Stanislascollege Beweeg in Rijswijk

Aantal leerlingen per schooljaar
(523 leerlingen in schooljaar 2022-2023)

Aantal leerlingen per jaar, Stanislascollege Beweeg. Gegevens voor de schooljaren 2018-2019 tot en met 2022-2023. Stanislascollege Beweeg telt 523 leerlingen in schooljaar 2022-2023.

Kaart met scholen in de omgeving
Stanislascollege Beweeg (nummer 1 op de kaart) met de dichtstbijzijnde scholen.
Download hier een schat aan informatie over het onderwijs in de gemeente via de download website van OpenInfo.nl. Heel veel bronnen handig gecombineerd in diverse Excel documenten.


Stanislascollege Beweeg biedt voortgezet onderwijs van het type "VBO / MAVO / HAVO / VWO" met de denominatie "Bijzonder". In schooljaar 2022-2023 telde de school 523 leerlingen. Er zijn 6 scholen met "St. Stanislas college" in hun naam.

Advertentie:

Aantal leerlingen naar klas of leerjaar
Schooljaar 2022-2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen naar klas of leerjaar voor Stanislascollege Beweeg.

Klas, leergang, leerjaar of verblijfsjaar? Zie de toelichting.


Defintie van een klas (leergang):
Een klas wordt ook wel een leergang, leerjaar of verblijfsjaar genoemd. Leerjaar wordt gebruikt in het vmbo, de havo en het vwo. Voor het praktijkonderwijs is sprake van een verblijfsjaar omdat leerlingen in het praktijkonderwijs niet kunnen blijven zitten.
Leesvoorbeeld:
Het aantal leerlingen in klas 1 in 2019 zal meestal overeenkomen met het aantal leerlingen in klas 2 in 2020. Het verschil komt eventueel door zij-instroom, zij-uitstroom en zittenblijvers in zowel het 'oude' als het 'nieuwe' klassejaar. Zij-instroom komt van leerlingen die van een andere middelbareschool zijn gekomen. Zij-uitstroom zijn leerlingen die de school voor het behalen van een diploma hebben verlaten.
Leerlingaantallen naar postcode van het huisadres van de leerlingen
Schooljaar 2022-2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerling gegevens

worden geladen!Overzicht van het aantal leerlingen per postcode voor de 8 meestvoorkomende postcodes van de huisadressen van de leerlingen van Stanislascollege Beweeg in schooljaar 2022-2023.

De meeste (48) leerlingen van Stanislascollege Beweeg wonen in schooljaar 2022-2023 in postcodegebied 2548.

Aantal leerlingen per type opleiding per schooljaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de examen gegevens

worden geladen!Bovenstaande grafiek toont het aantal leerlingen per type opleiding per schooljaar. Met het filter boven de grafiek kan het aantal mannelijke of vrouwelijke leerlingen weergegeven worden. Omdat sommige scholen gecombineerde brugklassen kennen, is het niet altijd duidelijk of een leerling onder VMBO, HAVO of VWO valt. Daarom zijn voor VMBO, HAVO en VWO de eerste 2 leerjaren onder de noemer 'Brugjaar' geplaatst. HAVO VWO combinatieklassen in leerjaar 3 worden als 'HAVO/VWO' weergegeven.

Percentage geslaagde leerlingen per schooljaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de examen gegevens

worden geladen!Bovenstaande grafiek toont het percentage geslaagde leerlingen naar geslacht per jaar. Het percentage geslaagde leerlingen is berekend door het aantal geslaagden te delen door het totaal aantal examenkandidaten in een jaar.

Meer over de eindexamens

Advertentie:

Slagingspercentages per type onderwijs per examenjaar

Gebruik de 2 keuzelijsten en selecteer op examenjaar of type onderwijs:Heel even geduld alsjeblieft...

de examen gegevens

worden geladen!Hoeveel procent van de leerlingen van Stanislascollege Beweeg slaagt voor het examen? En wat is het verschil per examenjaar en per type onderwijs? Dat zie je in bovenstaand overzicht. Het gewogen gemiddelde voor alle type opleidingen is te kiezen als "Totaal", het gewogen gemiddelde voor alle beschikbare examenjaren als "Alle jaren".


Toelichting op de slagingspercentages voor Stanislascollege Beweeg:
De kleuren rood, oranje en groen op de schaal van de grafiek zijn gebaseerd op landelijke cijfers voor alle types onderwijs in examenjaar (zie deze uitleg)
Rood is de eerste 10% observaties van het gewogen gemiddelde slagingspercentage van alle vestigingen in het voortgezet onderwijs, oranje is de volgende 15% en groen toont de beste 25% observaties).
Bekijk hier meer informatie over de berekening en een analyse voor alle middelbare scholen in Nederland.
Aantal leerlingen per gekozen profiel


Heel even geduld alsjeblieft...

de opleidingsgegevens worden geladen

voor Stanislascollege BeweegBovenstaand 'gestapeld staafdiagram' toont het aantal leerlingen per gekozen opleidingsprofiel per examenjaar. Standaard worden de (maximaal) vijf grootste opleidingen voor examenjaar 2021-2022 getoond. Het is mogelijk om zelf te kiezen welke opleidingen getoond worden.

Aantal opstromers (leerlingen die een niveau omhoog zijn gegaan) per schooljaar
Schooljaren 2019-2020 tot en met 2022-2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de opstroomgegevens

worden geladen!Aantal opstromers per schooljaar voor Stanislascollege Beweeg.

Voor Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v Bijz. PRO VBO MAVO HAVO VWO -Beweeg-Vmbo/Mavo zijn gegevens over opstromers bekend over de jaren 2020 tot en met 2023.

Percentage opstromers
2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de opstroomgegevens

worden geladen!Percentage opstromers voor Stanislascollege Beweeg, ten opzichte van het percentage voor de provincie Zuid-Holland en Nederland.

In schooljaar 2022-2023 is 7,2% procent van de leerlingen van Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v Bijz. PRO VBO MAVO HAVO VWO -Beweeg-Vmbo/Mavo naar een hoger schooltype gegaan.

Aantal afstromers (leerlingen die een niveau omlaag zijn gegaan) per schooljaar
Schooljaren 2019-2020 tot en met 2022-2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de afstroomgegevens

worden geladen!Aantal afstromers per schooljaar voor Stanislascollege Beweeg.

Voor Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v Bijz. PRO VBO MAVO HAVO VWO -Beweeg-Vmbo/Mavo zijn gegevens over afstromers bekend over de jaren 2020 tot en met 2023.

Percentage afstromers
2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens

worden geladen!Percentage afstromers voor Stanislascollege Beweeg, ten opzichte van het percentage voor de provincie Zuid-Holland en Nederland.

In schooljaar 2022-2023 is 1,56% procent van de leerlingen van Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v Bijz. PRO VBO MAVO HAVO VWO -Beweeg-Vmbo/Mavo naar een lager schooltype in het volgende leerjaar gegaan (het schooltype in 2022-2023 is voor deze leerlingen lager dan het schooltype in schooljaar 2021-2022, maar ze volgen wel les in een volgend leerjaar).

Advertentie:

Personeelsgegevens

Er zijn voor de Stanislascollege Beweegsnaam helaas geen gegevens over het aantal personeelsleden per jaar bekend.

Personeel naar dienstverband
Personeel in tijdelijke of in vaste dienst

Er zijn voor de Stanislascollege Beweegsnaam helaas geen gegevens over de onderverdeling naar dienstverband bekend. Gegevens van DUO over het personeel onderverdeeld naar de aard van het dienstverband van personeel (in vaste of tijdelijke dienst). Gebruik het filter boven de grafiek om de data in aantal personen of in FTE (voltijdsmedewerkers) weer te geven.

Personeel naar geslacht

Er zijn voor de Stanislascollege Beweegsnaam helaas geen gegevens over het percentage vrouwelijke en mannelijke personeelsleden in personen of FTE bekend. Bekijk meer personeelsgegevens op de pagina over het onderwijsbestuur Lucas Onderwijs.

Personeel per functiegroep

Er zijn voor de Stanislascollege Beweegsnaam helaas geen gegevens over de onderverdeling naar functiegroep bekend. Gebruikte functiegroepen: 1 - Onderwijsgevend personeel, 2 - Onderwijsondersteunend personeel (OOP/OBP), 3- Leraren in opleiding (LIO), 4 - Directie & 5 - Functiegroep onbekend. Onbekend is gebruikt als er minder dan 5 medewerkers in een groep voorkomen. En als de functiegroep van de dienstverbanden vanuit de salarisadministratie niet aan DUO is aangeleverd.

