Dag op dag verschil in positieve Corona tests per regio

Dag op dag verschil in positieve Corona tests per regio

Het verschil per dag in het aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 7 december 2021.
Het verschil per dag in het aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 7 december 2021.
Tabel met het dagelijks verschil in het aantal bevestigde besmettingen met Corona (toon als grafiek):

Onderstaande tabel toont het dag op dag verschil in het aantal bevestigde besmettingen met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de cijfers van het RIVM tot en met 7 december 2021. Zie ook de tabellen met het aantal Corona ziekenhuisopnames, het aantal overleden Corona patiënten of het totaal aantal overledenen per regio. De tabel toont de gegevens per dag voor de afgelopen 4 weken. Bekijk ook: het percentage positieve tests per gemeente ten opzichte van het percentage vaccinaties, ziekenhuisopnames en met Corona overleden personen per gemeente.

Gebruikte bronnen en meer informatie over het Coronavirus

Sinds 13 maart 2020 rapporteert het RIVM de cijfers per gemeente over het aantal bevestigde besmettingen. Deze worden dagelijks aan bovenstaande tabel toegevoegd tot 4 weken terug. Alle dagelijkse gegevens sinds 13 maart kunnen gratis als Excel document gedownload worden. Als bron voor bovenstaande tabel zijn de op dagelijkse basis door het RIVM gepubliceerde gegevens gebruikt. Zie ook het overzicht van bronnen. En bekijk diverse andere cijfers en grafieken over het Coravirus op de pagina met statistieken over het Coronavirus en COVID-19.

De tabel toont het aantal patiënten op basis van RIVM cijfers over positieve tests, zogenaamde "bevestigde besmettingen". De begrippen "positief getest" en "bevestigde besmetting" worden door de WHO, het RIVM en ook hier gebruikt alsof ze hetzelfde zijn. Iemand die positief getest is hoeft echter niet daadwerkelijk besmet te zijn. De test kan vals positief zijn. In dat opzicht is het beter om uitsluitend de term "positieve testgevallen" te gebruiken. Het werkelijke aantal positieve gevallen ligt naar verwachting hoger dan het aantal gerapporteerde gevallen. Bovendien zijn de criteria voor het afnemen van tests in de loop van de tijd eerst aangescherpt en later weer verruimd. Hierdoor nam de kans op positieve testresultaten eerst af en later weer toe. Anderzijds neemt de kans op vals positieve gevallen toe naarmate de testcriteria verruimd worden.

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechtsbovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Corona statistieken
Grafiek met het verschil van dag op dag in het aantal bevestigde besmettingen met Corona (toon als tabel):

Kies een regio om de gegevens voor Nederland, een provincie of gemeente te tonen.

Één moment alsjeblieft, je apparaat laadt de grafieken...

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo