Opel Senator: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Opel Senator in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Opel Senator. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Opel Senator in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Opel Senator. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Opel SenatorModel gegevens
Aantal actieve registraties422
Jaren eerste toelating1978 t/m 1993
Aantal verkocht (1983 t/m 1991)4.988
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijsGeen prijzen bekend
Gemiddeldvermogen100 kW / 136 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Opel Senator.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Opel Senator verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Opel Senator per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Opel Senator voor de jaren 1983 tot en met 1991. In totaal zijn er in deze periode 4.988 exemplaren van de Opel Senator verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 554 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Opel Senator per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Opel Senator dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Opel Senator dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 16 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Opel Senator dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Opel Senator die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Opel Senator. Er zijn momenteel 141 auto's van de Opel Senator die in het grijs rondrijden. Dat is 33% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Opel Senator. Het betreft alle Opel Senator personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Opel Senator rondrijden. Er zijn momenteel 345 auto's van Opel Senator met benzine als energiebron. Dat is 82% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Opel Senator (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Opel Senator komt in Nederland het vaakst voor als Sedan: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 365 auto's van Opel Senator met sedan als type carrosserie (dat is 86%).

Tabellen met gegevens voor de Opel Senator

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Opel Senator. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine34582%
Benzine+LPG7217%
Diesel51%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Opel Senator rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet00%
Coupé00%
Hatchback00%
MPV00%
Onbekend5613%
Pick-uptruck00%
Sedan36586%
Stationwagen10%
Truckstationwagon00%

Met welk type carrosserie komt de Opel Senator het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Opel Senator er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
4.0113%
6.041197%

Met hoeveel cilinders komt de Opel Senator het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Opel Senator er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
1993194,50%
1992225,21%
1991214,98%
1990133,08%
198961,42%
1988163,79%
1987225,21%
19864510,66%
19854610,90%
19844410,43%
19835212,32%
1982214,98%
1981133,08%
1980184,27%
1979327,58%
1978327,58%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Opel Senator. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram71,66%
1.300-1.400 kilogram21651,18%
1.400-1.500 kilogram13732,46%
1.500-1.750 kilogram6114,45%
1.750-2.000 kilogram10,24%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Opel Senator er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Opel Senator geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs14133,41%
Blauw8820,85%
Rood4711,14%
Groen4310,19%
Wit286,64%
Zwart276,40%
Bruin266,16%
Beige204,74%
Geel20,47%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Opel Senator komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Opel Senator er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
OPELSENATOR 3.0E AUTOMATIC6715,88%
OPELSENATOR 2.5 E AUTOMATIC5813,74%
OPELSENATOR 3.0 E AUTOMATIC276,40%
OPELSENATOR C30SE CD AUTOMATIC U9255,92%
OPELSENATOR245,69%
OPELSENATOR 2.8H AUTOMATIC245,69%
OPELSENATOR C30SE CD AUTOMATIC E2204,74%
OPELSENATOR-A163,79%
OPELSENATOR 2.5 E153,55%
OPELSENATOR 2.8 H133,08%
OPELSENATOR 3.0 E133,08%
OPELSENATOR 3.0NE AUTOMATIC122,84%
OPELSENATOR 3.0 H AUTOMATIC81,90%
OPELSENATOR C3.0NE AUTOMATIC U971,66%
OPELSENATOR CD71,66%
OPELSENATOR C3.OSE AUTOMATIC U951,18%
OPELSENATOR 3.0E AUTOMATIC B640,95%
OPELSENATOR C30NE AUTOMATIC U940,95%
OPELOPEL SENATOR30,71%
OPELSENATOR -CD30,71%
OPELSENATOR 2.5NE30,71%
OPELSENATOR 2.5NE AUTOMATIC30,71%
OPELSENATOR C26NE AUTOMATIC U930,71%
OPELSENATOR C26NE U930,71%
OPELSENATOR 2. OE20,47%
OPELSENATOR 2.2I20,47%
OPELSENATOR 2.2I AUTOMATIC20,47%
OPELSENATOR 2.3 TD20,47%
OPELSENATOR 2.3 TD AUTOMATIC20,47%
OPELSENATOR 2.8S20,47%
OPELSENATOR 3.0E20,47%
OPELSENATOR 3.0I AUTOMATIC20,47%
OPELSENATOR AUTOMATIC20,47%
OPELSENATOR C3.0LE AUTOMATIC K620,47%
OPELSENATOR C30NE CD AUTOMATIC U920,47%
OPELSENATOR CD/C 3.0LE AUTOMATIC K620,47%
OPELSENATOR-B20,47%
OPELSENATOR - A10,24%
OPELSENATOR 2.5 I10,24%
OPELSENATOR 2.5 J BEGRAFENISAUTO10,24%
OPELSENATOR 2.5E10,24%
OPELSENATOR 2.8H10,24%
OPELSENATOR 3.0 E AUTOM.10,24%
OPELSENATOR 3.0 E AUTOMAAT10,24%
OPELSENATOR 3.0 I10,24%
OPELSENATOR 3.0 I AUTOMATIC10,24%
OPELSENATOR 3.0I10,24%
OPELSENATOR 3.0NE10,24%
OPELSENATOR 3.OE AUTOMATIC10,24%
OPELSENATOR 3000 CD10,24%
OPELSENATOR A 3000 CD10,24%
OPELSENATOR A 3000 E10,24%
OPELSENATOR A CARAVAN10,24%
OPELSENATOR C 3.0 E AUTOMATIC10,24%
OPELSENATOR C26NE AUTOMATIC E210,24%
OPELSENATOR C3.0LE AUTOMATIC U910,24%
OPELSENATOR C3.0LE K610,24%
OPELSENATOR C3.0LE U910,24%
OPELSENATOR C3.0NE U910,24%
OPELSENATOR C3.0SE CD AUTOMATIC U910,24%
OPELSENATOR C3.OSE U910,24%
OPELSENATOR C30NE U910,24%
OPELSENATOR CD 3.0 I AUTOMAAT10,24%
OPELSENATOR CD 3.0NE AUTOMATIC10,24%
OPELSENATOR.CD C3.6NE IRMSCHER AUTOMATIC K610,24%
OPELSENTOR 2.5 E AUTOMATIC10,24%

Bovenstaande tabel toont de verschillende types van de Opel Senator. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs14133,41%
Blauw8820,85%
Rood4711,14%
Groen4310,19%
Wit286,64%
Zwart276,40%
Bruin266,16%
Beige204,74%
Geel20,47%
Crème00,00%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Oranje00,00%
Paars00,00%
Rose00,00%

Welke kleur van de Opel Senator komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Opel Senator er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend422100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Opel Senator er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo