Toyota Land Cruiser: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Toyota Land Cruiser in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Toyota Land Cruiser. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Toyota Land Cruiser in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Toyota Land Cruiser. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Toyota Land CruiserModel gegevens
Aantal actieve registraties3.225
Jaren eerste toelating1962 t/m 2022
Aantal verkocht (1998 t/m 2022)2.983
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofDiesel
Gemiddelde catalogusprijs€96.334
Gemiddeldvermogen124 kW / 169 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Toyota Land Cruiser.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Toyota Land Cruiser verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Toyota Land Cruiser per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met mei 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Toyota Land Cruiser in deze periode is 2 per maand.

Toyota Land Cruiser verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Toyota Land Cruiser per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Toyota Land Cruiser voor de jaren 1998 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 2.983 exemplaren van de Toyota Land Cruiser verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 119 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Toyota Land Cruiser per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Toyota Land Cruiser dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Toyota Land Cruiser dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Toyota Land Cruiser dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Toyota Land Cruiser die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Toyota Land Cruiser. Er zijn momenteel 1.144 auto's van de Toyota Land Cruiser die in het grijs rondrijden. Dat is 35% van het totaal.

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Toyota Land Cruiser. Het betreft alle Toyota Land Cruiser personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Diesel is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Toyota Land Cruiser rondrijden. Er zijn momenteel 2.481 auto's van Toyota Land Cruiser met diesel als energiebron. Dat is 77% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Toyota Land Cruiser (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Toyota Land Cruiser komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 1.981 auto's van Toyota Land Cruiser met stationwagen als type carrosserie (dat is 61%).

Tabellen met gegevens voor de Toyota Land Cruiser

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Toyota Land Cruiser. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Diesel2.48176,93%
Benzine65720,37%
Benzine+LPG772,39%
LPG90,28%
Elektriciteit10,03%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Toyota Land Cruiser rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet531,64%
Coupé10,03%
Hatchback150,47%
MPV1.09333,89%
Onbekend501,55%
Pick-uptruck00,00%
Sedan320,99%
Stationwagen1.98161,43%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Toyota Land Cruiser het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Toyota Land Cruiser er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)20,06%
4.01.71453,15%
6.01.09633,98%
8.041312,81%

Met hoeveel cilinders komt de Toyota Land Cruiser het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Toyota Land Cruiser er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202260,19%
2021160,50%
2020310,96%
2019300,93%
2018631,95%
2017270,84%
2016581,80%
2015591,83%
2014431,33%
2013722,23%
20121163,60%
2011892,76%
2010973,01%
2009441,36%
20081715,30%
20071193,69%
20061735,36%
20052016,23%
20042056,36%
20032056,36%
2002892,76%
20011384,28%
20001123,47%
1999983,04%
1998832,57%
1997451,40%
1996320,99%
1995210,65%
1994240,74%
1993250,78%
1992210,65%
1991180,56%
1990120,37%
1989100,31%
198860,19%
1987190,59%
19861093,38%
1985872,70%
1984591,83%
1983702,17%
1982641,98%
1981461,43%
1980441,36%
1979481,49%
1978471,46%
1977260,81%
197690,28%
197590,28%
197450,16%
197340,12%
197250,16%
197160,19%
197030,09%
196820,06%
196620,06%
196510,03%
196210,03%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Toyota Land Cruiser. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram00,00%
900-1.000 kilogram00,00%
1.000-1.100 kilogram00,00%
1.100-1.200 kilogram00,00%
1.200-1.300 kilogram00,00%
1.300-1.400 kilogram20,06%
1.400-1.500 kilogram40,12%
1.500-1.750 kilogram2788,62%
1.750-2.000 kilogram1.33141,27%
2.000-2.500 kilogram1.38542,95%
2.500+ kilogram2256,98%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Toyota Land Cruiser er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Toyota Land Cruiser geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.14435,47%
Zwart50715,72%
Groen39312,19%
Blauw36411,29%
Wit32710,14%
Rood1705,27%
Bruin1263,91%
Beige1203,72%
Geel551,71%
Oranje110,34%
Crème70,22%
Rose10,03%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Paars00,00%

Welke kleur van de Toyota Land Cruiser komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Toyota Land Cruiser er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER (120SERIES)74122,98%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER43113,36%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER (150 SERIES)2798,65%
TOYOTALANDCRUISER2427,50%
TOYOTALAND CRUISER2256,98%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER (200 SERIES)2256,98%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER(150 SERIES)2206,82%
TOYOTATOYOTA LANDCRUISER 90 SERIES902,79%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER 100 SERIES772,39%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON481,49%
TOYOTATOYOTA LANDCRUISER361,12%
TOYOTALAND CRUISER CUSTOMWAGON DIESEL240,74%
TOYOTALANDCR. C.W. 4.5I AUT.180,56%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGEN DIESEL170,53%
TOYOTALANDCRUISER HARDTOP D160,50%
TOYOTALAND CRUISER CUSTOMWAGON150,47%
TOYOTAFJ40140,43%
TOYOTALAND CRUISER BJ 40140,43%
TOYOTALANDCRUISER PRADO140,43%
TOYOTALAND CRUISER CUSTOMWAGON TURBO D120,37%
TOYOTALAND CRUISER HARD TOP120,37%
TOYOTALANDCRUISER HARDTOP120,37%
TOYOTALANDCR. C.W. 4.2 TD.110,34%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOM WAGON110,34%
TOYOTALANDCR. C.W. 4.2 TD. AUT.90,28%
TOYOTATOYOTA LANDCRUISER 80 SERIES90,28%
TOYOTALAND CRUISER FJ 40 V80,25%
TOYOTALAND CRUISER STATIONWAGON80,25%
TOYOTALAND CRUISER BJ40 HARDTOP70,22%
TOYOTALANDCRUISER 2.4 D HARDTOP70,22%
TOYOTALANDCRUISER 2.4 HARDTOP70,22%
TOYOTATOYOTA LANDCRUISER 20070,22%
TOYOTALAND CRUISER FRP TOP D60,19%
TOYOTALAND CRUISER PRADO60,19%
TOYOTALAND-CRUISER60,19%
TOYOTALANDCRUISER 3.4 D FRP TOP60,19%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON 4.2 TURBO DSL60,19%
TOYOTALANDCRUISER FJ45 HARDTOP60,19%
TOYOTALAND CRUISER FJ4050,16%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON 4.2 TD ATM50,16%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER 10050,16%
TOYOTALAND CRUISER 12040,12%
TOYOTALAND CRUISER 3.0 D-4D 5D VX SRW ATM40,12%
TOYOTALAND CRUISER BJ4040,12%
TOYOTALAND CRUISER CUSTOMW. TD40,12%
TOYOTALAND CRUISER HARD TOP TD40,12%
TOYOTALAND CRUISER HARD TOP TURBO D40,12%
TOYOTALANDCRUISER 4.2 CW.COM.40,12%
TOYOTALANDCRUISER BJ 4040,12%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON D40,12%
TOYOTALANDCRUISER STATIONWAGON40,12%
TOYOTALAND CRUISER 15030,09%
TOYOTALAND CRUISER 200 EXECUTIVE LOUNGE V830,09%
TOYOTALAND CRUISER BJ40LV-KCW/P30,09%
TOYOTALAND CRUISER FJ40V30,09%
TOYOTALANDCR. 4.2 FRP-TOP DSL.30,09%
TOYOTALANDCRUISER BJ4030,09%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON AUT.30,09%
TOYOTALANDCRUISER FJ4030,09%
TOYOTATOYOTA LANDCRUISER 200 V830,09%
TOYOTAFJ 4020,06%
TOYOTALAND CRUISER (120SERIES)20,06%
TOYOTALAND CRUISER 10020,06%
TOYOTALAND CRUISER 20020,06%
TOYOTALAND CRUISER 3.0 D-4D 3D VX HRB ATM20,06%
TOYOTALAND CRUISER 3.0 D-4D 5-DRS SX ATM SRB20,06%
TOYOTALAND CRUISER CUSTOM HIGH ROOF20,06%
TOYOTALAND CRUISER CUSTOMWAGON-TURBO D20,06%
TOYOTALAND CRUISER FJ 40 L20,06%
TOYOTALAND CRUISER FJ 55 LV20,06%
TOYOTALAND CRUISER FJ5520,06%
TOYOTALAND CRUISER FJ6020,06%
TOYOTALAND CRUISER FRP TOP TURBO D20,06%
TOYOTALAND CRUISER HARDTOP20,06%
TOYOTALAND CRUISER PRADO GX20,06%
TOYOTALAND CRUISER V820,06%
TOYOTALAND CRUISER/LX20,06%
TOYOTALANDCR. 3.0 HARDTOP T.DSL20,06%
TOYOTALANDCRUISER 100 4.2TD EXEC AUT HW20,06%
TOYOTALANDCRUISER 100 4.7V8 EXECUTIVE SW20,06%
TOYOTALANDCRUISER 2.4 D SOFTTOP20,06%
TOYOTALANDCRUISER 2.4 H/T.C20,06%
TOYOTALANDCRUISER 2.4 TURBO DSL20,06%
TOYOTALANDCRUISER 4 WD20,06%
TOYOTALANDCRUISER 4.2 CUSTOMWAGON DSL20,06%
TOYOTALANDCRUISER 4WD20,06%
TOYOTALANDCRUISER 90 3.0 D4-D 5D SRW20,06%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGEN20,06%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON 4.2 T.D.20,06%
TOYOTALANDCRUISER CUSTOMWAGON DIESEL20,06%
TOYOTALANDCRUISER FJ 40 HARDTOP20,06%
TOYOTALANDCRUISER FJ6020,06%
TOYOTALANDCRUISER GXR20,06%
TOYOTALANDCRUISER HJ 6020,06%
TOYOTALANDCRUISER HJ6020,06%
TOYOTALANDCRUISER TD20,06%
TOYOTALANDCRUISER90 3.0TD5DSRWC20,06%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER 15020,06%
TOYOTATOYOTA LAND CRUISER VAN20,06%
TOYOTAFJ 40 L10,03%
ToyotaOverige types1625,02%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Toyota Land Cruiser die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs1.14435,47%
Zwart50715,72%
Groen39312,19%
Blauw36411,29%
Wit32710,14%
Rood1705,27%
Bruin1263,91%
Beige1203,72%
Geel551,71%
Oranje110,34%
Crème70,22%
Rose10,03%
Diversen00,00%
Onbekend00,00%
Paars00,00%

Welke kleur van de Toyota Land Cruiser komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Toyota Land Cruiser er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend3.225100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Toyota Land Cruiser er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo