Bekijk ook: opvallend verschil tussen de beursprijzen en de consumentenprijzen voor gas!

Dag op dag verschil in positieve Corona tests per regio

Het verschil per dag in het aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 29 november 2022.
Het verschil per dag in het aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 29 november 2022.
Gebruikte bronnen en meer informatie over het Coronavirus

Sinds 13 maart 2020 rapporteert het RIVM de cijfers per gemeente over het aantal bevestigde besmettingen. Deze worden dagelijks aan bovenstaande tabel toegevoegd tot 4 weken terug. Alle dagelijkse gegevens sinds 13 maart kunnen gratis als Excel document gedownload worden. Als bron voor bovenstaande tabel zijn de op dagelijkse basis door het RIVM gepubliceerde gegevens gebruikt. Zie ook het overzicht van bronnen. En bekijk diverse andere cijfers en grafieken over het Coravirus op de pagina met statistieken over het Coronavirus en COVID-19.

De tabel toont het aantal patiënten op basis van RIVM cijfers over positieve tests, zogenaamde "bevestigde besmettingen". De begrippen "positief getest" en "bevestigde besmetting" worden door de WHO, het RIVM en ook hier gebruikt alsof ze hetzelfde zijn. Iemand die positief getest is hoeft echter niet daadwerkelijk besmet te zijn. De test kan vals positief zijn. In dat opzicht is het beter om uitsluitend de term "positieve testgevallen" te gebruiken. Het werkelijke aantal positieve gevallen ligt naar verwachting hoger dan het aantal gerapporteerde gevallen. Bovendien zijn de criteria voor het afnemen van tests in de loop van de tijd eerst aangescherpt en later weer verruimd. Hierdoor nam de kans op positieve testresultaten eerst af en later weer toe. Anderzijds neemt de kans op vals positieve gevallen toe naarmate de testcriteria verruimd worden.

Merk op: Het aantal per dag toont het verschil tussen het totaal van 2 dagen zoals meest recent bekend, inclusief eventuele correcties. Het aantal positieve tests op een dag zoals dat in de media gemeld wordt (zie deze tabel ) kan hiervan afwijken omdat meldingen betrekking kunnen hebben omdat meldingen betrekking kunnen hebben op een datum in het verleden. Verschil op 26 november 2022: er zijn 757 positieve tests gemeld, dit wijkt af van het verschil van 752 positieve tests tussen de totalen voor Nederland op 26 november 2022 en 25 november 2022. Op 8 februari 2022 (week 6) heeft het RIVM een onderrapportage van 191.000 positieve tests gecorrigeerd. Deze was door grote drukte in de 3 voorgaande weken ontstaan. En vanaf 8 februari worden de positieve testuitslagen rechtstreeks aan het RIVM gemeld en geregistreerd op de datum waarop de testuitslag positief was. Voorheen was dit de datum van melding aan de GGD.

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechts bovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Corona statistieken
Grafiek met het verschil van dag op dag in het aantal bevestigde besmettingen met Corona (toon als tabel):

Gebruik onderstaand filter om de grafiek voor Nederland of een provincie of gemeente naar keuze weer te geven:


Heel even geduld alsjeblieft...

...de data worden geladen en de grafiek met de gegevens uit bovenstaande tabel wordt zo snel mogelijk weergegeven...

Allecijfers.nl
Bovenstaande grafiek toont het aantal positieve testgevallen per dag per gemeente. De getoonde data zijn de dagelijkse cijfers van het RIVM. De gegevens zijn het meest recent bijgewerkt op 29 november 2022 en worden getoond voor de afgelopen 60 dagen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo