Corona ziekenhuisopnames per regio (cumulatief)

Corona ziekenhuisopnames per regio (cumulatief)

Het totaal aantal ziekenhuisopnames met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 25 mei 2022.
Het totaal aantal ziekenhuisopnames met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 25 mei 2022.
Tabel met het cumulatief aantal Corona ziekenhuisopnames (toon als grafiek): (Het RIVM publiceert in de weekenden en op feestdagen geen open data meer)

Onderstaande tabel toont het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de cijfers van de Stichting NICE. Zie ook het aantal Corona besmettingen, het aantal overleden Corona patiënten of het totaal aantal overledenen per regio.

De tabel toont de gegevens per dag voor de afgelopen 4 weken. De gegevens over het aantal ziekenhuisopnamen lopen helaas 1 dag achter ten opzichte van het aantal positieve tests en het aantal overledenen. De gehele gegevensset is onderdeel van het gratis te downloaden Excel document. In totaal zijn er tot en met 24 mei 2022 109.763 unieke patiënten in het ziekenhuis opgenomen. En de tabel toont het aantal gemelde patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen per meldingsdatum aan de registratie van Stichting NICE. Het hier genoemde aantal kan betrekking hebben op ziekenhuisopname die enkele dagen eerder plaatsvond. Stichting NICE rapporteert ook het aantal patiënten per datum waarop de ziekenhuisopname plaatsvond. Deze cijfers zijn onderdeel van het te downloaden Excel document. En er is ook data over het aantal personen dat momenteel in het ziekenhuis verblijft: er zijn op 26 mei 2022 795 patiënten die met (verdenking van) Corona in het ziekenhuis liggen (waarvan 759 op de verpleegafdelingen en 36 op de Intensive Care). Bekijk ook: het percentage opgenomen patiënten per gemeente ten opzichte van het percentage vaccinaties, positieve tests en met Corona overleden personen per gemeente.

Gebruikte bronnen en meer informatie over het Coronavirus

Sinds 13 maart 2020 rapporteert het RIVM de cijfers per gemeente over het aantal opgenomen patiënten. Deze worden dagelijks aan bovenstaande tabel toegevoegd tot 4 weken terug. Alle dagelijkse gegevens sinds 13 maart kunnen gratis als Excel document gedownload worden. Als bron voor bovenstaande tabel zijn de op dagelijkse basis door het RIVM gepubliceerde gegevens gebruikt. Zie ook het overzicht van bronnen. En bekijk diverse andere cijfers en grafieken over het Coravirus op de pagina met statistieken over het Coronavirus en COVID-19.

Opmerking: De tabel toont het aantal patiënten op basis van RIVM cijfers over in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten, naar melddatum. De melddatum is de datum waarop de opname is geregistreerd. Het werkelijke aantal op een datum kan hiervan afwijken omdat sommige patiënten pas enkele dagen later gemeld worden. Het aantal op 1 dag gerapporteerde opgenomen patiënten kan hierdoor cijfers bevatten van patiënten die 1 of meer dagen eerder zijn opgenomen. Het cijfer met het aantal ziekenhuisopnames vermeldt het totaal aantal mensen met COVID-19 dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen (het is dus is cumulatief, het aantal patienten dat weer uit het ziekenhuis wordt ontslagen wordt niet vermeld). Bovendien geldt dat een patiënt meerdere keren in een ziekenhuis kan worden opgenomen en dat de gegevens in deze tabel maximaal één ziekenhuisopnamedatum per patiënt tonen (op de datum zoals die door het RIVM wordt bepaald).

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechts bovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Corona statistieken
Grafiek met het cumulatief aantal Corona ziekenhuisopnames (toon als tabel):

Gebruik onderstaand filter om de grafiek voor Nederland of een provincie of gemeente naar keuze weer te geven:


Heel even geduld alsjeblieft...

...de data worden geladen en de grafiek met de gegevens uit bovenstaande tabel wordt zo snel mogelijk weergegeven...

Allecijfers.nl
Bovenstaande grafiek toont het aantal ziekenhuisopnames per dag per gemeente. De getoonde data zijn de dagelijkse cijfers van het RIVM. De gegevens zijn het meest recent bijgewerkt op 25 mei 2022 en worden getoond voor de afgelopen 60 dagen.

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo