Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk

Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen over de leerlingen, het personeel en de resultaten van de school.
Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Contactgegevens / Leerlingen per jaar / Kaart / Kinderopvang / Onderwijsinspectie / Personeel / Onderwijzersbuurt / Bronnen en definities

Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk biedt primair onderwijs van het type "Speciaal Onderwijs" met de denominatie "Algemeen bijzonder" aan 33 leerlingen in schooljaar 2021-2022. Er zijn 21 scholen met "Auris" in hun naam.

Scholen gemeente Heemskerk
Aantal leerlingen per schooljaar (33 leerlingen in schooljaar 2021-2022)
Schooljaren 2015-2016 t/m 2021-2022, Auris Prof. Van Gilseschool

Aantal leerlingen per jaar, Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk. Gegevens voor de schooljaren 2015-2016 tot en met 2021-2022. Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk telt 33 leerlingen in schooljaar 2021-2022.

Kaart met scholen in de omgeving

Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2021-2022, Auris Prof. Van Gilseschool


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meest voorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van Auris Prof. Van Gilseschool in schooljaar 2021-2022.

De meeste (4) leerlingen van Auris Prof. Van Gilseschool wonen in schooljaar 2021-2022 in postcodegebied 1945.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2015-2016 t/m 2021-2022, Auris Prof. Van Gilseschool


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2021-2022, Auris Prof. Van Gilseschool


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk in Heemskerk.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk.

BRIN en vestigingsnummer: 01JO19.

Denominatie: Algemeen bijzonder.

Soort onderwijs: Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: Auris Professor Groenschool.

Schoolbestuur: Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep. Bestuursnummer: 41314.

Adres: De Visserstraat 6-A, 1964 ST, Heemskerk. Gemeente Heemskerk, Noord-Holland. Telefoon: 0235430171.

Website van de school: geen internetadres bekend.

Organisatiestructuur: Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk is 1 van de 22 vestigingen binnen de school Auris Professor Groenschool en binnen het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep. Er zijn 158 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school, waarbij de school de enige binnen het bestuur is (op een totaal van 7.087 schoolvestigingen).

Personeelsgegevens

Hier worden vier grafieken met personeelsgegevens getoond voor het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep.
Vestiging Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk is 1 van de 22 vestigingen binnen het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep. De personeelsgegevens zijn alleen beschikbaar voor het bestuur als geheel, de gegevens zijn helaas niet beschikbaar op het niveau van de vestiging. Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE. De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De gegevens zijn beschikbaar per jaar sinds 2011.

Aantal personeelsleden per functie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden naar functie per schooljaar voor het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep.

Aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per schooljaar voor het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep.

Percentage vrouwen en mannen in dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in FTE per schooljaar voor het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep.

Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep.

Aantal FTE in tijdelijke of vaste dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het totaal aantal FTE personeel met een tijdelijk of vast dienstverband per schooljaar voor het bestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep.

Meer personeelsgegevens
Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel18 september 2019Toezicht SO vestigingProfessor van Gilseschool
Oordeel over het financiële beheerVoldoende18 september 2019Toezicht BestuurStichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep
Aan het eind van de schoolperiode bereiken de leerlingen een eindniveau dat voldoet aan de landelijke standaarden voor leerresultaten.5: niet te beoordelen19 september 2016Onderzoek (V)SO vestigingAuris Fortaal
Aan het eind van de schoolperiode bereiken de leerlingen een eindniveau dat voldoet aan de landelijke standaarden voor sociale opbrengsten.5: niet te beoordelen19 september 2016Onderzoek (V)SO vestigingAuris Fortaal
De gerealiseerde uitstroombestemmingen van de leerlingen liggen ten minste op het niveau van de landelijke standaarden voor opbrengsten.5: niet te beoordelen19 september 2016Onderzoek (V)SO vestigingAuris Fortaal

Klik hier en toon alle 40 rijen met inspectieresultaten...

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Basisschool Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk ligt in de Onderwijzersbuurt.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de Onderwijzersbuurt getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

4.185 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Heemskerk is 2.659 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in Onderwijzersbuurt: 12,67%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de Onderwijzersbuurt.

Meer over Onderwijzersbuurt
Inkomen in Onderwijzersbuurt: €27.500


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor Onderwijzersbuurt.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Heemskerk via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Heemskerk. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de Onderwijzersbuurt wonen 190 jongeren en zijn 65 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 33 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 0 bij gastouders (VGO) en 32 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,34 opvangplaats per jongere in de buurt van Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Heemskerk):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
peuteropvang d'Evelaer locatie de Zilvermeeuw16KDVde Visserstraat 6A Heemskerk
BSO de Zilvermeeuw33BSOde Visserstraat 6A Heemskerk
POV de Zilvermeeuw16KDVde Visserstraat 6A Heemskerk
Obdam-Schoenmaker, S.M., mevrouw6VGOVogelkers 59 Heemskerk
Lieshout6VGOLeverkruid 28 Heemskerk
De Boomhut90BSOKerkweg 225 Heemskerk
De Kangoeroe KDV52KDVKerkweg 225 Heemskerk
De Eekhoorns16KDVKerkweg 225 Heemskerk
Jonker6VGOJan Ligthartstraat 207 Heemskerk
Burger6VGOPastoors acker 8 Heemskerk
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzicht van vestigingen met het schoolbestuur Stichting Onderwijs Koninklijke Auris Groep:

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Heemskerk op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Heemskerk.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van Speciaal Onderwijs Auris Prof. Van Gilseschool Heemskerk op de buurtpagina voor Onderwijzersbuurt.

Aanmelden bij de basisschool in Heemskerk?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.