Volvo: verkoopcijfers en registratiegegevens

Volvo: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over Volvo in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Volvo modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Informatie over Volvo in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums van eerste toelating en Volvo modellen. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 9 december 2021.
Belangrijkste gegevens

VolvoMerk gegevens
Aantal actieve registraties384.021
Aantal modellen36
Jaren eerste toelating1914 t/m 2021
Aantal verkocht (1983 t/m 2021)744.519
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€50.624
Gemiddeldvermogen113 kW / 154 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor Volvo.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Meest voorkomende recente modellen van Volvo


Even geduld alsjeblieft...

het taartdiagram met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Grafiek met het overzicht van het aantal auto's met een actieve kenteken-registratie in de voertuigen database van de RDW voor de top 15 modellen van Volvo.

De grafiek toont de top 15 modellen van Volvo. Hierbij is de top 15 bepaald op basis van (1) het jaar waarin een model het meest recent verkocht is en (2) het aantal auto's per model dat in de RDW voertuigenadministratie op basis van de handelsnaam van de auto is herkend. Bekijk ook de tabel met alle 35 modellen van Volvo.

Volvo verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Volvo per maand (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met november 2021. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van Volvo in deze periode is 1.316 per maand.

Volvo verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte personenauto's van Volvo per jaar (totaal voor alle modellen).

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Volvo voor de jaren 1983 tot en met 2021. In totaal zijn er in deze periode 744.519 personenauto's van Volvo verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 19.090 per jaar. De gegevens voor 2021 bevatten de verkoopcijfers tot en met november. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van Volvo per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

RDW logo
Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Volvo dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Volvo dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van Volvo dat op 9 december 2021 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van Volvo die op 9 december 2021 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Volvo. Er zijn momenteel 124.816 auto's van Volvo die in het grijs rondrijden. Dat is 33% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Volvo. Het betreft alle Volvo personenauto's die op 9 december 2021 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Volvo rondrijden. Er zijn momenteel 204.157 auto's van Volvo met benzine als energiebron. Dat is 53% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Volvo (gegevens op basis van de personenauto's die op 9 december 2021 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

Volvo komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 229.386 auto's van Volvo met stationwagen als type carrosserie (dat is 60%).

Tabellen met gegevens voor Volvo

Gebruik het filter om een onderwerp te kiezen en de tabel met gegevens over Volvo voor dat onderwerp weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.


Onderstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van Volvo rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 9 december 2021. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine204.15753,16%
Diesel119.90531,22%
Benzine+Elektriciteit27.6217,19%
Benzine+LPG15.8564,13%
Diesel+Elektriciteit10.5992,76%
Elektriciteit4.1161,07%
Alcohol+Benzine1.0590,28%
Benzine+CNG3630,09%
LPG2430,06%
Alcohol+Benzine+LPG490,01%
CNG260,01%
Alcohol70,00%
Alcohol+Benzine+CNG70,00%
Benzine+CNG+LPG70,00%
Alcohol+LPG20,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG20,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit10,00%
CNG+LPG10,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Benzine+LNG00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LNG+LPG00,00%
Waterstof00,00%

Met welke type carrosserie komen de auto's van Volvo het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per type carrosserie hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet5.1571,34%
Coupé10.9062,84%
Hatchback2.7830,72%
MPV78.58320,46%
Onbekend9.4622,46%
Pick-uptruck00,00%
Sedan47.74112,43%
Stationwagen229.38659,73%
Truckstationwagon30,00%

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.


Met hoeveel cilinders komen de auto's van Volvo het meest voor? Onderstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)110,00%
3.014.0843,67%
4.0229.70959,82%
5.0125.55032,69%
6.09.5702,49%
8.09880,26%
Onbekend4.1091,07%

Onderstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van Volvo. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

JaarAantal RDWPercentage
202114.7333,84%
202018.0974,71%
201919.2955,02%
201819.9265,19%
201717.5194,56%
201618.4114,79%
201523.7276,18%
201420.3315,29%
201320.9805,46%
201217.6024,58%
201117.1554,47%
201012.7563,32%
200911.7873,07%
200813.8303,60%
200715.7834,11%
200613.0243,39%
200513.4593,50%
200414.0403,66%
200310.3952,71%
20029.3762,44%
200110.0552,62%
20007.6892,00%
19995.1941,35%
19985.0601,32%
19974.3281,13%
19962.9630,77%
19952.8130,73%
19941.5270,40%
19931.5650,41%
19921.5780,41%
19911.0120,26%
19907730,20%
19896590,17%
19886210,16%
19876580,17%
19861.0820,28%
19854940,13%
19845290,14%
19834500,12%
19823360,09%
19814430,12%
19804980,13%
19796750,18%
19785910,15%
19774020,10%
19762910,08%
19752460,06%
19742470,06%
19735610,15%
19725570,15%
19714140,11%
19706010,16%
19697560,20%
19688920,23%
19671.2360,32%
19661.0730,28%
19659570,25%
19646070,16%
19632540,07%
19622850,07%
19612120,06%
19602050,05%
1959440,01%
1958590,02%
1957810,02%
1956410,01%
1955170,00%
1954490,01%
1953580,02%
1952160,00%
1951130,00%
195070,00%
194940,00%
194810,00%
194780,00%
194630,00%
194410,00%
193910,00%
193710,00%
192710,00%
191410,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Volvo er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 9 december 2021 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor Volvo geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram50,00%
800-900 kilogram8370,22%
900-1.000 kilogram3.0950,81%
1.000-1.100 kilogram4.5481,18%
1.100-1.200 kilogram5.8781,53%
1.200-1.300 kilogram68.14617,75%
1.300-1.400 kilogram52.11513,57%
1.400-1.500 kilogram54.74914,26%
1.500-1.750 kilogram147.26638,35%
1.750-2.000 kilogram23.5116,12%
2.000-2.500 kilogram23.8476,21%
2.500+ kilogram240,01%

In welke kleur komen de auto's van Volvo het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs124.81632,50%
Zwart112.41029,27%
Blauw72.48918,88%
Wit27.8247,25%
Groen15.3874,01%
Rood13.1563,43%
Bruin9.2002,40%
Beige3.8681,01%
Oranje1.9260,50%
Geel1.7830,46%
Paars9660,25%
Onbekend1190,03%
Crème580,02%
Diversen170,00%
Rose20,00%

Onderstaande tabel toont de verschillende modellen van Volvo. Klik op de naam van een model voor de pagina van dat model. De modellen zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

ModelAantal RDWPercentage
Volvo V7064.13916,70%
Volvo V4053.92114,04%
Volvo V6045.36711,81%
Volvo XC6033.5178,73%
Volvo V5028.5007,42%
Volvo XC4025.5046,64%
Volvo XC9021.2185,53%
Volvo S40/V4017.6374,59%
Volvo S6017.6074,58%
Volvo XC7011.0082,87%
Volvo C309.8342,56%
Volvo S807.6561,99%
Volvo V907.0251,83%
Volvo 240-2606.2001,61%
Volvo C705.8601,53%
Volvo 940-9605.2221,36%
Volvo Amazon4.5571,19%
Volvo 8504.1381,08%
Volvo S901.9630,51%
Volvo 740-7601.8790,49%
Volvo S701.6470,43%
Volvo 340-3601.4990,39%
Volvo 440-4601.3270,35%
Volvo PV 5449760,25%
Volvo Overige modellen8820,23%
Volvo 4808460,22%
Volvo 668320,22%
Volvo 1647570,20%
Volvo 1445800,15%
Volvo P18004660,12%
Volvo 1424070,11%
Volvo 1453610,09%
Volvo Duett2940,08%
Volvo PV 4442660,07%
Volvo 7801270,03%
Volvo P190020,00%

In welke kleur komen de auto's van Volvo het vaakst voor? Onderstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van Volvo er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 9 december 2021.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs124.81632,50%
Zwart112.41029,27%
Blauw72.48918,88%
Wit27.8247,25%
Groen15.3874,01%
Rood13.1563,43%
Bruin9.2002,40%
Beige3.8681,01%
Oranje1.9260,50%
Geel1.7830,46%
Paars9660,25%
Onbekend1190,03%
Crème580,02%
Diversen170,00%
Rose20,00%

Onderstaande tabel toont hoeveel auto's van Volvo er per zuinigheidslabel in de RDW data van 9 december 2021 voorkomen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A2.0450,53%
B9960,26%
C1.5750,41%
D1.4480,38%
E6000,16%
F5940,15%
G220,01%
Onbekend376.74198,10%
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo