Nieuwe regionale informatie 2020

De informatie over Nederland, de provincies, gemeenten, postcodes, woonplaatsen, wijk en buurten is bijgewerkt (17 oktober 2020).

Hierbij zijn de nieuwe gebiedsindelingen voor 2020 in combinatie met de meest recente jaargegevens gebruikt.

Bekijk de bijgewerkte pagina’s voor Nederland, per provincie, per postcode en voor de gemeenten, woonplaatsen, wijken en buurten.

Ook de downloadbare Excel documenten met alle gegevens per gemeente en voor Nederland en de PDF rapportages per buurt zijn bijgewerkt.

Gebruikte gegevens en methoden:
  • Gemeente, wijk, buurt statistieken van het CBS voor de jaren 2013 tot en met 2020. Meest recente gegevens voor alle onderwerpen zoals 21 september 2020 gepubliceerd.
  • Postcode statistieken van het CBS, zowel uit Statline tabellen als uit de geografische bestanden zoals 16 oktober gepubliceerd.
  • Adresgegevens uit de BAG (de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van het Kadaster) per 1 september 2020.
  • Geografische indelingen van de gemeenten, wijken en buurten van het CBS voor 2020.
  • De adresgegevens en de geografische indelingen zijn gebruikt om de gegevens voor de jaren 2013 tot en met 2019 te bepalen voor de gemeenten, wijken en buurten waarvan de geografische indeling is gewijzigd. Ook de gegevens per woonplaats zijn met behulp van de adressen en geografische indelingen berekend.

Bronnen
Buurten in Nederland met de statistieken van het aantal inwoners per buurt.

Buurten in Nederland met de statistieken van het aantal inwoners per buurt.

Advertentie:

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!