Volvo: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Volvo in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Volvo modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over Volvo in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Volvo modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

VolvoMerk gegevens
Aantal actieve registraties374.691
Aantal modellen37
Jaren eerste toelating1914 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)754.334
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€51.497
Gemiddeldvermogen113 kW / 154 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Volvo.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Volvo


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Volvo.

De grafiek toont de top 15 modellen van Volvo. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 36 modellen van Volvo.

Volvo verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Volvo per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Volvo in deze periode is 1.253 per maand.

Volvo verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Volvo per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Volvo voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 754.334 personenauto's van Volvo verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 18.858 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Volvo per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Volvo dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Volvo dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Volvo dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Volvo die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Volvo. Er zijn momenteel 122.426 auto's van Volvo die in het grijs rondrijden. Dat is 33% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volvo. Het betreft alle Volvo personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volvo rondrijden. Er zijn momenteel 198.675 auto's van Volvo met benzine als energiebron. Dat is 53% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volvo (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Volvo komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 228.805 auto's van Volvo met stationwagen als type carrosserie (dat is 61%).

Tabellen met gegevens voor Volvo

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over Volvo. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine198.67553,02%
Diesel105.43728,14%
Benzine+Elektriciteit36.6169,77%
Benzine+LPG15.1184,03%
Diesel+Elektriciteit10.0492,68%
Elektriciteit6.9831,86%
Alcohol+Benzine1.1280,30%
Benzine+CNG3470,09%
LPG2380,06%
Alcohol+Benzine+LPG540,01%
CNG220,01%
Benzine+CNG+LPG80,00%
Alcohol70,00%
Alcohol+Benzine+CNG70,00%
Alcohol+LPG10,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit10,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Volvo rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet5.1291,37%
Coupé10.3372,76%
Hatchback2.5960,69%
MPV74.81819,97%
Onbekend9.2752,48%
Pick-uptruck00,00%
Sedan43.72811,67%
Stationwagen228.80561,06%
Truckstationwagon30,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Volvo het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)120,00%
3.017.6814,72%
4.0223.54059,66%
5.0115.97030,95%
6.09.4692,53%
8.01.0440,28%
Onbekend6.9751,86%

Met hoeveel cilinders komen de auto's van Volvo het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20228.3612,23%
202117.9034,78%
202018.8785,04%
201919.8585,30%
201820.0915,36%
201716.7744,48%
201617.6024,70%
201522.5626,02%
201419.2415,14%
201319.6675,25%
201216.5654,42%
201116.1764,32%
201011.7403,13%
200910.8012,88%
200812.9443,45%
200714.9143,98%
200612.1103,23%
200512.3053,28%
200412.8453,43%
20039.3832,50%
20028.1892,19%
20018.6512,31%
20006.4861,73%
19994.3101,15%
19984.2961,15%
19973.8071,02%
19962.6330,70%
19952.5780,69%
19941.3820,37%
19931.4710,39%
19921.4750,39%
19919550,25%
19907390,20%
19896260,17%
19886000,16%
19876430,17%
19861.0710,29%
19854790,13%
19845200,14%
19834470,12%
19823380,09%
19814470,12%
19804940,13%
19796720,18%
19785880,16%
19773970,11%
19762910,08%
19752420,06%
19742380,06%
19735480,15%
19725550,15%
19714110,11%
19705920,16%
19697440,20%
19688820,24%
19671.2190,33%
19661.0640,28%
19659500,25%
19646000,16%
19632510,07%
19622770,07%
19612070,06%
19602060,05%
1959440,01%
1958570,02%
1957800,02%
1956400,01%
1955170,00%
1954490,01%
1953570,02%
1952160,00%
1951120,00%
195070,00%
194940,00%
194810,00%
194780,00%
194630,00%
194410,00%
193910,00%
193710,00%
192710,00%
191410,00%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Volvo. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram70,00%
800-900 kilogram8270,22%
900-1.000 kilogram2.9310,78%
1.000-1.100 kilogram4.3921,17%
1.100-1.200 kilogram5.7771,54%
1.200-1.300 kilogram60.78716,22%
1.300-1.400 kilogram48.61812,98%
1.400-1.500 kilogram51.47913,74%
1.500-1.750 kilogram146.02938,97%
1.750-2.000 kilogram26.4247,05%
2.000-2.500 kilogram27.3947,31%
2.500+ kilogram260,01%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Volvo er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Volvo geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs122.42632,67%
Zwart109.85229,32%
Blauw70.29218,76%
Wit28.2257,53%
Groen14.3943,84%
Rood12.2203,26%
Bruin8.8752,37%
Beige3.5060,94%
Oranje2.1690,58%
Geel1.6700,45%
Paars8650,23%
Onbekend1190,03%
Crème560,01%
Diversen200,01%
Rose20,00%

In welke kleur komen de auto's van Volvo het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

ModelAantal RDWPercentage
Volvo V7059.43515,86%
Volvo V4050.26313,41%
Volvo V6045.55712,16%
Volvo XC6035.4909,47%
Volvo XC4032.0438,55%
Volvo V5025.4846,80%
Volvo XC9021.6345,77%
Volvo S6016.3284,36%
Volvo S40/V4014.4903,87%
Volvo XC7010.4132,78%
Volvo C309.3182,49%
Volvo V907.2681,94%
Volvo S806.9221,85%
Volvo 240-2606.0881,62%
Volvo C705.7701,54%
Volvo 940-9604.9071,31%
Volvo Amazon4.5011,20%
Volvo 8503.7451,00%
Volvo S901.8540,49%
Volvo 740-7601.8130,48%
Volvo S701.4690,39%
Volvo 340-3601.4530,39%
Volvo 440-4601.1430,31%
Volvo PV 5449610,26%
Volvo Overige modellen8780,23%
Volvo 668240,22%
Volvo 4808060,22%
Volvo 1647340,20%
Volvo C406190,17%
Volvo 1445760,15%
Volvo P18004600,12%
Volvo 1424050,11%
Volvo 1453550,09%
Volvo Duett2900,08%
Volvo PV 4442670,07%
Volvo 7801270,03%
Volvo P190010,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende modellen van Volvo. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs122.42632,67%
Zwart109.85229,32%
Blauw70.29218,76%
Wit28.2257,53%
Groen14.3943,84%
Rood12.2203,26%
Bruin8.8752,37%
Beige3.5060,94%
Oranje2.1690,58%
Geel1.6700,45%
Paars8650,23%
Onbekend1190,03%
Crème560,01%
Diversen200,01%
Rose20,00%

In welke kleur komen de auto's van Volvo het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend374.691100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van Volvo er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo