Praktijkschool Het Kwartiers - Russenweg in Zwolle

Aantal leerlingen per schooljaar
(138 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, Het Kwartiers - Russenweg. Gegevens voor de schooljaren 2011-2012 tot en met 2022-2023. Het Kwartiers - Russenweg telt 138 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Advertentie:

Aantal leerlingen naar klas of leerjaar
Schooljaar 2022-2023, Het Kwartiers


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar klas of leerjaar voor Het Kwartiers - Russenweg.

Klas, leergang, leerjaar of verblijfsjaar? Zie de toelichting.


Defintie van een klas (leergang):
Een klas wordt ook wel een leergang, leerjaar of verblijfsjaar genoemd. Leerjaar wordt gebruikt in het vmbo, de havo en het vwo. Voor het praktijkonderwijs is sprake van een verblijfsjaar omdat leerlingen in het praktijkonderwijs niet kunnen blijven zitten.
Leesvoorbeeld:
Het aantal leerlingen in klas 1 in 2019 zal meestal overeenkomen met het aantal leerlingen in klas 2 in 2020. Het verschil komt eventueel door zij-instroom, zij-uitstroom en zittenblijvers in zowel het 'oude' als het 'nieuwe' klassejaar. Zij-instroom komt van leerlingen die van een andere middelbareschool zijn gekomen. Zij-uitstroom zijn leerlingen die de school voor het behalen van een diploma hebben verlaten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, Het Kwartiers


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meestvoorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van Het Kwartiers in schooljaar 2022-2023.

De meeste (14) leerlingen van Het Kwartiers wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 8031.

Aantal leerlingen per type opleiding per schooljaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de examen gegevens

worden geladen!Bovenstaande grafiek toont het aantal leerlingen per type opleiding per schooljaar. Met het filter boven de grafiek kan het aantal mannelijke of vrouwelijke leerlingen weergegeven worden. Omdat sommige scholen gecombineerde brugklassen kennen, is het niet altijd duidelijk of een leerling onder VMBO, HAVO of VWO valt. Daarom zijn voor VMBO, HAVO en VWO de eerste 2 leerjaren onder de noemer 'Brugjaar' geplaatst. HAVO VWO combinatieklassen in leerjaar 3 worden als 'HAVO/VWO' weergegeven.

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
Herstelonderzoek bestuur en scholen/opleidingenGeen eindoordeel12 juli 2019Toezicht VO vestigingPRO
KwaliteitszorgVoldoende12 juli 2019Onderzoek BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio
Oordeel over het financiële beheerVoldoende03 september 2018Toezicht BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio
Financieel beheerVoldoende03 september 2018Onderzoek BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio
ContinuïteitVoldoende03 september 2018Onderzoek BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio
RechtmatigheidVoldoende03 september 2018Onderzoek BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio
KwaliteitscultuurVoldoende03 september 2018Onderzoek BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio
Verantwoording en dialoogVoldoende03 september 2018Onderzoek BestuurStichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Praktijkschool Het Kwartiers - Russenweg.

BRIN en vestigingsnummer: 19UO00.

Denominatie: Openbaar.

Soort onderwijs: Praktijkonderwijs.

Schoolnaam: Praktijkschool Het Kwartiers.

Schoolbestuur: Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Bestuursnummer: 42623.

Adres: Russenweg 3, 8041 AL, Zwolle. Gemeente Zwolle, Overijssel. Telefoon: 0384262800.

Website van de school: https://www.thorbecke-zwolle.nl/

Titel van de website: Homepage - Thorbecke Scholengemeenschap

Organisatiestructuur: Praktijkschool Het Kwartiers - Russenweg is 1 van de 2 vestigingen in het voortgezet onderwijs binnen de school Praktijkschool Het Kwartiers. En 1 van de 14 voortgezet onderwijs vestigingen binnen het bestuur Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Daarbij vallen er 31 verschillende scholen binnen dit bestuur. Er zijn 953 vestigingen in het voortgezet onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 1.605 voortgezet onderwijs schoolvestigingen).

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Zwolle via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (voortgezet) onderwijs in de gemeente gemeente Zwolle. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel sheets met filters en grafieken.

Download!
Aantal leerlingen per klas per schooljaar
Schooljaar 2022-2023, Het Kwartiers


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen per klas (leergang) per jaar voor Het Kwartiers - Russenweg.

Bovenstaande lijngrafiek toont het totaal aantal leerlingen per klas en per schooljaar.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Tips bij de keuze van een middelbare school
  1. Wat is het door de basisschool afgegeven advies qua niveau (praktijkschool, VMBO, HAVO of VWO)? Met name als het niveau nog niet volledig duidelijk is kan het prettig zijn als de middelbare school ruimte biedt om dit nader te bepalen. Dan is een brede school met meer niveaus en 1 of 2 brugklasjaren een voordeel.
  2. Heb je voorkeur voor een school met een bepaalde geloofsovertuiging of een specifiek onderwijsconcept? Voelt je kind zich prettiger op een grotere of kleinere schoolvestiging qua aantal leerlingen?
  3. Hoe gaat de school om met kinderen met dyslexie of andere leerproblemen? Zijn er speciale regels zoals minder strenge beoordeling en extra tijd?
  4. Hoe ziet het rooster van de school eruit? Naast een traditioneel klassikaal rooster bieden steeds meer scholen flexibele roosters waarbij leerlingen naar behoefte een deel van de lesuren zelf kunnen invullen om extra ondersteuning of extra uitdaging te vinden.
  5. Is er buiten de reguliere lessen extra aandacht voor bepaalde thema's? Bijvoorbeeld op het gebied van sport, extra talen, informatietechnologie of cultuur?
  6. Welke keuzevakken biedt de school? In de derde van de HAVO en het VWO wordt de profielkeuze gemaakt. Er is keuze uit vier verschillende profielen. Elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken. Hierbij biedt iedere middelbare school een andere selectie aan keuzevakken. De verschillen hiertussen zijn groot. Op de ene school kun je kiezen tussen filosofie, muziek, drama en kunstgeschiedenis. Op een andere school tussen informatica, natuur, leven & technologie of Chinees.
Gebruikte open data bronnen

Voor de informatie over middelbare scholen op deze pagina zijn verschillende bronnen over het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs gecombineerd. Veel van de bronnen hebben een aparte dataset per jaar. In totaal zijn meer dan 10 data bestanden gebruikt. Deze bestanden komen van de Dienst Uitvoering Onderwijs en van de Onderwijs inspectie. Zie de bronbeschrijving voor meer informatie:

Bronbeschrijving
Gerelateerde informatie

Bekijk het overzicht van de 28 middelbare scholen in de gemeente Zwolle op de overzichtspagina voor Zwolle.

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo