Open data bronnen voortgezet onderwijs

Open data bronnen voortgezet onderwijs

Bron beschrijving van de gebruikte bronnen voor de informatie over het voortgezet onderwijs in Nederland

Op AlleCijfers.nl vind je veel informatie over het voortgezet onderwijs met een pagina per school en een pagina per plaats. Het voortgezet onderwijs bestaat uit:

  1. Praktijkonderwijs, bedoeld voor leerlingen van 12 tot 20 jaar, zonder vaste opleidingsduur.
  2. Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), dat 4 jaar duurt.
  3. Hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo), dat 5 jaar duurt.
  4. Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), dat 6 jaar duurt.

De informatie komt uit de volgende bronnen en veel van de bronnen hebben een aparte dataset per jaar. In totaal zijn meer dan 10 bronnen gebruikt en gecombineerd.

Dit zijn de gebruikte bronnen voor al deze gegevens:

  1. Gegevens over de instellingen in het voortgezet onderwijs. Per schoolvestiging staan kenmerken van de vestiging weergegeven zoals postcode, plaats, gemeente, provincie, bevoegd gezag, denominatie en internet adres.

  2. Aantal leerlingen per vestiging en per leerjaar in het voortgezet onderwijs. Het aantal leerlingen per schoolvestiging in het voortgezet onderwijs (vo) per instelling (hoofd- en nevenvestigingen) weergegeven per leer- of verblijfsjaar (in het vmbo, havo en vwo spreekt men van leerjaar. In het praktijkonderwijs spreekt men van verblijfsjaar, omdat leerlingen in het praktijkonderwijs niet kunnen blijven zitten).

  3. Examenkandidaten en geslaagden. Aantal examenkandidaten en geslaagden in het voortgezet onderwijs. Dit is een grote dataset met het aantal examenkandidaten en geslaagden in het voortgezet onderwijs (vo) per instelling (hoofden nevenvestigingen), onderwijstype en opleiding. Naast het aantal kandidaten en geslaagden staan ook de slaagpercentages weergegeven. De aantallen en percentages staan weergegeven per geslacht en schooljaar. Bekijk hier meer informatie over de berekeningen op deze data set en een analyse voor alle middelbare scholen in Nederland.

  4. Informatie over de doorstroom van leerlingen van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. De doorstroom gegevens zijn momenteel helaas nog niet beschikbaar voor 2017 en verder. Dit doordat er discussie is over de privacy gevoeligheid van deze gegevens.

  5. Informatie over het onderwijs personeel. Op DUO zijn diverse bestanden beschikbaar. Op AlleCijfers tonen we het aandeel mannen en vrouwen, het verloop van de gemiddelde leeftijd per jaar en het type dienstverband (vast of tijdelijk) van het personeel.

Bekijk hier alle overzichtspagina’s van middelbare scholen per woonplaats!

De datum waarop de gegevens over het voortgezet onderwijs voor het laatst zijn bijgewerkt vind je in het overzicht van de meest recente bijwerkingen van de bron data op AlleCijfers.nl.

Blader door de definities:
Bron beschrijving van de gebruikte bronnen voor de informatie over het voortgezet onderwijs in Nederland.
Interessant? Deel deze pagina!:

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Google+!

Deel deze pagina op LinedIn!

Deel deze pagina op Twitter!

Belangrijke dataleveranciers van de informatie op AlleCijfers.nl:
Logo's van 9 belangrijke leveranciers van open data: CBS, DUO, eurostat, het Kadaster, de Kiesraad, KVK, Lisa, Nederlandse zorgautoriteit, Open State, Politie, Rijkswaterstaat en RIVM.
© AlleCijfers 2016-2019 Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op!