kenteken hebben.

Diesel is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volkswagen Transporter rondrijden. Er zijn momenteel 1.573 auto's van Volkswagen Transporter met diesel als energiebron. Dat is 66% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volkswagen Transporter (gegevens op basis van de personenauto's die op 6 november 2023 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Volkswagen Transporter komt in Nederland het vaakst voor als MPV: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 1.891 auto's van Volkswagen Transporter met mpv als type carrosserie (dat is 79%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Volkswagen Transporter

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Volkswagen Transporter. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Diesel1.57366%
Benzine79733%
Benzine+LPG130,54%
Elektriciteit130,54%
Onbekend10,04%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
Benzine+LNG+LPG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Volkswagen Transporter rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 6 november 2023. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet00,00%
Coupé00,00%
Hatchback00,00%
MPV1.89179%
Onbekend873,63%
Pick-uptruck00,00%
Sedan10,04%
Stationwagen41717%
Truckstationwagon10,04%

Met welk type carrosserie komt de Volkswagen Transporter het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Volkswagen Transporter er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
1.010,04%
4.01.98083%
5.038716%
6.0160,67%
Onbekend130,54%

Met hoeveel cilinders komt de Volkswagen Transporter het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Volkswagen Transporter er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202240,17%
202140,17%
202090,38%
2019180,75%
2018100,42%
201720,08%
2016190,79%
2015120,50%
201450,21%
2013170,71%
201270,29%
201120,08%
2010190,79%
20092138,9%
200828112%
20072088,7%
20061677%
20051436%
20041235,1%
2003672,80%
2002974,05%
2001833,46%
2000582,42%
1999542,25%
1998371,54%
199790,38%
199630,13%
199540,17%
199340,17%
199230,13%
199160,25%
199050,21%
198970,29%
198820,08%
198780,33%
1986190,79%
1985311,29%
1984210,88%
1983170,71%
1982271,13%
1981230,96%
1980100,42%
1979200,83%
1978261,08%
1977210,88%
1976130,54%
1975331,38%
1974311,29%
1973311,29%
1972361,50%
1971421,75%
1970301,25%
1969200,83%
1968180,75%
1967492,04%
1966351,46%
1965441,84%
1964271,13%
196390,38%
1962130,54%
196150,21%
196090,38%
195960,25%
195880,33%
195740,17%
195640,17%
195520,08%
195410,04%
195320,08%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Volkswagen Transporter. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram30,13%
800-900 kilogram20,08%
900-1.000 kilogram341,42%
1.000-1.100 kilogram1245,2%
1.100-1.200 kilogram1496,2%
1.200-1.300 kilogram1476,1%
1.300-1.400 kilogram1114,63%
1.400-1.500 kilogram552,29%
1.500-1.750 kilogram48620%
1.750-2.000 kilogram1.09246%
2.000-2.500 kilogram1697,1%
2.500+ kilogram251,04%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Transporter er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 6 november 2023 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Volkswagen Transporter geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Wit1.17249%
Blauw31113%
Grijs25911%
Rood23910%
Groen1536,4%
Geel1004,17%
Oranje682,84%
Zwart361,50%
Bruin321,34%
Beige190,79%
Diversen30,13%
Paars30,13%
Crème20,08%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Transporter komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Transporter er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
VOLKSWAGENTRANSPORTER1.93181%
VOLKSWAGENT11677%
VOLKSWAGENT21365,7%
VOLKSWAGENCARAVELLE351,46%
VOLKSWAGENT 1160,67%
VOLKSWAGENABT E-TRANSPORTER80,33%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T170,29%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T270,29%
VOLKSWAGENTRANSPORTER KOMBI60,25%
VOLKSWAGENT 250,21%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T5 AMBULANCE50,21%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 1.0 TDI 65 KW30,13%
VOLKSWAGENTRANSPORTER D 96 KW AUT.30,13%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T530,13%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 120,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 1.6D20,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 22120,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER BESTEL D 96 KW AUT20,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER SAMBA20,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER SYNCRO20,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T320,08%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T3020,08%
VOLKSWAGENVOLKSWAGEN T220,08%
VWABT E-TRANSPORTER10,04%
VOLKSWAGENT 100504910,04%
VOLKSWAGENT-210,04%
VOLKSWAGENT5 TRANSPORTER10,04%
VOLKSWAGENTANSPORTER10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 1 6D10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 1.610,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 12010,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 210,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 2.010,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 2310,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER 44 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER AMBULANCE TDI 128KW HD 1.2 AUT10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER BESTEL10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER BESTEL D 75 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER BESTEL TDI 62 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER BESTEL TDI 77KW 1.010,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER COMBI10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER D 128 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER D 128 KW AUT10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER D 75 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER D 96 KW AUT10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER DC10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER DIES10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER KOMBI TDI 128KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER KOMBI TDI 75 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER M.R. 57KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER MICROBUS10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER MULTIVAN10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER O.CARAVELLE10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T2810,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T28 STARTLINE TDI10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T2B10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER T5 4 MOTION AMBULANCE10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TDI10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TDI 128 KW 1.0 4MOTION10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TDI 128 KW DC 1.0 AUT10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TDI 63KW 1.010,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TDI 75 KW10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TDI 96 KW AUT VAN10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TS10,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TYP 210,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TYPE 2110,04%
VOLKSWAGENTRANSPORTER TYPE 24-T1 DELUXE10,04%
VOLKSWAGENTransporter10,04%
VOLKSWAGENTransporter T6 Long10,04%
VOLKSWAGENVW TRANSPORTER10,04%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Volkswagen Transporter. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Wit1.17249%
Blauw31113%
Grijs25911%
Rood23910%
Groen1536,4%
Geel1004,17%
Oranje682,84%
Zwart361,50%
Bruin321,34%
Beige190,79%
Diversen30,13%
Paars30,13%
Crème20,08%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Volkswagen Transporter komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Volkswagen Transporter er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 6 november 2023.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A00,00%
B271,13%
C24010%
D67828%
E1345,6%
F1767,3%
G160,67%
Onbekend1.12647%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Volkswagen Transporter er per zuinigheidslabel in de RDW data van 6 november 2023 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo