Toyota Overige modellen: verkoopcijfers en registratiegegevens

Belangrijkste gegevens

Toyota Overige modellenModel gegevens
Aantal actieve registraties742
Jaren eerste toelating1960 t/m 2020
Aantal verkocht (2020 t/m 2022)3
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€69.756
Gemiddeldvermogen102 kW / 138 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Toyota Overige modellen.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Toyota Overige modellen verkopen per maand


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Toyota Overige modellen per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van december 2020 tot en met oktober 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Toyota Overige modellen in deze periode is 0 per maand.

Toyota Overige modellen verkopen per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Toyota Overige modellen per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Toyota Overige modellen voor de jaren 2020 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 3 exemplaren van de Toyota Overige modellen verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 1 per jaar.

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Toyota Overige modellen per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Toyota Overige modellen dat op 3 juni 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Toyota Overige modellen dat op 3 juni 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!Grafiek met het aantal auto's van de Toyota Overige modellen dat op 3 juni 2024 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Toyota Overige modellen die op 3 juni 2024 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Toyota Overige modellen. Er zijn momenteel 218 auto's van de Toyota Overige modellen die in het grijs rondrijden. Dat is 29% van het totaal.

Advertentie:

Gebruikte brandstof


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Toyota Overige modellen. Het betreft alle Toyota Overige modellen personenauto's die op 3 juni 2024 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Toyota Overige modellen rondrijden. Er zijn momenteel 603 auto's van Toyota Overige modellen met benzine als energiebron. Dat is 81% van het totaal.

Voorkomende carrosserievormen


Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Toyota Overige modellen (gegevens op basis van de personenauto's die op 3 juni 2024 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Toyota Overige modellen komt in Nederland het vaakst voor als Stationwagen: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 170 auto's van Toyota Overige modellen met stationwagen als type carrosserie (dat is 23%).

Advertentie:

Tabellen met gegevens voor de Toyota Overige modellen

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Toyota Overige modellen. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine60381%
Diesel11115%
Benzine+Elektriciteit152,02%
Benzine+LPG121,62%
Elektriciteit10,13%
Alcohol00%
Alcohol+Benzine00%
Alcohol+Benzine+CNG00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00%
Alcohol+Benzine+LPG00%
Alcohol+CNG00%
Alcohol+Elektriciteit00%
Alcohol+LPG00%
Benzine+CNG00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00%
Benzine+CNG+LPG00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00%
Benzine+LNG00%
Benzine+LNG+LPG00%
CNG00%
CNG+LPG00%
Diesel+Elektriciteit00%
Diesel+LNG00%
Elektriciteit+LPG00%
Elektriciteit+Waterstof00%
LNG00%
LPG00%
Onbekend00%
Waterstof00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Toyota Overige modellen rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 3 juni 2024. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00%
Cabriolet8812%
Coupé658,8%
Hatchback14720%
MPV00%
Multipurpose vehicle (MPV)9713%
Onbekend344,58%
Pick-uptruck20,27%
Sedan13919%
Stationwagen17023%
Truckstationwagon00%

Met welk type carrosserie komt de Toyota Overige modellen het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Toyota Overige modellen er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
2.010,13%
3.040,54%
4.051770%
6.018325%
8.0314,18%
12.050,67%
Onbekend10,13%

Met hoeveel cilinders komt de Toyota Overige modellen het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Toyota Overige modellen er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
202050,67%
201930,40%
201840,54%
201750,67%
201650,67%
201550,67%
201470,94%
201360,81%
201291,21%
201150,67%
201030,40%
2009101,35%
200891,21%
2007131,75%
2006283,77%
2005364,85%
2004445,9%
2003466,2%
2002466,2%
2001689,2%
2000567,5%
1999385,1%
1998293,91%
1997516,9%
1996233,10%
1995111,48%
199470,94%
199391,21%
1992111,48%
1991111,48%
199070,94%
198930,40%
198830,40%
198740,54%
198660,81%
198570,94%
198470,94%
198381,08%
1982111,48%
1981111,48%
198091,21%
1979131,75%
1978101,35%
197750,67%
197670,94%
197510,13%
197410,13%
197330,40%
197220,27%
197120,27%
197020,27%
196920,27%
196710,13%
196620,27%
1965101,35%
196410,13%
196010,13%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Toyota Overige modellen. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00%
600-800 kilogram50,67%
800-900 kilogram668,9%
900-1.000 kilogram12417%
1.000-1.100 kilogram486,5%
1.100-1.200 kilogram415,5%
1.200-1.300 kilogram8011%
1.300-1.400 kilogram648,6%
1.400-1.500 kilogram456,1%
1.500-1.750 kilogram11215%
1.750-2.000 kilogram8011%
2.000-2.500 kilogram709,4%
2.500+ kilogram70,94%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Toyota Overige modellen er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 3 juni 2024 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Toyota Overige modellen geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs21829%
Zwart13318%
Wit11115%
Blauw10314%
Rood587,8%
Groen506,7%
Bruin212,83%
Geel192,56%
Beige121,62%
Oranje60,81%
Paars60,81%
Diversen30,40%
Onbekend10,13%
Rose10,13%
Crème00%

Welke kleur van de Toyota Overige modellen komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Toyota Overige modellen er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
TOYOTATOYOTA MR466,2%
TOYOTAP1395,3%
TOYOTAP9293,91%
TOYOTABJ40253,37%
TOYOTAARISTO222,96%
TOYOTAA2172,29%
TOYOTAALTEZZA172,29%
TOYOTAARISTO V300162,16%
TOYOTASOARER131,75%
TOYOTABB121,62%
TOYOTAMATRIX121,62%
TOYOTAGT86101,35%
TOYOTAP1F101,35%
TOYOTATOYOTA101,35%
TOYOTAXA1101,35%
TOYOTAMR81,08%
TOYOTAP281,08%
TOYOTACENTURY70,94%
TOYOTAFORTUNER70,94%
TOYOTAPRADO70,94%
TOYOTARS 41 L70,94%
TOYOTABJ 4060,81%
TOYOTAE12J160,81%
TOYOTAMARK II60,81%
TOYOTASERA60,81%
TOYOTAW360,81%
TOYOTAXA60,81%
TOYOTACELSIOR50,67%
TOYOTACV50,67%
TOYOTAHIACE50,67%
TOYOTAHZJ7850,67%
TOYOTALEXUS RX400H50,67%
TOYOTA40,54%
TOYOTACALDINA GT-FOUR40,54%
TOYOTAGLANZA40,54%
TOYOTAHZJ105L40,54%
TOYOTAJ1040,54%
TOYOTAP 140,54%
TOYOTASCION XB40,54%
TOYOTAALPHARD30,40%
TOYOTAE1130,40%
TOYOTAECHO30,40%
TOYOTAGLANZA V30,40%
TOYOTAJ1230,40%
TOYOTALEXUS IS20030,40%
TOYOTALEXUS SC43030,40%
TOYOTAR130,40%
TOYOTARS 40L30,40%
TOYOTASOLARA30,40%
TOYOTAT2530,40%
TOYOTATOYOTA LEXUS LX47030,40%
TOYOTAVITZ30,40%
TOYOTAWILL CYPHA30,40%
TOYOTA2000GT20,27%
TOYOTAAE8620,27%
TOYOTAALTEZZA GITA20,27%
TOYOTAARISTO V300 AUTO20,27%
TOYOTABJ 40 L A20,27%
TOYOTABJ 4220,27%
TOYOTABJ42LV20,27%
TOYOTACALDINA GT-T20,27%
TOYOTACRUISER20,27%
TOYOTAE-EP9120,27%
TOYOTAE12T20,27%
TOYOTAESTATE20,27%
TOYOTAFJ6020,27%
TOYOTAGT 8620,27%
TOYOTAJ 820,27%
TOYOTAJ620,27%
TOYOTAM220,27%
TOYOTAMARK 220,27%
TOYOTAMARK II 190020,27%
TOYOTAMARK II 2000 HARDTOP DE LUXE20,27%
TOYOTAMARK X20,27%
TOYOTAMODEL F20,27%
TOYOTAMRS20,27%
TOYOTAN 1320,27%
TOYOTAP 1 F20,27%
TOYOTARV4RV20,27%
TOYOTASCION 16V20,27%
TOYOTASCION IM20,27%
TOYOTASCION TC20,27%
TOYOTASOLARA SE20,27%
TOYOTASW20,27%
TOYOTAT 2520,27%
TOYOTAT1820,27%
TOYOTATOYOTA CHASER20,27%
TOYOTATOYOTA MEM20,27%
TOYOTATUNDRA20,27%
TOYOTAW220,27%
TOYOTAW2 TURBO20,27%
TOYOTAWILL VI20,27%
TOYOTA--10,13%
TOYOTA1 5 HYBRID E-CVT10,13%
TOYOTA2 AE 910,13%
TOYOTA2000 GT10,13%
TOYOTA230010,13%
TOYOTA240 G10,13%
TOYOTA2OROLLA 1.6 J 3 DRS. COUPE10,13%
TOYOTA3-FZJ80G10,13%
ToyotaOverige types19326%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Toyota Overige modellen die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs21829%
Zwart13318%
Wit11115%
Blauw10314%
Rood587,8%
Groen506,7%
Bruin212,83%
Geel192,56%
Beige121,62%
Oranje60,81%
Paars60,81%
Diversen30,40%
Onbekend10,13%
Rose10,13%
Crème00%

Welke kleur van de Toyota Overige modellen komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Toyota Overige modellen er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 3 juni 2024.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidsclassificatieAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C10,13%
D172,29%
E20,27%
F00%
G10,13%
Onbekend72197%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Toyota Overige modellen er per zuinigheidslabel in de RDW data van 3 juni 2024 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina:
Deel deze pagina: