Nieuw! Vergelijk de prijzen voor gas en elektriciteit per leverancier

(Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven

Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen over de leerlingen, het personeel en de resultaten van de school.
Héél véél informatie uit officiële onderwijs bronnen.
Inhoudsopgave Inhoud en meer informatie:

Contactgegevens / Leerlingen per jaar / Kaart / Kinderopvang / Onderwijsinspectie / Personeel / buurt Oerle / Bronnen en definities / Download

(Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven biedt primair onderwijs van het type "(Voortgezet) Speciaal Onderwijs" met de denominatie "Algemeen bijzonder" aan 70 leerlingen in schooljaar 2021-2022. Er zijn 3 scholen met "Zuiderbos" in hun naam.

Scholen gemeente Veldhoven
Aantal leerlingen per schooljaar (70 leerlingen in schooljaar 2021-2022)
Schooljaren 2010-2011 t/m 2021-2022, Zuiderbos

Aantal leerlingen per jaar, Zuiderbos Veldhoven. Gegevens voor de schooljaren 2010-2011 tot en met 2021-2022. Zuiderbos Veldhoven telt 70 leerlingen in schooljaar 2021-2022.

Kaart met scholen in de omgeving

Zuiderbos Veldhoven (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen. De kaart toont schoolvestigingen van het type Speciaal Basisonderwijs.

Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2021-2022, Zuiderbos


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meest voorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van Zuiderbos in schooljaar 2021-2022.

De meeste (6) leerlingen van Zuiderbos wonen in schooljaar 2021-2022 in postcodegebied 5504.

Aantal leerlingen per leeftijdscategorie
Schooljaren 2010-2011 t/m 2021-2022, Zuiderbos


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlingdata

worden geladen!Percentage en aantal leerlingen per schooljaar en per leeftijdscategorie voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven. Klik op de segmenten in de grafiek om het aantal en percentage leerlingen te zien.


Toelichting op het aantal leerlingen per leeftijdscategorie:
De gestapelde staafgrafiek toont hoeveel leerlingen er per schooljaar en per leeftijdscategorie zijn. De categorieën zijn leerlingen van 0 tot en met 5 jaar (in principe zijn dit kleuters in groep 1 en groep 2 van 4 en 5 jaar). Leerlingen van 6 tot en met 8 jaar vormen de onderbouw, van groep 3, groep 4 en groep 5. Dan volgt de bovenbouw met leerlingen van 9 tot en met 12 jaar in de groepen 6, 7 en 8. In het primair onderwijs komen ook oudere leerlingen voor, met name in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Deze leerlingen vormen het grootste deel van de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder.
Aantal leerlingen naar leeftijd
Schooljaar 2021-2022, Zuiderbos


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar leeftijd voor Zuiderbos Veldhoven in Veldhoven.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven.

BRIN en vestigingsnummer: 23XK01.

Denominatie: Algemeen bijzonder.

Soort onderwijs: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.

Schoolnaam: Zuiderbos School voor SO en VSO.

Schoolbestuur: Stichting Zuiderbos. Bestuursnummer: 85269.

Adres: Platanenlaan 26-B, 5507 MD, Veldhoven. Gemeente Veldhoven, Noord-Brabant. Telefoon: 0402903666.

Website van de school: https://zuiderbos.nl/

Titel van de website: Zuiderbos | Groei mee met Zuiderbos

Beschrijving van de website: Zuiderbos is een school voor speciaal onderwijs op basis- en middelbareschoolniveau. Wij zijn er voor onbegrepen onderwijsvragen die te maken hebben met psychiatrische problematiek of een vermoeden daarvan.

Organisatiestructuur: (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven is 1 van de 3 vestigingen binnen de school Zuiderbos School voor SO en VSO en binnen het bestuur Stichting Zuiderbos. Er zijn 147 vestigingen in het primair onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school, waarbij de school de enige binnen het bestuur is (op een totaal van 7.069 schoolvestigingen).

Personeelsgegevens

Hier worden vier grafieken met personeelsgegevens getoond voor het bestuur Stichting Zuiderbos.
Vestiging (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven is 1 van de 3 vestigingen binnen het bestuur Stichting Zuiderbos. De personeelsgegevens zijn alleen beschikbaar voor het bestuur als geheel, de gegevens zijn helaas niet beschikbaar op het niveau van de vestiging. Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE. De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De gegevens zijn beschikbaar per jaar sinds 2011.

Aantal personeelsleden per functie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden naar functie per schooljaar voor het bestuur Stichting Zuiderbos.

Aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal personeelsleden per leeftijdscategorie per schooljaar voor het bestuur Stichting Zuiderbos.

Percentage vrouwen en mannen in dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in FTE per schooljaar voor het bestuur Stichting Zuiderbos.

Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting Zuiderbos.

Aantal FTE in tijdelijke of vaste dienst


Heel even geduld alsjeblieft...

de personeelsgegevens

worden geladen!Overzicht van het totaal aantal FTE personeel met een tijdelijk of vast dienstverband per schooljaar voor het bestuur Stichting Zuiderbos.

Meer personeelsgegevens
Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel15 mei 2019Toezicht SO vestigingZuiderbos, locatie Veldhoven
Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel15 mei 2019Toezicht SO vestigingZuiderbos College, locatie Veldhoven
Oordeel over het financiële beheerVoldoende15 mei 2019Toezicht BestuurStichting Zuiderbos
Financieel beheerVoldoende15 mei 2019Onderzoek BestuurStichting Zuiderbos
ContinuïteitVoldoende15 mei 2019Onderzoek BestuurStichting Zuiderbos

Klik hier en toon alle 13 rijen met inspectieresultaten...

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Basisschool Zuiderbos Veldhoven ligt in de buurt Oerle.

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Oerle getoond worden: (1) Hoeveel jongeren (leeftijd 0 tot 15 jaar) er wonen als percentage van het totaal aantal inwoners. En (2) het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar.

8.320 meter

is de gemiddelde afstand tussen het woonadres van een leerling en het adres van de school. De gemiddelde afstand voor heel Veldhoven is 1.967 meter.


Toelichting op de gemiddelde afstand in meters tussen het woonadres van de leerlingen en postcode van de schoolvestiging:
De afstand is berekend op basis van de RD-coördinaten van de 4 cijferige postcode van de leerling en de volledige postcode van de schoolvestiging. Omdat de berekening op basis van een 4-cijferige postcode van de leerling gebeurt, is er sprake van een beperkte nauwkeurigheid. Als de postcode van de leerling en vestiging gelijk zijn op basis van de eerste 4 tekens van een postcode, dan is de berekende afstand 0, terwijl die in werkelijkheid groter zal zijn.
Jongeren in buurt Oerle: 15,68%


Heel even geduld alsjeblieft...

de leeftijdsgegevens worden geladen!Bevolking, leeftijdsgroepen: percentage inwoners in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar voor de buurt Oerle.

Meer over buurt Oerle
Inkomen in buurt Oerle: €38.000


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld inkomen per inwoner per jaar voor buurt Oerle.

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Veldhoven via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (primair) onderwijs in de gemeente gemeente Veldhoven. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel documenten.

Download!
Tip: Spelend leren met je kleuter voor groep 1 en 2
Thuis spelend oefenen voor kleuters op de relevante ontwikkelingsgebieden die in bijvoorbeeld de Cito-toets voor eind groep 2 voorkomen

Spelend leren. Dat doen kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Toch kan het zijn dat je kind een extra zetje nodig heeft. Daar wil je als ouder bij helpen! En dat kan met de ideeën in dit document met een schat aan materiaal om met je kind te gebruiken. Dat kan de hele dag, zonder dat je kind het door heeft. Het is gezellig en leerzaam!

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Kinderopvang in de omgeving van de school

In de buurt Oerle wonen 465 jongeren en zijn 175 plaatsen voor kinderopvang beschikbaar: 77 bij de buitenschoolse opvang (BSO), 42 bij gastouders (VGO) en 56 bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal (KDV). Dit maakt dat er gemiddeld 0,38 opvangplaats per jongere in de buurt van Zuiderbos Veldhoven is.


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens over de kinderopvang

in de buurt van de school worden geladen!Alle locaties
Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

"Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zich een mislukkeling voelen."
Locaties voor kinderopvang

Deze 10 kinderopvanglocaties zijn het meest dichtbij Zuiderbos Veldhoven beschikbaar (bekijk de volledige lijst voor de gemeente Veldhoven):

NaamAantal plaatsenTypeAdres
Metten Aarts6VGOSint Janstraat 27 Veldhoven
Wouterse Veenhof6VGOEgge 13 Veldhoven
Weerden Peelen6VGOBoonberg 8 Veldhoven
Camp van den Boomen6VGOLakenvelder 13 Veldhoven
Werff6VGOBost 15 Veldhoven
Dams6VGOZittardsestraat 35 Veldhoven
Verouden-van Thiel6VGOOude Kerkstraat 28 Veldhoven
Nummereen kinderopvang 0-4 jaar locatie St. Jan Baptist56KDVOude Kerkstraat 27 Veldhoven
Nummereen kinderopvang 4-13 jaar locatie St. Jan Baptist77BSOOude Kerkstraat 27 Veldhoven
Sterrenburg6VGOAsberg 30 Veldhoven
Gebruikte open data bronnen

Naast de kwalitatieve kanten van de schoolkeuze vind je op AlleCijfers.nl de 'harde' 'statistische' informatie verzameld. De gegevens zijn hierbij afkomstig uit meer dan 25 verschillende open data bron bestanden met cijfers en andere informatie over het primair onderwijs in Nederland. Zie deze bronbeschrijving.

Bronnen basisscholen
Gerelateerde informatie

Overzicht van vestigingen met het schoolbestuur Stichting Zuiderbos:

Bekijk het overzicht van alle basisscholen in de woonplaats Veldhoven op de overzichtspagina voor primair onderwijs in de woonplaats Veldhoven.

En bekijk ook de regionale informatie uit de omgeving van (Voortgezet) Speciaal Onderwijs Zuiderbos Veldhoven op de buurtpagina voor Oerle.

Aanmelden bij de basisschool in Veldhoven?
Waar kun je op letten bij de keuze van de school voor je kind?

Er zijn natuurlijk aspecten bij een schoolkeuze die zich niet in cijfers laten vertalen. Zoals de klik met de leerkrachten en andere ouders, de sfeer, de cultuur, het gebouw, de wijze waarop een school om gaat met individuele leerlingen en ieders eigen talenten,... Daarnaast speelt reistijd een rol en kun je een keuze maken voor je geloofsovertuiging: Christelijk, Reformatorisch, Rooms Katholiek, Islamitisch, openbaar... En dan heb je nog de verschillende visies binnen het onderwijs: Montessori, Dalton, Freinetschool...

Ter overweging bij alle cijfers:

Bedenk bij alle cijfers alsjeblieft dat de situatie voor iedere school anders is. En dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Het nadeel van teveel cijfers, standaards en inspecties in het huidige schoolsysteem is dat alle kinderen langs dezelfde lat worden gelegd en worden ingedeeld in 'lage en 'hoge' niveaus. De diversiteit aan talenten, interesses en capaciteiten van de leerlingen wordt hierdoor soms tekort gedaan. Daarom kan er ook verschil bestaan tussen het middelbareschoolniveau op basis van de eind toets score en de schooladviezen en uitstroom naar bijvoorbeeld het VMBO, de HAVO of het VWO. De schoolkeuze wordt namelijk in de eerste plaats bepaald door het schooladvies van de leerkracht, dit is leidend voor de plaatsing in het voortgezet onderwijs. Het resultaat op de eindtoets staat op de tweede plaats.