Dag op dag verschil in Corona ziekenhuisopnames per regio

Dag op dag verschil in Corona ziekenhuisopnames per regio

Het verschil per dag in het aantal ziekenhuisopnames met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 7 december 2021.
Het verschil per dag in het aantal ziekenhuisopnames met het Coronavirus (COVID-19) voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de verzamelde dagelijkse cijfers van het RIVM zoals meest recent gepubliceerd op 7 december 2021.
Tabel met het dagelijks verschil in het aantal Corona ziekenhuisopnames (toon als grafiek):

Onderstaande tabel toont het dag op dag verschil in het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met het Coronavirus (COVID-19) per dag voor Nederland en per provincie en gemeente op basis van de cijfers van de Stichting NICE. Zie ook het aantal Corona besmettingen, het aantal overleden Corona patiënten of het totaal aantal overledenen per regio.

De tabel toont de gegevens per dag voor de afgelopen 4 weken. De gegevens over het aantal ziekenhuisopnamen lopen helaas 1 dag achter ten opzichte van het aantal positieve tests en het aantal overledenen. Dit is omdat de RIVM-NICE data in plaats van de RIVM-GGD data als bron van de ziekenhuisopnamen gebruikt wordt. De GGD gegevens zijn wel meer recent beschikbaar maar deze zijn onvolledig. Beide gegevenssets zijn onderdeel van het gratis te downloaden Excel document. En de tabel toont het aantal gemelde patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen per meldingsdatum aan de registratie van Stichting NICE. Het hier genoemde aantal kan betrekking hebben op ziekenhuisopname die enkele dagen eerder plaatsvond. Stichting NICE rapporteert ook het aantal patiënten per datum waarom de ziekenhuisopname plaatsvond. Deze cijfers zijn onderdeel van het te downloaden Excel document. En er is ook data over het aantal personen dat momenteel in het ziekenhuis verblijft: er zijn op 7 december 2021 2.734 patiënten die met (verdenking van) Corona in het ziekenhuis liggen (waarvan 2.106 op de verpleegafdelingen en 628 op de Intensive Care). Bekijk ook: het percentage opgenomen patiënten per gemeente ten opzichte van het percentage vaccinaties, positieve tests en met Corona overleden personen per gemeente.

Gebruikte bronnen en meer informatie over het Coronavirus

Sinds 13 maart 2020 rapporteert het RIVM de cijfers per gemeente over het aantal opgenomen patiënten. Deze worden dagelijks aan bovenstaande tabel toegevoegd tot 4 weken terug. Alle dagelijkse gegevens sinds 13 maart kunnen gratis als Excel document gedownload worden. Als bron voor bovenstaande tabel zijn de op dagelijkse basis door het RIVM gepubliceerde gegevens gebruikt. Zie ook het overzicht van bronnen. En bekijk diverse andere cijfers en grafieken over het Coravirus op de pagina met statistieken over het Coronavirus en COVID-19.

Opmerking: De tabel toont het aantal patiënten op basis van RIVM cijfers over in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten, naar melddatum. De melddatum is de datum waarop de opname is geregistreerd. Het werkelijke aantal op een datum kan hiervan afwijken omdat sommige patiënten pas enkele dagen later gemeld worden. Het aantal op 1 dag gerapporteerde opgenomen patiënten kan hierdoor cijfers bevatten van patiënten die 1 of meer dagen eerder zijn opgenomen. Het cijfer met het aantal ziekenhuisopnames vermeldt het totaal aantal mensen met COVID-19 dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen (het is dus is cumulatief, het aantal patienten dat weer uit het ziekenhuis wordt ontslagen wordt niet vermeld). Bovendien geldt dat een patiënt meerdere keren in een ziekenhuis kan worden opgenomen en dat de gegevens in deze tabel maximaal één ziekenhuisopnamedatum per patiënt tonen (op de datum zoals die door het RIVM wordt bepaald).

Tabelgebruik:

  • Zoek in de tabel met het zoekveld rechtsbovenin de tabel. De rijen van de tabel worden hiermee gefilterd zodat alleen rijen waar de zoekterm in voorkomt getoond worden.
  • Sorteer de inhoud van de tabel door op de kolomtitels te klikken.
  • Blader door de tabel met de knoppen rechtsonder de tabel.
  • Verschuif de tabel horizontaal om alle kolommen te zien (de 1e kolom blijft vast in beeld staan).
Corona statistieken
Grafiek met het verschil van dag op dag in het aantal Corona ziekenhuisopnames (toon als tabel):

Kies een regio om de gegevens voor Nederland, een provincie of gemeente te tonen.

Één moment alsjeblieft, je apparaat laadt de grafieken...

Interessant? Blijf op de hoogte!

Ontvang een e-mail als de informatie is bijgewerkt. Maximaal 2 per jaar en niets anders dan dat.

Inschrijven
Bedankje voor "alle cijfers"

Jouw steun in de vorm van een donatie (bijvoorbeeld voor een kopje koffie) of het verder bekend maken van AlleCijfers door deze pagina met anderen te delen is van harte welkom!

Inspireer anderen en deel deze pagina!:

Facebook logo

LinkedIn logo

Twitter logo