Opel Astra: verkoopcijfers en registratiegegevens

Informatie over de Opel Astra in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Opel Astra. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Informatie over de Opel Astra in cijfers en grafieken op basis van data van de RDW, RAI en BOVAG en andere dataleveranciers. Met verkoopcijfers en uitgebreide registratiegegevens zoals de gebruikte energiebronnen, carrosserievormen, catalogusprijzen, gewichten, kleuren, datums eerste toelating en types van de Opel Astra. Deze pagina wordt maandelijks met de meest recente gegevens bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 september 2022.
Belangrijkste gegevens

Opel AstraModel gegevens
Aantal actieve registraties143.173
Jaren eerste toelating1991 t/m 2022
Aantal verkocht (1992 t/m 2022)481.109
Meest voorkomende kleurGrijs
Meest voorkomende brandstofBenzine
Gemiddelde catalogusprijs€26.782
Gemiddeldvermogen83 kW / 114 PK

Tabel met de belangrijkste gegevens voor de Opel Astra.

De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op het kentekenregister van de RDW.


RDW kentekenregistratie:
De gegevens in deze tabel en op diverse andere plaatsen op deze pagina komen uit de kentekenregistratie van de RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze dataset bevat voor ieder actief gekentekend voertuig in Nederland een registratie. Door deze gegevens op te schonen en te groeperen is een bron voor de gegevens op deze pagina gemaakt. De mutaties in de RDW data worden maandelijks verwerkt.
Handelsnaam, merk en model:
Het merk en model van de auto zijn afgeleid van het merk en de handelsnaam in de RDW data. De benamingen en andere gegevens zijn met name voor oudere registraties vaak zeer divers en bevatten foutjes. Hierdoor kunnen kleine verschillen bestaan tussen de hier gepresenteerde cijfers en de werkelijke autogegevens. Het aantal verschillende modellen kan in werkelijkheid hoger zijn dan hier in de tabel wordt getoond. Weinig voorkomende en modellen die lang geleden zijn gevoerd worden in enkele gevallen als 1 model tot de "overige modellen" gerekend. Ontbreekt een bepaald model of klopt er iets niet? Neem contact op, wellicht kan dit in de dataverwerking worden aangepast.
Jaren eerste toelating:
De jaren eerste toelating zijn gebaseerd op de vroegste en laatste datum eerste toelating in het register. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn.
Opel Astra verkopen per maand






Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per maand worden geladen!







Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Opel Astra per maand.

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de cijfers over de maandelijkse nieuwverkopen per merk en model van alle personenauto's in Nederland van de RAI vereniging en de BOVAG. Deze grafiek wordt maandelijks met de meest actuele cijfers bijgewerkt. De grafiek toont de gegevens voor de periode van januari 2020 tot en met augustus 2022. Het gemiddeld aantal verkochte auto's van de Opel Astra in deze periode is 218 per maand.

Opel Astra verkopen per jaar






Even geduld alsjeblieft...

de cijfers over de autoverkopen per jaar worden geladen!







Grafiek met het aantal verkochte auto's van de Opel Astra per jaar.

Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van de Opel Astra voor de jaren 1992 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 481.109 exemplaren van de Opel Astra verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 15.520 per jaar. De gegevens voor 2022 bevatten de verkoopcijfers tot en met augustus. .

Auto's naar datum van eerste toelating

De volgende drie grafieken tonen het aantal auto's van de Opel Astra per registratiemaand, jaar en decennium van de auto's. Het aantal is berekend op basis van de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De maanden, jaren en decennia zijn gebaseerd op de datums van eerste toelating in het kentekenregister van de RDW. Dit is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Voor geïmporteerde auto's is deze datum van het buitenlandse kenteken overgenomen.

Registraties per maand






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per maand wordt geladen!







Grafiek met het aantal auto's van de Opel Astra dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per maand waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 12 meest recente maanden.

Registraties per jaar






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per jaar wordt geladen!







Grafiek met het aantal auto's van de Opel Astra dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per jaar waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor de 20 meest recente jaren.

Registraties per decennium






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met het aantal auto's naar registratiedatum per decennium wordt geladen!







Grafiek met het aantal auto's van de Opel Astra dat op 15 september 2022 in de RDW administratie als actief op kenteken geregistreerd stond. De grafiek toont de totalen per decennium waarin de kentekenregistratie plaatsvond voor alle beschikbare data.

Voorkomende kleuren






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de meest voorkomende kleuren wordt geladen!







Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage kleuren zoals bekend voor de personenauto's van de Opel Astra die op 15 september 2022 in Nederland voor gebruik op de openbare weg zijn geregistreerd.

Grijs is de meest voorkomende kleur van Opel Astra. Er zijn momenteel 63.869 auto's van de Opel Astra die in het grijs rondrijden. Dat is 45% van het totaal.

Gebruikte brandstof






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!







Taartdiagram met de verdeling van het aantal en percentage soorten brandstof die als energiebron gebruikt worden door de auto's van Opel Astra. Het betreft alle Opel Astra personenauto's die op 15 september 2022 een geldig kenteken hebben.

Benzine is de meest voorkomende brandstof waarmee de auto's van Opel Astra rondrijden. Er zijn momenteel 130.485 auto's van Opel Astra met benzine als energiebron. Dat is 91% van het totaal.

Voorkomende Carrosserievormen






Even geduld alsjeblieft...

de grafiek met de brandstofsoorten wordt geladen!







Taartdiagram met de verschijningsvormen van de carrosserie van Opel Astra (gegevens op basis van de personenauto's die op 15 september 2022 in de kentekenadministratie van de RDW voorkomen).

De Opel Astra komt in Nederland het vaakst voor als Hatchback: Dit is de meest voorkomende carrosserievorm, er zijn 62.019 auto's van Opel Astra met hatchback als type carrosserie (dat is 43%).

Tabellen met gegevens voor de Opel Astra

Onderstaande tabel toont de meest recent beschikbare gegevens over de Opel Astra. Er zijn 10 verschillende tabellen. Selecteer een categorie in de linkerkolom om de tabel voor die categorie weer te geven. Er is keuze uit tabellen met het overzicht van de brandstofsoorten, het aantal cilinders, het motorvermogen, de carrosserievormen, de registratiedatums, de autogewichten, kleuren, modellen en de zuinigheidslabels.

BrandstofAantal RDWPercentage
Benzine130.48591,14%
Diesel11.5908,10%
Benzine+LPG1.0010,70%
Benzine+Elektriciteit890,06%
Benzine+CNG40,00%
CNG40,00%
Alcohol00,00%
Alcohol+Benzine00,00%
Alcohol+Benzine+CNG00,00%
Alcohol+Benzine+Elektriciteit00,00%
Alcohol+Benzine+LPG00,00%
Alcohol+CNG00,00%
Alcohol+Elektriciteit00,00%
Alcohol+LPG00,00%
Benzine+CNG+Elektriciteit00,00%
Benzine+CNG+LPG00,00%
Benzine+Elektriciteit+LPG00,00%
Benzine+LNG00,00%
CNG+LPG00,00%
Diesel+Elektriciteit00,00%
Diesel+LNG00,00%
Elektriciteit00,00%
Elektriciteit+LPG00,00%
Elektriciteit+Waterstof00,00%
LNG00,00%
LPG00,00%
Waterstof00,00%

Bovenstaande tabel toont de verschillende soorten brandstof waarop de auto's van de Opel Astra rijden. Deze gegevens over het type gebruikte brandstof zijn gebaseerd op de RDW data van 15 september 2022. Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof maar een energiebron. Om in dezelfde structuur aan te kunnen geven dat een voertuig voorzien is van een elektromotor is er voor gekozen om in dat geval elektriciteit als brandstof te vermelden.

CarrosserieAantal RDWPercentage
Bestelwagen00,00%
Cabriolet3.0732,15%
Coupé5.5953,91%
Hatchback62.01943,32%
MPV14.55210,16%
Onbekend380,03%
Pick-uptruck00,00%
Sedan3.2222,25%
Stationwagen54.67438,19%
Truckstationwagon00,00%

Met welk type carrosserie komt de Opel Astra het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per carrosserie hoeveel auto's van de Opel Astra er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De gebruikte types carrosserieën zijn gebaseerd op de Europese standaard aanduidingingen voor het carrosserietype van een voertuig. Deze wordt vastgesteld tijdens de goedkeuring van een voertuig.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met catalogusprijzen wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en is als volgt berekend: netto-catalogusprijs, verhoogd met de BTW en de BPM. BPM staat voor Belasting Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto op zijn of haar naam laat registreren. Het registreren van de catalogusprijs is wettelijk verplicht voor voertuigen die vanaf 1 juli 2005 voor het eerst op naam gezet worden.

Aantal cilindersAantal RDWPercentage
Geen (niet van toepassing)10,00%
3.022.44615,68%
4.0120.71484,31%
6.0120,01%

Met hoeveel cilinders komt de Opel Astra het meest voor? Bovenstaande tabel toont per aantal cilinders hoeveel auto's van de Opel Astra er zijn geteld in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Het aantal cilinders toont van hoeveel cilinders de motor van ieder voertuig is voorzien. Bij zogenaamde wankelmotoren en bij elektrische motoren is dit gegeven niet gevuld. De cilinderinhoud (hier nog niet vermeld, deze wordt binnenkort als aparte tabel toegevoegd) is het totale volume van de verbrandingsruimte van de verbrandingsmotor van het voertuig, uitgedrukt in cm³.

JaarAantal RDWPercentage
20229810,69%
20212.6791,87%
20203.7072,59%
20196.4534,51%
20187.7805,43%
20179.7996,84%
201610.0617,03%
20153.7272,60%
20143.4182,39%
20134.3463,04%
20127.4775,22%
20119.8796,90%
20108.7366,10%
20094.0852,85%
20085.7294,00%
20077.2775,08%
20066.6864,67%
20056.2784,38%
20046.0594,23%
20034.8083,36%
20024.8363,38%
20013.7472,62%
20004.5003,14%
19993.8392,68%
19982.1951,53%
19971.0610,74%
19968420,59%
19957910,55%
19947110,50%
19933500,24%
19923040,21%
1991320,02%

Bovenstaande tabel toont het aantal auto's per jaar van de Opel Astra. De aantallen zijn bepaald op basis van de 'Datum eerste toelating' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De datum eerste toelating is de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken geregistreerd is. Dit kan ook een buitenlands kenteken zijn. Deze datum is altijd gelijk aan- of vroeger dan- de 'datum eerste afgifte Nederland' die ook in de RDW data bekend is en hier niet getoond wordt. De 'datum eerste afgifte Nederland' is de datum waarop de auto voor het eerst in Nederland op kenteken geregistreerd is. Dit is de datum die aangeeft wanneer het voertuig voor het eerst is geregistreerd (waar ook ter wereld).

GewichtAantal RDWPercentage
<600 kilogram00,00%
600-800 kilogram00,00%
800-900 kilogram40,00%
900-1.000 kilogram2.5071,75%
1.000-1.100 kilogram16.65211,63%
1.100-1.200 kilogram54.08137,77%
1.200-1.300 kilogram49.36634,48%
1.300-1.400 kilogram15.03210,50%
1.400-1.500 kilogram5.1553,60%
1.500-1.750 kilogram3760,26%
1.750-2.000 kilogram00,00%
2.000-2.500 kilogram00,00%
2.500+ kilogram00,00%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Opel Astra er per gewichtsklasse voorkomen. Hiertoe is de eigenschap 'massa ledig voertuig' uit de RDW data van 15 september 2022 gebruikt. De massa per voertuig is eerst tot een gewichtsklasse gecategoriseerd. Hierbij zijn de gewichtsklassen zo gekozen dat deze over alle voertuigen heen ongeveer even groot zijn. Vervolgens is voor de Opel Astra geteld hoeveel auto's er per klasse voorkomen. De massa van leeg voertuig is de massa van een voertuig, uitgedrukt in kilogram, zonder passagiers en lading.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs63.86944,61%
Zwart35.06424,49%
Blauw21.19414,80%
Wit7.6755,36%
Groen5.1133,57%
Rood4.9593,46%
Bruin3.6962,58%
Geel7800,54%
Beige7500,52%
Paars620,04%
Oranje80,01%
Diversen20,00%
Rose10,00%
Crème00,00%
Onbekend00,00%

Welke kleur van de Opel Astra komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Opel Astra er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. Met de 'eerste kleur' van de auto's registreert de RDW alleen hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld allebei onder 'blauw' als kleuraanduiding.

MerkTypeAantal RDWPercentage
OPELASTRA42.97130,04%
OPELASTRA SPORTS TOURER26.97018,85%
OPELASTRA-G-CC17.94612,55%
OPELASTRA STATION WAGON13.9869,78%
OPELASTRA SPORTS TOURER+11.9978,39%
OPELASTRA+8.2875,79%
OPELASTRA GTC6.4014,47%
OPELASTRA-G-CARAVAN4.1612,91%
OPELASTRA TWIN TOP1.8211,27%
OPELASTRA-G1.3720,96%
OPELASTRA NOTCHBACK1.0070,70%
OPELASTRA-G-CABRIO8210,57%
OPELASTRA-G-COUPE6580,46%
OPELASTRA TAILGATE X1.6SZR4820,34%
OPELASTRA-F-CC4320,30%
OPELASTRA TAILGATE X1.6SZ E22850,20%
OPELASTRA TAILGATE X1.6SZ2230,16%
OPELASTRA TAILGATE C1.4NZ2220,16%
OPELASTRA TAILGATE C1.4NZ E21800,13%
OPELASTRA SEDAN X1.6SZR1670,12%
OPELASTRA STATION WAGON X1.6SZR1400,10%
OpelOverige types2940,21%
OPELASTRA TAILGATE X1.6SZ AUTOMATIC E21000,07%
OPELASTRA TAILGATE X1.6SZR AUTOMATIC1000,07%
OPELASTRA-F990,07%
OPELASTRA TAILGATE X1.4NZ970,07%
OPELASTRA-F-CARAVAN810,06%
OPELASTRA STATION WAGON X1.6SZ E2780,05%
OPELASTRA-F-CABRIO770,05%
OPELASTRA TAILGATE C1.4NZ U9590,04%
OPELASTRA TAILGATE X1.6XEL580,04%
OPELASTRA SEDAN X1.6SZ AUTOMATIC E2560,04%
OPELASTRA SEDAN C1.4NZ550,04%
OPELASTRA TAILGATE SPORT X1.6XEL550,04%
OPELASTRA CABRIO C2.0NE E2480,03%
OPELASTRA TAILGATE C1.6NZ U9460,03%
OPELASTRA SEDAN X1.6SZ450,03%
OPELASTRA STATION WAGON X1.6XEL420,03%
OPELASTRA SEDAN C1.4NZ E2410,03%
OPELASTRA GSI C1.8XE E2390,03%
OPELOPEL ASTRA390,03%
OPELASTRA CABRIO X1.6SZR370,03%
OPELASTRA GSI C2.0XE U9370,03%
OPELASTRA SEDAN X1.6SZR AUTOMATIC370,03%
OPELASTRA CABRIO X1.6SZ360,03%
OPELASTRA TAILGATE C1.6NZ E2350,02%
OPELASTRA SEDAN C1.6NZ E2310,02%
OPELASTRA CABRIO300,02%
OPELASTRA TAILGATE GSI C2.0XE300,02%
OPELASTRA CABRIO X1.8XE270,02%
OPELASTRA GSI C2.0NE U9270,02%
OPELASTRA GSI C2.0XE E2270,02%
OPELASTRA TAILGATE X1.6XEL AUTOMATIC270,02%
OPELASTRA TAILGATE C1.8NZ AUTOMATIC E2240,02%
OPELASTRA TAILGATE X1.6SZ AUTOMATIC240,02%
OPELASTRA STATION WAGON X1.6SZ230,02%
OPELASTRA CABRIO C1.8XEL220,02%
OPELASTRA SEDAN X1.6XEL220,02%
OPELASTRA STATION WAGON C1.4NZ220,02%
OPELASTRA TAILGATE C1.6SE E2210,01%
OPELASTRA CABRIO C1.4SE E2190,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.4NZ E2190,01%
OPELASTRA STATION WAGON X1.7DT190,01%
OPELASTRA CABRIO X1.6SZ E2180,01%
OPELASTRA STATION WAGON 1.7D180,01%
OPELASTRA STATION WAGON X1.7DTL180,01%
OPELASTRA STATION WAGON CLUB X1.6SZ E2170,01%
OPELASTRA TAILGATE GSI X2.0XEV160,01%
OPELASTRA GSI C2.0NE E2150,01%
OPELASTRA SEDAN X1.6SZ AUTOMATIC150,01%
OPELT98C150,01%
OPELASTRA SEDAN C1.6SE E2140,01%
OPELASTRA SEDAN X1.4NZ140,01%
OPELASTRA TAILGATE C1.8NZ AUTOMATIC U9140,01%
OPELASTRA TAILGATE X1.7DTL130,01%
OPELASTRA CABRIO X1.6SZR AUTOMATIC120,01%
OPELASTRA GSI120,01%
OPELASTRA SEDAN X1.6XEL AUTOMATIC120,01%
OPELASTRA TAILGATE SPORT C1.8XEL120,01%
OPELASTRA SEDAN C1.8NZ AUTOMATIC E2110,01%
OPELASTRA SEDAN C1.8NZ E2100,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.6SE E2100,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.7DR100,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.8NZ E2100,01%
OPELASTRA STATION WAGON X1.6XEL AUTOMATIC100,01%
OPELASTRA TAILGATE C1.4SE AUTOMATIC E2100,01%
OPELASTRA CABRIO X1.6SZ AUTOMATIC90,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.6NZ U990,01%
OPELASTRA TAILGATE C1.8XEL90,01%
OPELASTRA TAILGATE X1.8XE90,01%
OPELASTRA STATION WAGON 1.7DR80,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.4NZ U980,01%
OPELASTRA STATION WAGON CLUB C1.6NZ E280,01%
OPELASTRA STATION WAGON C1.6NZ E270,00%
OPELASTRA STATION WAGON C1.8XE E270,00%
OPELASTRA STATION WAGON X1.6SZR AUTOMATIC70,00%
OPELASTRA TAILGATE C1.8XE E270,00%
OPELASTRA-CABRIO-GL70,00%
OPELT 9870,00%
OPELASTRA STATION WAGON SPORTX1.6XEL60,00%