Personeel naar leeftijd
Percentage medewerkers per leeftijdsgroep

Er zijn voor de Stanislascollege Beweegsnaam helaas geen gegevens over het percentage personeelsleden per leeftijdsgroep beschikbaar. Overzicht van het percentage personeelsleden in personen of FTE per leeftijdsgroep. Er zijn 7 leeftijdsgroepen gedefinieerd. De eerste groep begint bij ‘jonger dan 15 jaar’ en loopt met stappen van 10 jaar uit tot de laatste leeftijdscategorie die eindigt bij ‘65 jaar en ouder’.

Personeel naar FTE percentage
Percentage medewerkers per werktijdfactor

Er zijn voor de Stanislascollege Beweegsnaam helaas geen gegevens over het percentage personeelsleden naar FTE percentage bekend. FTE is een rekeneenheid. 1 FTE staat voor 1 voltijdsmedewerker. Dat is iemand die een volledige werkweek werkt. FTE is Engels voor ‘fulltime-equivalent’. Er zijn 3 categorieën voor het FTE percentage gedefinieerd. Dit zijn: 1 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0 en 0,5 FTE, 2 - personen met een betrekkingsomvang tussen de 0,5 en 0,8 FTE & 3- personen met een betrekkingsomvang die meer is dan 0,8 FTE.

Onderzoek door de onderwijsinspectie

Voor deze vestiging en het bestuur van de school heeft de onderwijsinspectie de volgende onderzoeksgegevens gepubliceerd:

Type onderzoekResultaatDatumInspectieObject
OnderzoekGeen eindoordeel8 januari 2023Toezicht VO vestigingVMBOK
OnderzoekGeen eindoordeel2 januari 2023Toezicht VO vestigingVMBOK
HerstelonderzoekVoldoende25 februari 2021Toezicht VO vestigingVMBOGT
KwaliteitszorgVoldoende25 februari 2021Onderzoek VO vestigingVMBOGT
KwaliteitscultuurVoldoende25 februari 2021Onderzoek VO vestigingVMBOGT

Klik hier en toon alle 20 rijen met inspectieresultaten...

Bekijk de onderliggende inspectierapporten op de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Advertentie:

Aantal zittenblijvers per schooljaar
Schooljaren 2019-2020 tot en met 2022-2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de zittenblijfgegevens

worden geladen!Aantal zittenblijvers per schooljaar voor Stanislascollege Beweeg.

Voor Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v Bijz. PRO VBO MAVO HAVO VWO -Beweeg-Vmbo/Mavo zijn gegevens over zittenblijvers bekend over de jaren 2020 tot en met 2023.

Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Percentage zittenblijvers
2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de gegevens

worden geladen!Percentage zittenblijvers voor Stanislascollege Beweeg, ten opzichte van het percentage voor de provincie Zuid-Holland en Nederland.

In schooljaar 2022-2023 is 0,98% procent van de leerlingen van Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v Bijz. PRO VBO MAVO HAVO VWO -Beweeg-Vmbo/Mavo blijven zitten. Deze leerlingen deden nog een jaar hetzelfde leerjaar, hetzij in hetzelfde schooltype als in schooljaar 2021-2022 of dit was in een lager schooltype dan in 2021-2022.

Gegevens van deze schoolvestiging

Vestigingsnaam: Stanislascollege Beweeg.

BRIN en vestigingsnummer: 31HN01.

Denominatie: Bijzonder.

Soort onderwijs: VBO / MAVO / HAVO / VWO.

Schoolnaam: Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v bijz. pro vbo mavo havo vwo -Beweeg-vmbo/mavo.

Schoolbestuur: Lucas Onderwijs. Bestuursnummer: 20281.

Adres: P.C. Boutenslaan 203, 2283EZ, Rijswijk (Rijswijk). Gemeente Rijswijk, Zuid-Holland. Telefoon: .

Website van de school: geen internetadres bekend.

Organisatiestructuur: Stanislascollege Beweeg is 1 van de 3 vestigingen in het voortgezet onderwijs binnen de school Stanislascol. Pijnacker-Rijswijk v bijz. pro vbo mavo havo vwo -Beweeg-vmbo/mavo. En 1 van de 34 voortgezet onderwijs vestigingen binnen het bestuur Lucas Onderwijs. Daarbij vallen er 11 verschillende scholen binnen dit bestuur. Er zijn 978 vestigingen in het voortgezet onderwijs met deze organisatiestructuur met meer dan 1 vestiging bij 1 school en meerdere scholen binnen het bestuur (op een totaal van 1.625 voortgezet onderwijs schoolvestigingen).

Download alle informatie!
Download hier alle gegevens voor het primair onderwijs in gemeente Rijswijk via de download website van OpenInfo.nl. Meer dan 25 bronbestanden handig gecombineerd in 1 Excel document met alle schoolverstigingen voor de gemeente.

Download alle informatie over het (voortgezet) onderwijs in de gemeente gemeente Rijswijk. Overzichtelijk met alle onderwerpen voor alle scholen en alle jaren. In meerdere duidelijke Excel sheets met filters en grafieken.

Download!

Advertentie:

Middelbare school Stanislascollege Beweeg ligt in de buurt Stationskwartier

Hier zie je 2 van de meer dan 100 onderwerpen die op de pagina over de buurt Stationskwartier getoond worden: (1) Het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar. En (2) het aantal bij de politie gemelde misdrijven per 1.000 inwoners per jaar.

Inkomen in de buurt Stationskwartier
€33.300 bruto per inwoner per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de inkomensgegevens worden geladen!Bevolking, inkomen: gemiddeld bruto inkomen per inwoner per jaar.

Misdrijven in de buurt Stationskwartier
125 per 1.000 inwoners per jaar


Heel even geduld alsjeblieft...

de buurtgegevens worden geladen!Misdaad per buurt: aantal misdrijven totaal per 1.000 inwoners per jaar.

Aantal leerlingen per klas per schooljaar
Schooljaar 2022-2023, Stanislascollege Beweeg


Heel even geduld alsjeblieft...

de leerlinggegevens

worden geladen!Aantal leerlingen per klas (leergang) per jaar voor Stanislascollege Beweeg.

Bovenstaande lijngrafiek toont het totaal aantal leerlingen per klas en per schooljaar.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Tips bij de keuze van een middelbare school
  1. Wat is het door de basisschool afgegeven advies qua niveau (praktijkschool, VMBO, HAVO of VWO)? Met name als het niveau nog niet volledig duidelijk is kan het prettig zijn als de middelbare school ruimte biedt om dit nader te bepalen. Dan is een brede school met meer niveaus en 1 of 2 brugklasjaren een voordeel.
  2. Heb je voorkeur voor een school met een bepaalde geloofsovertuiging of een specifiek onderwijsconcept? Voelt je kind zich prettiger op een grotere of kleinere schoolvestiging qua aantal leerlingen?
  3. Hoe gaat de school om met kinderen met dyslexie of andere leerproblemen? Zijn er speciale regels zoals minder strenge beoordeling en extra tijd?
  4. Hoe ziet het rooster van de school eruit? Naast een traditioneel klassikaal rooster bieden steeds meer scholen flexibele roosters waarbij leerlingen naar behoefte een deel van de lesuren zelf kunnen invullen om extra ondersteuning of extra uitdaging te vinden.
  5. Is er buiten de reguliere lessen extra aandacht voor bepaalde thema's? Bijvoorbeeld op het gebied van sport, extra talen, informatietechnologie of cultuur?
  6. Welke keuzevakken biedt de school? In de derde van de HAVO en het VWO wordt de profielkeuze gemaakt. Er is keuze uit vier verschillende profielen. Elke middelbare school biedt alle vier de profielen aan. Daarnaast wordt een keuze gemaakt voor één of twee profielkeuzevakken. Hierbij biedt iedere middelbare school een andere selectie aan keuzevakken. De verschillen hiertussen zijn groot. Op de ene school kun je kiezen tussen filosofie, muziek, drama en kunstgeschiedenis. Op een andere school tussen informatica, natuur, leven & technologie of Chinees.
Gebruikte open data bronnen

Voor de informatie over middelbare scholen op deze pagina zijn verschillende bronnen over het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs gecombineerd. Veel van de bronnen hebben een aparte dataset per jaar. In totaal zijn meer dan 10 data bestanden gebruikt. Deze bestanden komen van de Dienst Uitvoering Onderwijs en van de Onderwijs inspectie. Zie de bronbeschrijving voor meer informatie:

Bronbeschrijving
Gerelateerde informatie

Bekijk het overzicht van de 5 middelbare scholen in de gemeente Rijswijk op de overzichtspagina voor Rijswijk.

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo