Mitsubishi Pajero: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Mitsubishi Pajero in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Mitsubishi Pajero. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Mitsubishi Pajero in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Mitsubishi Pajero. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Mitsubishi PajeroModel gegevens
Aantal actieve registraties1.210
Jaren eerste toelating1983 t/m 2019
Aantal verkocht (1985 t/m 2014)6.457
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€88.613
Gemiddeldvermogen109 kW / 149 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Mitsubishi Pajero.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Mitsubishi Pajero verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Mitsubishi Pajero per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Mitsubishi Pajero voor de jaren 1985 tot en met 2014. In totaal zijn er in deze periode 6.457 exemplaren van de Mitsubishi Pajero verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 269 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Mitsubishi Pajero per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mitsubishi Pajero dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mitsubishi Pajero dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Mitsubishi Pajero dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Mitsubishi Pajero die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Mitsubishi Pajero. Er zijn momenteel 455 auto's van de Mitsubishi Pajero die in het grijs rondrijden. Dat is 38% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Mitsubishi Pajero. Het betreft alle Mitsubishi Pajero personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Mitsubishi Pajero rondrijden. Er zijn momenteel 795 auto's van Mitsubishi Pajero met benzine als energiebron. Dat is 66% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Mitsubishi Pajero (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Mitsubishi Pajero komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 1.077 auto's van Mitsubishi Pajero met stationwagen als type carrosserie (dat is 89%).

Tabellen met gegevens voor de Mitsubishi Pajero

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Mitsubishi Pajero. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine79566%
Diesel37531%
Benzine+LPG403%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Mitsubishi Pajero rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet131,07%
Coupé00,00%
Hatchback120,99%
MPV877,19%
Onbekend171,40%
Pick-uptruck00,00%
Sedan40,33%
Stationwagen1.07789,01%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Mitsubishi Pajero het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Mitsubishi Pajero er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.078665%
6.042435%

Met hoeveel cilinders komt de Mitsubishi Pajero het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Mitsubishi Pajero er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
201910,08%
201810,08%
201730,25%
201630,25%
201580,66%
201490,74%
201350,41%
2012120,99%
2011110,91%
2010151,24%
2009120,99%
2008423,47%
2007988,10%
20061068,76%
20051048,60%
20041048,60%
20031179,67%
2002846,94%
200118114,96%
2000907,44%
1999151,24%
1998131,07%
1997171,40%
1996131,07%
199550,41%
199460,50%
1993120,99%
1992151,24%
199150,41%
199090,74%
198950,41%
198870,58%
1987171,40%
1986241,98%
1985171,40%
1984191,57%
198350,41%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Mitsubishi Pajero. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram10,08%
900-1.000 kilogram30,25%
1.000-1.100 kilogram20,17%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram20316,78%
1.300-1.400 kilogram17014,05%
1.400-1.500 kilogram262,15%
1.500-1.750 kilogram826,78%
1.750-2.000 kilogram38932,15%
2.000-2.500 kilogram33427,60%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mitsubishi Pajero er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Mitsubishi Pajero geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs45537,60%
Zwart21818,02%
Groen19616,20%
Blauw19115,79%
Wit544,46%
Rood473,88%
Bruin262,15%
Beige181,49%
Paars30,25%
Oranje20,17%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Mitsubishi Pajero komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mitsubishi Pajero er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
MITSUBISHIPAJERO PININ35429,26%
MITSUBISHIPAJERO28123,22%
MITSUBISHIPAJERO SPORT24220,00%
MITSUBISHIMITSUBISHI PAJERO17214,21%
MITSUBISHIPAJERO TURBO D METAL TOP131,07%
MITSUBISHIPAJERO MONTERO120,99%
MITSUBISHIPAJERO 2600 METAL TOP110,91%
MITSUBISHIMITSUBISHI PAJERO/MONTERO60,50%
MITSUBISHIPAJERO 2.5 TD GLX METAL TOP60,50%
MITSUBISHIPAJERO 3.5 GLS LONG BODY A/T50,41%
MITSUBISHIPAJERO GLS50,41%
MITSUBISHIPAJERO 2.5 TD LONG BODY40,33%
MITSUBISHIPAJERO 3.2 DI GLS LBPV A/T40,33%
MITSUBISHIPAJERO MINI40,33%
MITSUBISHIPAJERO 2.5 IC.TD LONG BODY30,25%
MITSUBISHIPAJERO 2300 TD30,25%
MITSUBISHIPAJERO 2300 TD WAGON30,25%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS 4V METAL TOP30,25%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS METAL TOP U930,25%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLX CANVAS TOP AUT. E230,25%
MITSUBISHIPAJERO EVOLUTION30,25%
MITSUBISHIPAJERO 2.5 TD GLS LONG BODY20,17%
MITSUBISHIPAJERO 2.6 B20,17%
MITSUBISHIPAJERO 2.8 GLS TD LONG BODY20,17%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS LONG BODY AUT. U920,17%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS LONG BODY AUT.U920,17%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS LONG BODY U920,17%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 LONG BODY 7 SEAT U920,17%
MITSUBISHIPAJERO 3.5 GLS LONG BODY20,17%
MITSUBISHIPAJERO LONG BODY20,17%
MITSUBISHIPAJERO WAGON20,17%
MITSUBISHIMITSUBISHI PAJERA/MONTERO10,08%
MITSUBISHIPAJERD PININ10,08%
MITSUBISHIPAJERO (TYNOY JEEP)10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2.5 TD GLS LONG BODY AUT.10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2.6B10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2.8 GLS AT HRLS10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2.8 GLS METAL TOP10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2.8 GLX TD LONG BODY10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2.8 GLX TD LONG BODY AT10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2300 TD CANVAS TOP10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2500 TD METAL TOP10,08%
MITSUBISHIPAJERO 2500 TD WAGON10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.010,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS PAN.10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLS PANEL10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLX C.TOP P.V.10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLX CANVAS TOP AUT. U910,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 GLX CANVAS TOPAUT.U910,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 LONG B PAN.10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 LONG BODY10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 LONG BODY 7 SEAT AUT.U910,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 LONG BODY K610,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 METAL TOP U910,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0 V6 GLS10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.0GLXCANVASTOPAUT10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.5 GDI10,08%
MITSUBISHIPAJERO 3.8 GLS10,08%
MITSUBISHIPAJERO 380010,08%
MITSUBISHIPAJERO 4WD10,08%
MITSUBISHIPAJERO EXCEED10,08%
MITSUBISHIPAJERO JR ZR II10,08%
MITSUBISHIPAJERO JUNIOR10,08%
MITSUBISHIPAJERO LONG 3500 GLS10,08%
MITSUBISHIPAJERO LONG BODY VAN10,08%
MITSUBISHIPAJERO OD. GALLOPER10,08%
MITSUBISHIPAJERO PAJERO 3.2 DID AT LWB HRV10,08%
MITSUBISHIPAJERO PININ WAGON 1.810,08%
MITSUBISHIPAJERO SPORT 3.010,08%
MITSUBISHIPAJERO SPORT 3.0 V6 A/T GLS PV10,08%
MITSUBISHIPAJERO TD GLX HRLS10,08%
MITSUBISHIPAJERO TD LB AT HR10,08%
MITSUBISHIPAJERO TD LB AUTOM.10,08%
MITSUBISHIPAJERO TD LB PANEL10,08%
MITSUBISHIPAJERO TURBO D CANVAS TOP10,08%
MITSUBISHIPAJERO V610,08%
MITSUBISHIPAJERO V6 300010,08%
MITSUBISHIPAJERO WAGON 210,08%
MITSUBISHIPAJERO WAGON 260010,08%
MITSUBISHIV 60 PAJERO10,08%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Mitsubishi Pajero. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs45537,60%
Zwart21818,02%
Groen19616,20%
Blauw19115,79%
Wit544,46%
Rood473,88%
Bruin262,15%
Beige181,49%
Paars30,25%
Oranje20,17%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Geel00,00%
Onbekend00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Mitsubishi Pajero komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Mitsubishi Pajero er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend1.210100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Mitsubishi Pajero er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo