Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster

Aantal leerlingen per schooljaar
(25 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, De Wilgenhoek Zuidoostbeemster. Gegevens voor het schooljaar 2022-2023 (momenteel zijn nog geen gegevens over andere jaren beschikbaar). De Wilgenhoek Zuidoostbeemster telt 25 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Kaart met scholen in de omgeving
De Wilgenhoek Zuidoostbeemster (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Basisonderwijs.
Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.


Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster biedt primair onderwijs van het type "Basisonderwijs" met de denominatie "Protestants-Christelijk" aan 25 leerlingen in schooljaar 2022-2023. Er zijn 4 scholen met "De Wilgenhoek" in hun naam.

Percentage zittenblijvers
Schooljaren van 2013 tot en met 2022

Onderstaande grafiek toont het percentage groep 8 leerlingen van 12 jaar of ouder, die meer dan 8 jaar op de basisschool hebben gezeten.


Heel even geduld alsjeblieft...

de zittenblijvers gegevens

worden geladen!Percentage groep 8 leerlingen dat in zijn of haar schoolcarrière is blijven zitten.


Toelichting op de informatie over zittenblijvers / leerlingen die doubleren:
Zittenblijvers worden geteld als kinderen die in groep 8 zitten en die al 9 jaar of langer op de basisschool zitten, en dus op enig moment in hun schoolloopbaan een jaar over hebben gedaan. Met andere woorden: het aantal leerlingen van 12 jaar of ouder, in leerjaar 8, met meer dan 8 verblijfsjaren in het onderwijs in het betreffende schooljaar (bijna altijd is dit 9 jaar omdat je op de basisschool in principe maar 1 keer mag doubleren).
Aantal zittenblijvers
Schooljaren van 2013 tot en met 2022

Onderstaande grafiek toont per schooljaar hoeveel leerlingen er dat jaar in groep 8 zaten. Daarnaast wordt per jaar getoond of- en zo ja hoeveel- leerlingen langer dan 8 jaar over het doorlopen van de basisschool gedaan hebben.


Heel even geduld alsjeblieft...

de lijngrafiek met zittenblijfgegevens

voor De Wilgenhoek Zuidoostbeemster wordt geladen!Zittenblijvers per jaar voor De Wilgenhoek Zuidoostbeemster.

Bron zittenblijven

Advertentie:

Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, De Wilgenhoek


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode van de huisadressen van de leerlingen van De Wilgenhoek in schooljaar 2022-2023.

De meeste (19) leerlingen van De Wilgenhoek wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 1461.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaar 2022-2023, De Wilgenhoek


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2022-2023, De Wilgenhoek


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor De Wilgenhoek Zuidoostbeemster in Zuidoostbeemster.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster.

BRIN en vestigingsnummer: 31VH00.

Denominatie: Protestants-Christelijk.

Soort onderwijs: Basisonderwijs.

Schoolnaam: De Wilgenhoek.

Schoolbestuur: Confessioneel PO Waterland. Bestuursnummer: 41012.

Adres: Middenpad 1, 1461BW, Zuidoostbeemster. Gemeente Purmerend, Noord-Holland. Telefoon: .

Website van de school: geen internetadres bekend.

Organisatiestructuur: Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster is de enige vestiging binnen de school De Wilgenhoek en 1 van de 16 vestigingen binnen het bestuur Confessioneel PO Waterland. Daarbij vallen er 16 verschillende scholen onder dit bestuur. Er zijn 6.013 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met 1 vestiging per school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 7.055 schoolvestigingen).

Advertentie:

Personeelsgegevens

Er zijn voor de De Wilgenhoek Zuidoostbeemstersnaam helaas geen gegevens over het aantal personeelsleden per jaar bekend.

Personeel naar dienstverband
Personeel in tijdelijke of in vaste dienst

Er zijn voor de De Wilgenhoek Zuidoostbeemstersnaam helaas geen gegevens over de onderverdeling naar dienstverband bekend. Gegevens van DUO over het personeel onderverdeeld naar de aard van het dienstverband van personeel (in vaste of tijdelijke dienst). Gebruik het filter boven de grafiek om de data in aantal personen of in FTE (voltijdsmedewerkers) weer te geven.

Personeel naar geslacht

Er zijn voor de De Wilgenhoek Zuidoostbeemstersnaam helaas geen gegevens over het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in personen of FTE bekend. Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Confessioneel PO Waterland.

Personeel per functiegroep

Er zijn voor de De Wilgenhoek Zuidoostbeemstersnaam helaas geen gegevens over de onderverdeling naar functiegroep bekend. Gebruikte functiegroepen: 1 - Onderwijsgevend personeel, 2 - Onderwijsondersteunend personeel (OOP/OBP), 3- Leraren in opleiding (LIO), 4 - Directie & 5 - Functiegroep onbekend. Onbekend is gebruikt als er minder dan 5 medewerkers in een groep voorkomen. En als de functiegroep van de dienstverbanden vanuit de salarisadministratie niet aan DUO is aangeleverd.

Personeel naar leeftijd
Percentage medewerkers per leeftijdsgroep

Er zijn voor de De Wilgenhoek Zuidoostbeemstersnaam helaas geen gegevens over het percentage personeelsleden per leeftijdsgroep beschikbaar. Overzicht van het percentage personeelsleden in personen of FTE per leeftijdsgroep. Er zijn 7 leeftijdsgroepen gedefinieerd. De eerste groep begint bij ‘jonger dan 15 jaar’ en loopt met stappen van 10 jaar uit tot de laatste leeftijdscategorie die eindigt bij ‘65 jaar en ouder’.

Personeel naar FTE percentage
Percentage medewerkers per werktijdfactor

Er zijn voor de De Wilgenhoek Zuidoostbeemstersnaam helaas geen gegevens over het percentage personeelsleden naar FTE percentage bekend. FTE is een rekeneenheid. 1 FTE staat voor 1 voltijdsmedewerker. Dat is iemand die een volledige werkweek werkt. FTE is Engels voor ‘fulltime-equivalent’. Er zijn 3 categorieën voor het FTE percentage gedefinieerd. Dit zijn: 1 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0 en 0,5 FTE, 2 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0,5 en 0,8 FTE & 3- personen met een betrekkingsomvang die meer is dan 0,8 FTE.

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging is geen recent onderzoek van de onderwijsinspectie bekend. Voor het bestuur van de school zijn wel inspectieresultaten gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Oordeel over de financiële continuïteitBasistoezicht7 januari 2014Toezicht BestuurStichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster ligt in de buurt Zuidoostbeemster.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Zuidoostbeemster getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

820 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Purmerend is 1.506 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Zuidoostbeemster: 20%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt Zuidoostbeemster.

Meer over buurt Zuidoostbeemster
Inkomen in buurt Zuidoostbeemster: €35.500


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Zuidoostbeemster.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Purmerend via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Purmerend. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Zuidoostbeemster wonen 875 jongeren en zijn 234 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 116 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 38 bij gastouders (VGO) en 80 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,27 opvangplaats per jongere in de buurt van De Wilgenhoek Zuidoostbeemster is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij De Wilgenhoek Zuidoostbeemster beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Purmerend):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
BSO De Boomhut dependance22BSOMiddenpad 2 Zuidoostbeemster
de Boomhut94BSOMiddenpad 3 Zuidoostbeemster
Kinderdagverblijf De Boomhut80KDVMiddenpad 3 Zuidoostbeemster
Stokman4VGOKruidenierspeerstraat 16 Zuidoostbeemster
Meegdenburg Kok6VGOZuiderpad 24 Zuidoostbeemster
Heuvel - Groeneveld4VGOKruidenierspeerstraat 1 Zuidoostbeemster
Hooijberg Woestenburg6VGOKruidenierspeerstraat 1 Zuidoostbeemster
Slot6VGOZuiderpad 14 Zuidoostbeemster
Vries6VGOZuiderpad 67 Zuidoostbeemster
Tol-Hilgen6VGOThorbeckekade 25 Purmerend
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzichtspagina voor het schoolbestuur Confessioneel PO Waterland.

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Zuidoostbeemster op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Zuidoostbeemster.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van Basisschool De Wilgenhoek Zuidoostbeemster op de buurtpagina voor Zuidoostbeemster.

Aanmelden bij de basisschool in Zuidoostbeemster?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.