Bovenstaande tabel toont de 100 types van de Opel Astra die in de RDW data het meest voorkomen. De types zijn geteld op basis van de handelsnaam in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022. De handelsnaam is de benaming van het voertuig zoals de fabrikant deze heeft opgegeven. De handelsbenaming kan afwijken van de aanduiding die op het voertuig te vinden is. Met name voor oudere auto's kunnen er benamingen en schrijfwijzen voorkomen die soms lastig tot het juiste model te herleiden zijn.

KleurAantal RDWPercentage
Grijs63.86944,61%
Zwart35.06424,49%
Blauw21.19414,80%
Wit7.6755,36%
Groen5.1133,57%
Rood4.9593,46%
Bruin3.6962,58%
Geel7800,54%
Beige7500,52%
Paars620,04%
Oranje80,01%
Diversen20,00%
Rose10,00%
Crème00,00%
Onbekend00,00%

Welke kleur van de Opel Astra komt het vaakst voor? Bovenstaande tabel toont per kleur hoeveel auto's van de Opel Astra er zijn geteld op basis van de eigenschap 'eerste kleur' in de RDW voertuiggegevens van 15 september 2022.

Werk in uitvoering. Deze pagina is net nieuw. De tabel met de motorvermogens wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Hier komt data over het motorvermogen.

ZuinigheidslabelAantal RDWPercentage
A00%
B00%
C00%
D00%
E00%
F00%
G00%
Onbekend143.173100%

Bovenstaande tabel toont hoeveel auto's van de Opel Astra er per zuinigheidslabel in de RDW data van 15 september 2022 voorkomen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo