Wijzigingsideeën voor AlleCijfers.nl

Wijzigingsideeën, toevoegingen en verbeteringen:

Welke informatie mag op AlleCijfers.nl echt niet ontbreken? En welke data moet duidelijker of anders weergegeven worden? Heb je ideeën voor een heel nieuw onderwerp of toevoegingen- of wijzigingen- aan een bestaand onderwerp? Neem contact op en laat het weten alsjeblieft. Alle suggesties zijn welkom!

En kun je hulp gebruiken bij het zoeken naar data en het structureren, analyseren en als informatie presenteren? Bekijk dan de maatwerk informatie service.

Onderstaande tabel toont een overzicht van de openstaande ideeën voor wijzigingen:

(Uitgevoerde wijzigingen zijn opgenomen in het overzicht van de wijzigingsgeschiedenis.)

Tabel met een overzicht van ideeën voor verbeteringen en toevoegingen.
OnderwerpWijziging
AnalysesAantal mensen met een bijstandsuitkering, (door het verkorten van de WW duur komen steeds meer mensen in de bijstand).
AnalysesInformatie over het aantal stemmen bij de gemeenteraads verkiezingen toevoegen aan de informatie over de zetelverdeling.
AnalysesToevoegen informatie over het MBO, HBO en WO onderwijs.
Analysesgwb070 percentage kolommen
Auto'sData over de gezondheids zorg. Toevoegen informatie over de gezondheidszorg, mn de kwaliteit van zorg, gebruik en kosten van zorg.
BelgiëHet blijkt dat jonge gezinnen in Amsterdam 3 keer vaker verhuizen dan gezinnen elders in Nederland. Uit cijfers van het CBS blijkt dat van de gezinnen die in 2012 een baby kregen in Amsterdam 40% binnen 4 jaar na de geboorte van het eerste kind verhuist. Deze informatie meenemen in de analyses cq als context bij de prognose cijfers over kinderopvang en basisscholen.
Bijstand# leerlingen uit de gemeente en waar ze naar school gaan in pagina per woonplaats voor basisscholen mooier zou zijn om bij laden van de data de BAG woonplaats aan elke vestiging toe te voegen, dan kan ik naar BAG woonplaats linken en dan kan ik per woonplaats tonen welke postcodes erbij horen en waar de leerlingen uit die postcodes het meest naar school gaan (ipv de leerlingen uit de hele gemeente).
DefinitiesBezoekers van musea, musea dichtheid, subsidie stromen naar musea... (het blijkt dat in de randstad per inwoner meer subsidie wordt verleend dan op het platteland). Onder 2 kan je natuurlijk heel de cultuur sector zien, interessant hierbij is dat bij het vergrijzen van Nederland het aantal bezoekers zal stijgen.
Downloads# q&d gwb heeft voor 2019 een gemeenteindex geen gemeentecode, en voor de andere jaren andersom… oplossing zit in gwb070 zoek op bovenstaande
Downloadsgwb070 maakt ac definities obv vreemd tabblad in defintiies excel
Downloadspersonenautos naar oppervlakte ontbreekt in datasets berekend
Energietitle en description van sectie paginas voor onderwijs en regionaal specifieker maken -> is nu head-meta-generic
Gemeente wijk buurtGegevens tonen over het aantal leden van sportverenigingen.
Gemeente wijk buurtnan
GezondheidszorgToevoegen informatie over het aantal leerlingen per klas en eventuele correlatie met personeelsuitval en schoolresultaten (eind toets en uitstroom / schooladviezen).
MigratieKinderopvang toevoegen, 355 paginas met een datatable per gemeente
Museadenominatie school en postcode (gemeente) huisadres: lijst per denominatie met het hoogste % leerlingen dat naar een school met die denominatie gaat. Analyse pagina's die niet niet in de sectie komen / alleen de overzichtspagina voor een type analyse komt in de sectiepagina.
OnderwijsAan de bronbeschrijving per onderwerp toevoegen vanaf wanneer de data beschikbaar is. In sommige gevallen wordt de meest recente data getoond. Cijfers over bevolking zijn eerder beschikbaar dan bijvoorbeeld cijfers over inkomen.
OnderwijsHeel graag zou ik de volgende meer kwalitatieve informatie met betrekking tot basisscholen willen kunnen vergelijken: Zicht op ontwikkeling, Didactisch handelen, Ondersteuning Schoolklimaat, Veiligheid, Evaluatie en verbetering, Kwaliteitscultuur, Verantwoording en dialoog. Daarnaast zou ik het interessant vinden om te kunnen lezen wat de uitkomst is van het onderzoek naar het welbevinden van de kinderen door de kinderen zelf beoordeeld.
OnderwijsMeer historische informatie toevoegen, bijvoorbeeld het aantal inwoners sinds 1900.
OnderwijsPrognoses toevoegen, bijvoorbeeld het aantal 65-plussers per gemeente in 2040.
OnderwijsToevoegen informatie over de impact van de invoering van het "passend onderwijs" waardoor veel leerlingen die voorheen speciaal onderwijs genoten nu regulier onderwijs volgen.
OnderwijsToevoegen informatie over de werkdruk cq het lerarentekort in het onderwijs.
OnderwijsToevoegen prognoses over de uitstroom van het aantal leerlingen van basisscholen naar middelbare scholen de komende 5 jaar. In verband met een tekort aan plekken op veel middelbare scholen zou het fijn zijn om daar meer inzicht in te krijgen.
Onderwijskaart buurt kan mooier / van ander gebied zoals in pdf
OpleidingsniveauOnderwijs bronnen met meer en andere data bekijken
ReligiePostcode pagina: aantal leerlingen per basisschool obv postcode leerling data
SportReligie per gemeente toevoegen.
Telecommunicatiegwb toevoegen 2 grafieken met jaar op jaar data, huishoudens hoog inkomen bijvoorbeeld
VeiligheidToevoegen informatie over kinderen die noodgedwongen thuis blijven.
Verkiezingenpagina met alle gemeenten met hun code en bestaanstijd en andere regios uit dfgebieden zou in google nog best scoren denk ik hoort bij pagina https://allecijfers.nl/definities/aantal-gemeenten-en-overzicht-gemeentelijkeherindelingen/

Advertentie:

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Belangrijke dataleveranciers van de informatie op AlleCijfers.nl: