Opel Corsa: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Opel Corsa in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Opel Corsa. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Informatie over de Opel Corsa in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Opel Corsa. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2022.
Belangrijkste gegevens

Opel CorsaModel gegevens
Aantal actieve registraties214.334
Jaren eerste toelating1983 t/m 2022
Aantal verkocht (1983 t/m 2022)442.325
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€18.579
Gemiddeldvermogen61 kW / 83 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Opel Corsa.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Opel Corsa verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Opel Corsa per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met juli 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Opel Corsa in deze periode is 579 per maand.

Opel Corsa verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Opel Corsa per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Opel Corsa voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 442.325 exemplaren van de Opel Corsa verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 11.058 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met juli. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Opel Corsa per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Opel Corsa dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Opel Corsa dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Opel Corsa dat op 4 augustus 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Opel Corsa die op 4 augustus 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Opel Corsa. Er zijn momenteel 79.296 auto's van de Opel Corsa die in het grijs rondrijden. Dat is 37% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Opel Corsa. Het betreft alle Opel Corsa personenauto's die op 4 augustus 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Opel Corsa rondrijden. Er zijn momenteel 190.809 auto's van Opel Corsa met benzine als energiebron. Dat is 89% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Opel Corsa (gegevens op basis van de personenauto's die op 4 augustus 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Opel Corsa komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 128.783 auto's van Opel Corsa met hatchback als type carrosserie (dat is 60%).

Tabellen met gegevens voor de Opel Corsa

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Opel Corsa. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine190.80989,02%
Diesel15.5357,25%
Elektriciteit4.0541,89%
Benzine+LPG3.9081,82%
LPG210,01%
Benzine+CNG50,00%
Alcohol10,00%
Alcohol+Benzine10,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Opel Corsa rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 4 augustus 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet150,01%
Coupé1.5820,74%
Hatchback128.78360,09%
MPV83.56538,99%
Onbekend560,03%
Pick-uptruck00,00%
Sedan3190,15%
Stationwagen140,01%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Opel Corsa het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Opel Corsa er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)100,00%
2.010,00%
3.037.65817,57%
4.0172.61380,53%
6.060,00%
Onbekend4.0461,89%

Met hoeveel cilinders komt de Opel Corsa het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Opel Corsa er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20223.5791,67%
20216.5123,04%
20209.7564,55%
20193.5341,65%
20186.2332,91%
20176.4563,01%
20168.1603,81%
20158.3383,89%
20148.4443,94%
20137.0723,30%
201210.5564,93%
201114.3226,68%
201012.6945,92%
20098.9654,18%
200813.8456,46%
200714.4456,74%
20068.9044,15%
20057.6303,56%
20047.4893,49%
20039.0364,22%
20029.6184,49%
20019.6884,52%
20004.8912,28%
19994.3972,05%
19983.5481,66%
19972.4401,14%
19961.3100,61%
19956310,29%
19944880,23%
19932260,11%
19921220,06%
19911240,06%
1990630,03%
1989820,04%
19881200,06%
1987940,04%
19861580,07%
19851280,06%
19841520,07%
1983840,04%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Opel Corsa. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram1.0650,50%
800-900 kilogram19.8419,26%
900-1.000 kilogram54.39025,38%
1.000-1.100 kilogram130.25060,77%
1.100-1.200 kilogram4.6662,18%
1.200-1.300 kilogram660,03%
1.300-1.400 kilogram20,00%
1.400-1.500 kilogram4.0531,89%
1.500-1.750 kilogram10,00%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Opel Corsa er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 4 augustus 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Opel Corsa geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs79.29637,00%
Zwart46.84321,86%
Blauw35.44916,54%
Wit18.5748,67%
Rood12.2495,71%
Groen8.4663,95%
Bruin5.8632,74%
Geel2.3931,12%
Oranje2.3421,09%
Beige2.0210,94%
Paars8130,38%
Onbekend200,01%
Rose30,00%
Crème10,00%
Diversen10,00%

Welke kleur van de Opel Corsa komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Opel Corsa er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
OPELCORSA112.60552,54%
OPELCORSA-C50.82323,72%
OPELCORSA-E32.33015,09%
OPELCORSA-B13.3166,21%
OPELCORSA X1.4SZ1.4370,67%
OPELCORSA X1.2SZ4320,20%
OPELCORSA C1.4NZ3920,18%
OPELCORSA X1.4SZ AUTOMATIC3310,15%
OPELCORSA C1.4NZ AUTOMATIC2390,11%
OPELCORSA C1.4NZ E22060,10%
OPELCORSA 1.2 S1850,09%
OPELCORSA C1.4NZ AUTOMATIC E21420,07%
OPELCORSA TR 1.2 S1180,06%
OPELCORSA HATCHBACK C1.4NZ U9950,04%
OPELCORSA 1.0 S860,04%
OPELOPEL CORSA830,04%
OPELCORSA 1.3NB S6780,04%
OPELCORSA E1.2GV S6760,04%
OPELCORSA GSI X1.6XE710,03%
OPELCORSA HATCHBACK C12NZ U9640,03%
OPELCORSA SPORT X1.4XE560,03%
OPELCORSA X1.2SZ E2550,03%
OPELCORSA C1.2NZ E2500,02%
OPELCORSA CDX X1.4XE AUTOMATIC480,02%
OPELCORSA X1.4XE400,02%
OPELCORSA-B(ECO)370,02%
OPELS93360,02%
OPELCORSA JOY C1.4NZ340,02%
OPELCORSA GSI C1.6XE E2330,02%
OPELCORSA 1.2S320,01%
OpelOverige types1150,05%
OPELCORSA C290,01%
OPELCORSA HATCHBACK C12NZ E2290,01%
OPELCORSA CDX X1.4XE260,01%
OPELCORSA HATCHBACK C14NZ E2250,01%
OPELCORSA JOY C14NZ E2250,01%
OPELCORSA 1.3 S220,01%
OPELCORSA SPORT C1.4NZ220,01%
OPELCORSA C1.4NZ U9210,01%
OPELCORSA HATCHBACK 1.2S200,01%
OPELCORSA SPORT C1.4 SE E2200,01%
OPELCORSA C13N U9190,01%
OPELCORSA SPORT C1.4NZ E2190,01%
OPELCORSA X1.4XE AUTOMATIC190,01%
OPELCORSA C1.5D180,01%
OPELCORSA 1.2160,01%
OPELCORSA HATCHBACK150,01%
OPELCORSA C14NZ JOY U9140,01%
OPELCORSA D 16T OPC140,01%
OPELCORSA TR 1.0 S140,01%
OPELCORSA X1.7D140,01%
OPELCORSA C1.6SEI GSI U9130,01%
OPELCORSA GLS X1.4XE AUTOMATIC110,01%
OPELCORSA TR100,00%
OPELCORSA 1.3SR90,00%
OPELCORSA GSI90,00%
OPELCORSA HATCHBACK 1.3NB S690,00%
OPELCORSA 1 3S GT80,00%
OPELCORSA D 1480,00%
OPELCORSA GLS X1.4XE80,00%
OPELCORSA JOY C1.4NZ AUTOMATIC80,00%
OPELCORSA-A-CC80,00%
OPELCORSA 1.470,00%
OPELCORSA C12NZ U970,00%
OPELCORSA E16SE GSI S670,00%
OPELCORSA HATCHBACK 1.5YD70,00%
OPELCORSA C1.4SE E260,00%
OPELCORSA HATCHBACK C14NZ U960,00%
OPELCORSA JOY C1.4NZ AUTOMA- TIC E260,00%
OPELCORSA TR 1.3 S60,00%
OPELS 9360,00%
OPELCORSA 1.0S50,00%
OPELCORSA JOY C1.4SE E250,00%
OPELCORSA OPC50,00%
OPELCORSA SPORT C1.6XE E250,00%
OPELCORSA 1 440,00%
OPELCORSA 1.2 16V40,00%
OPELCORSA C1.4SE JOY U940,00%
OPELCORSA JOY X1.4XE40,00%
OPELCORSA-B (ECO)40,00%
OPELCORSA-B(ECO SWING)40,00%
OPELOPEL CORSA-C40,00%
OPELCORSA 1 030,00%
OPELCORSA 1 230,00%
OPELCORSA 1.030,00%
OPELCORSA C1.6SE GSI E230,00%
OPELCORSA C1.6SE GSI U930,00%
OPELCORSA C14NZ E230,00%
OPELCORSA D30,00%
OPELCORSA D 1.430,00%
OPELCORSA D 1.6T OPC30,00%
OPELCORSA HATCHBACK 1.5 D30,00%
OPELCORSA SPIDER 1.3 S30,00%
OPELCORSA X1.5DT30,00%
OPELCORSA X1.6XE30,00%
OPELOPEL CORSA-B30,00%
OPELS93 COUPE30,00%
OPELCORSA -C20,00%
OPELCORSA 1 6 TURBO OPC20,00%
OPELCORSA 1.3S20,00%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Opel Corsa die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs79.29637,00%
Zwart46.84321,86%
Blauw35.44916,54%
Wit18.5748,67%
Rood12.2495,71%
Groen8.4663,95%
Bruin5.8632,74%
Geel2.3931,12%
Oranje2.3421,09%
Beige2.0210,94%
Paars8130,38%
Onbekend200,01%
Rose30,00%
Crème10,00%
Diversen10,00%

Welke kleur van de Opel Corsa komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Opel Corsa er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 4 augustus 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A6750,31%
B1.0010,47%
C1.6520,77%
D2460,11%
E600,03%
F00,00%
G00,00%
Onbekend210.70098,30%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Opel Corsa er per zuinigheidslabel in de RDW data van 4 augustus 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo