Bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn in cijfers en grafieken

Bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn in cijfers en grafieken

Aantal leerlingen per schooljaar
Bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn telt 3.693 leerlingen in 2022. Dit is het totaal aantal leerlingen van de 24 schoolvestigingen die onder het bestuur vallen. De jaren met het hoogste aantal leerlingen waren 2011 (4.625 leerlingen) en 2012 (4.573 leerlingen).
Gegevens van dit onderwijsbestuur
(ook bevoegdgezag of koepel genoemd)

Bestuursnaam: Bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

Bevoegdgezagnummer: 41616.

Aantal scholen: 23. Aantal vestigingen: 24.

Adres: 2e Wormenseweg 80, postcode 7331VG, woonplaats Apeldoorn, gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland.

Internetadres: www.leerplein055.nl.

Denominatie: Openbaar.

Soort onderwijs: Primair en Voortgezet onderwijs.

Actief in: Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek (Apeldoorn), Lieren, Loenen.

Bestuursnaam DUO: Stichting Openb. Prim. Onderw. Apeldoorn.

Advertentie:

Personeelsgegevens
Personeel in FTE en in personen
Heel even geduld alsjeblieft: je apparaat laadt de grafieken van Allecijfers.nl.


Bovenstaande grafiek toont de data over het personeel in FTE en personen van het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn. De linker vertikale-as toont de schaal voor het aantal FTE, de rechter vertikale-as toont de schaal voor het aantal personen.

Gegevens van DUO over het personeel in het Primair en Voortgezet onderwijs.

Over de personeelsgegevens:

Dit deel van de pagina toont de personeelsdata voor Bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn. Vanuit DUO zijn personeelsgegevens beschikbaar in zowel aantallen personen als aantallen FTE (Voltijdsmedewerker of Full Time Equivalent in het Engels; FTE is een rekeneenheid voor de omvang van een functie en hierbij staat 1 FTE voor 1 volledige werkweek). De aantallen worden onderverdeeld naar type functie en soort dienstverband en naar geslacht en leeftijd van de medewerkers. De gegevens zijn beschikbaar per bestuur (bevoegd gezag) en per school (instelling, niveau BRIN nummer). De peildatum van de gegevens is 1 oktober. Gebruik het filter boven de grafieken om de data in aantal personen of in FTE (voltijdsmedewerkers) weer te geven. De personeelsgegevens voor alle scholen in de gemeente Apeldoorn zijn in een duidelijk Excel document te downloaden als onderdeel van de download met alle data voor de Apeldoorn.

De dataset voor alle scholen van DUO bevat gegevens over de periode van 2011 tot en met 2022. Hierbij is de data sinds 2021 helaas minder gedetailleerd dan de data over de eerdere jaren. Dit omdat DUO sinds 2021 alleen nog aantallen van 5 of groter publiceert. Het gevolg hiervan is bijvoorbeeld dat voor een school met 1 persoon directie in de grafiek met personeel naar functiegroep over 2020 nog 1 directiefunctie getoond wordt maar dat deze persoon vanaf 2021 op ‘functie onbekend’ wordt gerapporteerd. Dit is een gevolg van de regelgeving met betrekking tot de de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De door DUO gebruikte bronnen zijn de schoolbesturen (bevoegde gezagen). Zij zijn wettelijk verplicht de gegevens over onderwijspersoneel aan DUO te leveren. Veelal verzorgen salarisverwerkers deze leveringen namens de schoolbesturen. De selectie is op basis van de reguliere formatie inclusief leraren in opleiding. Vervangers, gastdocenten, stagiairs en uitzendkrachten zijn niet meegeteld. Bovenschools personeel wordt wel meegeteld. Bij meerdere dienstverbanden per persoon per BRIN nummer, wordt de functie met de grootste betrekkingsomvang als ‘hoofdfunctie’ gedefinieerd. Deze hoofdfunctie bepaalt de indeling van de persoon in een functiegroep.

Personeel naar dienstverband
Personeel in tijdelijke of in vaste dienst
Heel even geduld alsjeblieft: je apparaat laadt de grafieken van Allecijfers.nl.


Bovenstaande grafiek toont de data over het personeel naar type dienstverband van het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

Gegevens van DUO over het personeel onderverdeeld naar de aard van het dienstverband van personeel (in vaste of tijdelijke dienst). Gebruik het filter boven de grafiek om de data in aantal personen of in FTE (voltijdsmedewerkers) weer te geven.

Personeel naar geslacht
Percentage vrouwen en mannen in dienst
Heel even geduld alsjeblieft: je apparaat laadt de grafieken van Allecijfers.nl.


Bovenstaande grafiek toont het de data over het personeel naar geslacht (vrouwelijk, mannelijk of onbekend) van het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

Overzicht van het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in personen of FTE. Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

Personeel per functiegroep
Aantal personen en FTE per functiegroep
Heel even geduld alsjeblieft: je apparaat laadt de grafieken van Allecijfers.nl.


Bovenstaande grafiek toont de data over het personeel per functiegroep van het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

Gebruikte functiegroepen: 1 - Onderwijsgevend personeel, 2 - Onderwijsondersteunend personeel (OOP/OBP), 3- Leraren in opleiding (LIO), 4 - Directie & 5 - Functiegroep onbekend. Onbekend is gebruikt als er minder dan 5 medewerkers in een groep voorkomen. En als de functiegroep van de dienstverbanden vanuit de salarisadministratie niet aan DUO is aangeleverd.

Personeel naar leeftijd
Percentage medewerkers per leeftijdsgroep
Heel even geduld alsjeblieft: je apparaat laadt de grafieken van Allecijfers.nl.


Bovenstaande grafiek toont het de data over het personeel per leeftijdsgroep van het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

Overzicht van het percentage personeelsleden in personen of FTE per leeftijdsgroep. Er zijn 7 leeftijdsgroepen gedefinieerd. De eerste groep begint bij ‘jonger dan 15 jaar’ en loopt met stappen van 10 jaar uit tot de laatste leeftijdscategorie die eindigt bij ‘65 jaar en ouder’.

Personeel naar FTE percentage
Percentage medewerkers per werktijdfactor
Heel even geduld alsjeblieft: je apparaat laadt de grafieken van Allecijfers.nl.


Bovenstaande grafiek toont het de data over het personeel naar FTE percentage van het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn.

FTE is een rekeneenheid. 1 FTE staat voor 1 voltijdsmedewerker. Dat is iemand die een volledige werkweek werkt. FTE is Engels voor ‘fulltime-equivalent’. Er zijn 3 categorieën voor het FTE percentage gedefinieerd. Dit zijn: 1 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0 en 0,5 FTE, 2 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0,5 en 0,8 FTE & 3- personen met een betrekkingsomvang die meer is dan 0,8 FTE.

Advertentie:

Onderzoek door de onderwijsinspectie
Voor dit bestuur zijn de volgende resultaten van de inspectie voor het onderwijs gepubliceerd:
Type onderzoekResultaatPublicatiedatumInspectieObject
EindoordeelVoldoende23 januari 2023Toezicht BestuurStg. Openb. Prim. Ond. A'doorn
Oordeel over het financiële beheerVoldoende14 oktober 2021Toezicht BestuurStg. Openb. Prim. Ond. A'doorn
Financieel beheerVoldoende14 oktober 2021Onderzoek BestuurStichting Openb. Prim. Onderw. Apeldoorn
ContinuïteitVoldoende14 oktober 2021Onderzoek BestuurStichting Openb. Prim. Onderw. Apeldoorn
RechtmatigheidVoldoende14 oktober 2021Onderzoek BestuurStichting Openb. Prim. Onderw. Apeldoorn
KwaliteitscultuurVoldoende14 oktober 2021Onderzoek BestuurStichting Openb. Prim. Onderw. Apeldoorn
KwaliteitszorgVoldoende20 februari 2019Onderzoek BestuurStichting Openb. Prim. Onderw. Apeldoorn
Oordeel over de financiële continuïteitVoldoende22 augustus 2014Toezicht BestuurStg. Openb. Prim. Ond. A'doorn

De gegevens van de onderwijsinspectie zijn het meest recent bijgewerkt op 1 oktober 2023. Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Tabelgebruik:

  • Klik op de naam van een politieke partij om de pagina met de verkiezingsuitslagen voor die partij weer te geven.
  • Zoek in de tabel met het zoekveld boven de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Op kleine schermen: Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Samenwerkingsverbanden
Het bestuur Stichting Openbaar Primair Onderwijs Apeldoorn is betrokken bij de volgende samenwerkingsverbanden voor het passend onderwijs: St. Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Apeldoorn & Stichting SWV 25-05.
Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Bedankje